Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

SUMMONING-WITH DOOM WE COME (Album Review)

Mπορεί οι Summoning να έχουν κλείσει 25 χρόνια ιστορίας, αλλά είναι από αυτές τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που δεν έχουν φτάσει ακόμα στους δέκα δίσκους. Έχοντας περάσει ήδη μια πενταετία, οι ατμοσφαιρικοί black metallers  επιστρέφουν εμφανώς αλλαγμένοι με το "With Doom We Come".
 K800_767_Summoning_RGB.JPG


Με την αρχή του "Tar- Calion" παρατηρούμε ότι η πηγή έμπνευσης έρχεται από το προηγούμενο άλμπουμ σαν φυσική του συνέχεια, ενώ το τραχύ μουσικό στρώμα σκίζεται από γλυκές folk μελωδίες που σπάνε κάπως τη μονοτνία.
Το "Silvertine" έρχεται πιο επικό με κάποιες δόσεις μυστικισμού και αποκρυφιστικά κουδουνίσματα, ενώ τα φωνητικά έχουν μια παλιομοδίτικη νοσταλγία. 

Το ογκώδες και δυνατό "Carcharoth" δυστυχώς δεν με συγκινεί, καθώς παρόλη την ηχητική του δεν υπάρχει κάποια ένταση, ενώ μαζί με το "Mirklands" ,τελευταία στιγμή δεν έγιναν instrumental, εφόσον φαίνεται πως για αυτή την κατάσταση προορίζονταν.
Το "Herumor", με την ατμόσφαιρα του και το σκοτεινό του μπρίο, μπορεί να μην αποτελεί ένα αμιγώς metal κομμάτι αλλά είναι από τα λίγα πραγματικά ενδιαφέροντα κομμάτια, μαζί με το ομώνυμο "With Doom I Come" που γραφει τον μαύρο επίλογο του δίσκου, ενώ το "Barrow-Downs" θυμίζει soundtrack από παλιές επικές ταινίες.

Δυστυχώς, η νέα κυκλοφορία μιας από τις αγαπημένες μου μπάντες δεν άγγιξε τις προσδοκίες μου, χωρίς βέβαια να αποτελεί έναν εξ ολοκλήρου άσχημο δίσκο. Πέρα από μερικές μονότονες και χωρίς ένταση στιγμές, ο δίσκος δινει μια διαφορετική προσέγιση στη μουσική των Αυστριακών black metallers, αλλά σίγουρα θα ήθελα κάτι σαν αυτό που έκαναν στις αρχές τους, χωρίς καν να είμαι κάποιος πρωτοδισκάκιας.

(7/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: