Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

On Thorns I Lay στο Metal View: Στο σκοτάδι απαντάς με φως

 Οι εδώ και δύο χρόνια αναγεννημένοι On Thorns I Lay, επιστρέφουν δυναμικά στην ενεργό δράση της μουσικής που έχουν αγαπήσει. Έχοντας ήδη ετοιμάσει το νέο τους δίσκο "Aegean Sorrow", και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου, οι "δικοί μας" doom/death metallers, θα ανοίξουν τη συναυλία των Satyricon στις 23 Ιανουαρίου στο Fuzz Club. Το Metal View επικοινώνησε με το συγκρότημα δίνοντας ειδική μνεία στο επερχόμενο άλμπουμ και τις επιρροές του από τα παλιά, καθώς και με απόλυτη ειλικρίνεια μίλησαν σχετικά με το παρελθόν και τι να περιμένουμε από την αναμενόμενη, αυτή βραδιά του Γενάρη.

 Φωτογραφία του χρήστη On Thorns I Lay.


 -Πριν 2 χρόνια επιστρέψατε δισκογραφικά. Τι σας έκανε να επιστρέψετε και γιατί υπήρξε αυτή η 12χρονη σιωπή;

Κοίτα, πίσω στο 2003 κ αμέσως μετα την κυκλοφορία του Egocentric εγώ και ο Στέφανος νιώσαμε οτι χάναμε πλέον την μουσική μας ταυτότητα. Γράφαμε νέο υλικό βέβαια το οποίο και ηχογραφήσαμε ένα χρόνο μετά αλλά και λόγω διάφορων προσωπικών καταστάσεων προτιμήσαμε  να σταματησουμε με την μπάντα. Το 2014 όταν γύρισα από τη Σουηδία όπου είχα μετακομίσει αποφασίσαμε να ξαναπαιξουμε. Τόσα χρόνια βέβαια πιστοί οπαδοί του death metal . Μιξαραμε και τροποποιήσαμε λίγο το παλιό υλικό και το κυκλοφορήσαμε το 2015 μέσω της ελληνικης Sleaszy Rider. Κυρίως όμως γράφαμε νέο υλικό πιστό στις ρίζες μας πίσω στις αρχες των 90s.

- Πως αντέδρασαν οι fans σας στο "Eternal Silence"; Προσωπικά θεωρώ πως με αυτό το άλμπουμ αναβαθμίσατε τον παλιό σας ήχο..
 
 Το Eternal δεν πήρε καθόλου δημοσιότητα, είναι ένα άλμπουμ που και εμείς, είναι αλήθεια, δεν ασχοληθήκαμε πολύ μ'αυτο αν κ μπορώ τώρα να διακρίνω κάποιες καλές στιγμές εδώ κι εκει, σίγουρα αν το ξανακάναμε θα άλλαζα σχεδόν τα πάντα για να ειμαι ειλικρινής.Παρόλα αυτά ειχε καλά reviews.

Φωτογραφία του χρήστη On Thorns I Lay. -Τι να περιμένουμε στο επόμενο σας άλμπουμ; Πως αποφασίσατε για τον τίτλο "Aegean Sorrrow";

  Το Aegean Sorrow είναι ο καλύτερος δίσκος στην 25ετή καριέρα μας ως τώρα. Συνθετικά, ηχητικά ειναι ώριμο, βαθύ και επικο. Είναι πραγματικά η μουσική που ονειρευόμασταν μικροί. Ενας συνδυασμος των demo και των 4 πρώτων άλμπουμ, με μια ομως μοντέρνα μεν οργανική παραγωγή.

 -Υπάρχει κάποιο concept πίσω από το άλμπουμ;

To Agean Sorrow  περιγράφει με ποιητικό τρόπο  την θλίψη και τα γεγονότα  που θα συμβούν στο μέλλον  στην περιοχή αυτή και θα συγκλονίσουν το ανθρώπινο γένος..H αισιοδοξία όμως πάντα υπάρχει. Στο σκοτάδι απαντάς με φως.


-Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την περίοδο των ηχογραφήσεων;


Οι ηχογραφήσεις έγιναν την περίοδο Μάρτιος-Μάϊος 2017. Δουλέψαμε στο Devasoundz Studio με παραγωγό τον Φωτη Βenardo και στην ηχογράφηση με τον Θάνο Τζανετόπουλο. Έκαναν καταπληκτική δουλειά κι έχοντας ήδη 7 άλμπουμ στο ενεργητικό μας, μπορώ να σου πω πως ήταν κορυφαία επιλογή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, άλλωστε χρειάζεται μόνο να ακούσεις λίγα δευτερόλεπτα από το άλμπουμ για να καταλάβεις την ποιότητα . Μίξη και mastering έγιναν φυσικά από τον θρύλο του Σουηδικού death metal, τον Dan Swano. Συγκεκριμένη επιλογή καθότι μας άρεσαν από πάντα οι δουλειές του, αυτός ο ωμός, οργανικος, διάπλατος ήχος σε τύμπανα και κιθάρες που είναι μοντέρνος μεν αλλά όχι γυαλισμένος.

-Να περιμένουμε να παίξετε κομμάτια από την πρώτη σας περίοδο;

 Κοίτα, έχουμε κομμάτια όπως το Oceans, Crystal Tears, In heavens Island και ένα σωρό ακόμα που έχουν αγαπηθεί τόσο απ'τους οπαδούς μας ολα αυτά τα χρόνια . Παίζοντας support βέβαια είναι περιορισμένος ο χρόνος οπότε έχουμε ετοιμάσει ένα σετ παρουσιάζοντας κυρίως το νέο υλικό μας.
 Φωτογραφία του χρήστη On Thorns I Lay.
-Γενικότερα τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας με τους Satyricon;

 Τη νέα εποχή μιας μπάντας που πιθανώς και να αδίκησε η ίδια τον εαυτό της στο παρελθόν...

-Οι Satyricon έχουν αποτελέσει καθόλου έμπνευση για τη μουσική σας; Πως αισθάνεστε πως θα ανοίξετε τη συναυλία τους;

Κοίτα επιρροές δε θα έλεγα οτι θα βρεις στη μουσική μας, τους ακούμε βέβαια και είναι τιμή μας να ανοίγουμε γι'αυτούς.

-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους On Thorns I Lay;

Σ'ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και εύχομαι να σου αρέσει το νέο άλμπουμ. Το μέλλον επιφυλάσσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και αρκετα Festival στο εξωτερικό. Θέλουμε να προωθήσουμε όσο γίνεται αυτόν τον δίσκο γιατί νιώθουμε πως είναι μοναδικός για εμάς. 

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: