Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

NEKRA-CELESTIAL TOMB (EP Review)

 Oι Νekra κλείνουν φέτος οκτώ χρόνια ύπαρξης. Φέτος μετά από πολλές καθυστερήσεις και διάφορα προβλήματα στο εσωτερικό τους, οι Έλληνες black metallers καταφέρνουν να κυκλφορήσουν το πρώτο τους ηχογραφημενό δείγμα που φέρει τον τίτλο "Celestial Tomb" και συνοδεέυεται από ένα σκοτεινό, πεσιμιστικό εξώφυλλο που μας βάζει εξ αρχής στο μουσικό τους κλίμα.
 Αποτέλεσμα εικόνας για nekra celestial tomb


Η μινιμαλιστική εισαγωγή, μας καθοδηγεί σε ένα μακάβριο ταξίδι στον Άδη, με τα ακραία, ψυχρά riffs να συνοδεύονται με τη σκοτεινή βοή της καμπάνας, ακολουθώντας σαν φυσική συνέχεια το "S.O.N". Xωρίς να αλάζει το ύφος, αλλά με τις ταχύτητες να ανεβαίνουν, ο ωμός χαρακτήρας εκβάλλει διάφορες old-school επιρροές, μακριά από το καθαρό "ελληνικό black metal", αντιθέτως μάλιστα μερικά σημεία θυμίζουν τους πολύ πρώιμους Mayhem, ή το σουηδικό στυλ των Marduk. Έτσι ακριβώς, ακολουθώντας το ίδιο βάρβαρο μονοπάτι, έρχεται και το καταληκτικό "Flesh Worship", περισσοτερο χαοτικό με τα συνεχόμενα riffs και το τρελαμένο, κάφρικο drumming, τα οποία σε διάφορα σημεία αλλάζουν τον ρυθμό τους σπάζοντας έτσι τη μονοτονία.

To "Celestial Tomb" κάνει τους Nekra να ξεκινούν πολύ δυναμικά, καθώς η πρώτη γνωριμία του κοινού μαζί τους δύσκολα θα δυσαρεστήσει τους black metal οπαδούς. Παρόλο που η παραγωγή είναι αρκετά καθαρή για μια τέτοια δουλειά, το συναίσθημα και η ατμόσφαιρα δε χάνονται, ενώ πρέπει να αναφέρω και πως  ο Νίκος Σάμιος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά πίσω από το drum kit.  Τα τρία κομμάτια αυτού του ΕΡ είναι μάλλον απλώς μια γεύση για το τι να περιμένουμε από την Αθηναϊκή μπάντα, η οποία εκφράζει ανοιχτά την αγάπη της για τον  καφρικοό και βάρβαρο ήχο του 90.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: