Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

SiXforNinE στο Metal View: Ο πειραματισμός μας βγαίνει σχεδόν φυσικά

Μια από τις πιο πολύπλοκες, ιδιαίτερες αλλά και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στο εγχώριο metal είναι οι SiXforNinE που πριν μερικούς μήνες επέστρεψαν δισκογραφικά με το "Parallel Universe". Με αφορμή μάλιστα και το headline show τους στο Gagarin 205 στις 4 Ιανουαρίου, το Metal View αποφάσισε να ξεκινήσει τη φετινή χρονιά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο drummer του εν λόγω σχήματος, Pete Outfox δίνοντας φως σε αυτό το ιδιαίτερο σύμπαν που έχουν δημιουργήσει με τον ήχο τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για sixfornine

-Καταρχάς, ποια η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής στο νέο σας άλμπουμ; 

Γειά σου Γιάννη.
 Η αλήθεια είναι ότι μόνο θετικά σχόλια ακούμε για το "Parallel Universe" και στα live η ανταπόκριση του κόσμου στα νέα κομμάτια είναι περισσότερο από ικανοποιητική!

 -Το "Parallel Universe" σαν τίτλος θα μπορούσε να μιλάει για τη χημεία και το σύμπαν της ίδιας της μπάντας; 

Ακριβώς, το "Parallel Universe" είναι πρώτιστα ένα SiXforNinE παράλληλο σύμπαν. Ένα σύμπαν στο οποίο έχουμε πρόσβαση κυρίως κατά την διάρκεια της σύνθεσης νέας μουσικής αλλά και γενικότερα όταν αλληλεπιδρούμε δημιουργικά στο στούντιο.
Σχετική εικόνα
-Το εξώφυλλο έχει κάποιον συγκεκριμένο συμβολισμό; 

Το εξώφυλλο είναι μια σουρεαλιστική απεικόνιση του σύμπαντος που μόλις αναφέραμε. Ο χρόνος καταλύεται και οι SiXforNinE αφήνονται/παραδίδονται στα χεριά της κεντρικής φιγούρας η οποία αναλαμβάνει να συντονίσει την διαδικασία της δημιουργίας. 

-Ο δίσκος έχει ένα βαρύ και πολύπλοκο ύφος. Πειραματιστήκατε αρκετά ή προέκυψαν όλα φυσικά;

 Θα έλεγα ότι ο πειραματισμός μας βγαίνει σχεδόν φυσικά, οπότε δυσκολεύομαι να διαχωρίσω το "φυσικό" από το "πειραματικό". Σίγουρα δεν νιώσαμε ότι πιέζουμε κάτι, έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας και υπάρχει ροή. 
Αποτέλεσμα εικόνας για sixfornine
-Πώς νιώθετε για το πρώτο σας headline live στην Αθήνα; 

Ανυπομονούμε πολύ! Έχουμε πολύ καλή διάθεση και σκοπεύουμε να περάσουμε όσο τον δυνατόν καλύτερα επί σκηνής ώστε να περάσουν ανάλογα και όσοι παρευρεθούν στο Gagarin σε αυτή την πολύ σημαντική για εμάς βραδιά. 

-Τι να περιμένουμε από αυτό το show στην Αθήνα; 

Μάνο εκπλήξεις! Βασικά δεν το έχουμε αναφέρει πουθενά ακόμα αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να στήσουμε δυο σετ τύμπανα στη σκηνή. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στη φαντασία σας... 
Αποτέλεσμα εικόνας για sixfornine gagarin
-Υπάρχουν σχέδια για άλλα live σύντομα σε Ελλάδα ή εξωτερικό; 

Σύντομα θα ανακοινώσουμε ένα live στην Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν κάποια live στην ελληνική επαρχία και μετά θα στρέψουμε τη μάτια μας και στο εξωτερικό. 

-Ευχαριστούμε ο επίλογος είναι δικός σας... 

Κι εμείς ευχαριστούμε! Θα χαρούμε να σας δούμε όλους από κοντά στο Gagarin. Η νέα χρονιά πρόκειται να είναι δυναμική!

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: