Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

SILENT WINTER-THE CIRCLES OF HELL (Album Review)

Χρειάστηκε σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, μέχρι οι Βολιώτες power metallers, Silent Winter, να κυκλοφορήσουν κάτι ολοκληρωμένο. Πλέον έχοντας ότι ήθελαν για να είναι σίγουροι, έβγαλαν προς τα έξω το "The Circles Of Hell", που ο κάθε μεγάλος power-ας θα νιώσει πιτσιρίκι, και κάθε μικρός θα νομίζει πως κάνει ταξίδι στο χρόνο.
Αποτέλεσμα εικόνας για silent winter the circles of hell review


Μετά το μεγαλοπρεπές και επικό "Infernum" που μας βάζει ευθύς εξαρχής στο κλίμα, έρχεται το "Soul Reaper" με περίσσια ενέργεια, δυναμισμό και όρεξη, φέροντας ένα 90s αέρα χωρίς πολλές υπερβολές, ενώ και το "Warriors Of The Sun" συνεχίζει σε αυτά τα δεδομένα, με ένα όμως πιο βαρύγδουπο στυλ και ένα υπερταλαντούχο Mike Λίβα στο απόγειο των φωνητικών του.

Το "Follow The Night", διόλου σκοτεινό, μας πηγαίνει κι άλλες δεκαετίες πίσω, συγκεκριμένα στους Helloween του δεύτερου "Keppers...", όπως και η συνέχεια με το "Final Storm", προσθέτοντας  βέβαια και πιο heavy στοιχεία. Με το "Your Time Has Come" να μας πηγαίνει στη χώρα των Χιλίων Λιμνών, θυμόμαστε λίγο πολύ τη συνεργασία του μπροστάρη των Θεσσαλών με τον θρυλικό Timo Tolkki, σε έναν λυρικό και μαγευτικό οργασμό.

Το "Silent Cry" με μια αλλοτινή μελωδική διάθεση, είναι μια power μπαλάντα με γυναικεία φωνητικά, που κάθε μπάντα του είδους που σέβεται τον εαυτό της θα έπρεπε να έχει, ενώ όσον αφορά το "Keeper Of The Light" πάλι δημιουργεί μια όμορφη νοσταλγία, φτάνοντας και έτσι αισίως στο τέλος με το ομότιτλο του δίσκου, που παραπέμπει λίγο στους Iced Earth των "A Question Of Heaven" και "Dante's Infenro", και μάλλον όχι τυχαία.

H μπάντα έχει εξαιρετική διάθεση, όμορφες ιδέες, ενώ αφού οι καταβολές τους βασίζονται στα  80s και τα 90s, δε θα μπορούσε έστω και αυτόματα να περάσει και στο ίδιο το άλμπουμ. Η μουσικη τους ανεμελιά δεν κρύβεται αλλά δεν καλύπτει και την τεχνική τους σοβαρότητα που και ο πιο άσχετος με το metal θα παρατηρούσε. Ελπίζουμε μάλιστα ο διάδοχος του εν λόγω ντεμπούτου να έρθει σύντομα αφού αυτό που δίνουν είναι κάτι που πολλοί fans διψούν να έχουν και από άλλες μπάντες.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: