Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

RAGE-WINGS OF RAGE (Album Review)

Οι Rage είναι από τα σχήματα που τα τελευταία χρόνια έτυχε να είναι από τα πιο υποτιμημένα αν και ο ήχος τους πάντα αποτελούταν από πάθος και δυναμισμό. Βέβαια αυτή η πρόσφατη ζωηράδα που βγήκε από τον προκάτοχο του φετινού "Wings Of Rage" συνεχίζει ανοδικά και τώρα. Η 24η δουλειά τους μάλιστα τους δείχνει ανανεωμένους, κάτι που παρατηρείται και από το εξώφυλλο πριν ασχοληθούμε με τα της μουσικής.
Αποτέλεσμα εικόνας για rage wings of rage


Με ένα σκοτεινό κι επιθετικό ύφος, το "True" ανοίγει το άλμπουμ, ενώ ευθύς αμέσως βγαίνει η ζωντάνια και το πάθος που ξέρουμε από τους Γερμανούς έχοντας έναν καταιγισμό από riffs σε συνοδεία εκφραστικών τυμπάνων και κολλητικών ρεφρέν. Το "Let Them Rest In Piece" συνεχίζει περίπου στον ίδιο δρόμο με τους ρυθμούς να γίνονται ακόμα πιο σοβαροί και στακάτοι αν και το "Chazing The Twilight Zone" στα καπάκια φέρνει μια old school διάθεση στην ταυτότητα της αγαπημένης τριάδας.

Με το "Tomorrow" να μη ξεφεύγει από το αίσθημα της νοσταλγίας, φέρνει όλα τα κλασικά τευτονικά power στοιχεία, αλλά και μερικά hard rock περάσματα αντίστοιχα των Def Leppard και των Europe κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της μπάντας, σε αντίθεση βέβαια με το ομώνυμο "Wings Of Rage" που μας εισάγει στην ηχητική φρεσκάδα που μας άφησαν τα "The Devil Strikes Again" και "Seasons Of The Black" όντας σίγουρα ένα από τα hits των live τους. 

Έπειτα, μετά το ορχηστρικό και στοιχειωμένο "Shadow Over Deadland", υποδεχόμαστε σε αυτό το μήκος κύματος το "A Nameless Grave" που με τη μαύρη του αύρα θυμίζει λίγο το ύφος των Powerwolf. Το "Don't Let Me Down" μας επιστρέφει στα κανονικά μονοπάτια του δίσκου ενώ το "Shine A Light" σπάει αυτόν τον δυναμισμό με μια μπαλάντα γεμάτο κραυγές από τις μελωδίες της κιθάρας. Το "HTTS:2.0" θα έρθει πιο heavy, με περιστασιακές thrash στιγμές, όσο το "Blame It On The Truth" αλλά και το επικό "For Those Who Wish To Die" κλείνουν τον δίσκο με ένα συνδυασμό παλιομοδίτικων riffs αλλά και μελωδικών στοιχείων βαρέων βαρών.

To νέο δημιούργημα των Rage κατάφερε να ξανανεβάσει τον πήχη και να εξελίξει κάθε τι αγαπήσαμε από τους Τεύτονες όλα αυτά τα χρόνια της πορείας τους. To "Wings Of Rage" αποτελεί το τέλειο κοκτέιλ δύναμης, έντασης, μελωδίας και ρυθμού, με την πλειοψηφία των κομματιών να είναι πιασάρικα και κολλητικά. Μάλιστα αν ο Peavy με την παρέα του ζουν τη δεύτερη τους εφηβεία, τότε όποιος ακούσει την εν λόγω κυκλοφορία θα νιώσει κατευθείαν πιτσιρικάς και θα του φύγει ο σβέρκος από το κοπάνημα, διασκεδάζοντας απίστευτα με την μεταλλική του αγνότητα.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: