Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

DEFILED-INFINITE REGRESS (Album Review)

Οι Defiled μας έρχονται από την Ιαπωνία, και παρότι η Άπω Ανατολή μας είναι σχετικά άγνωστη για την ακραία metal σκηνή της, το εν λόγω σχήμα έχει παίξει πλάι σε μεγάλα ονόματα του ήχου, ενώ τώρα ετοιμάζεται, να περιοδεύεσει στην Ευρώπη με τους Vader αλλά και τους "δικούς" μας Cronosphere. Μάλιστα στα πλαίσια αυτής της περιοδείας θα δώσουν ιδιαίτερη μνεία στο άλμπουμ που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, υπό τον τίτλο "Infinite Regress".
Αποτέλεσμα εικόνας για defiled infinite regress


Mετά την εισαγωγική ανατριχίλα, το "Divide And Conquer", καθώς και το "Tragedy" δημιουργούν ένα απειλητικό δίδυμο γεμάτο οργή, πόνο και καταστροφικές διαθέσεις. Οι σκληρές και άγριες ταχύτητες τους μάλιστα δεν αφήνουν στη φαντασία περιθώρια για κάτι άλλο, ενώ τα "Systematic Decomposition", "So Blind" και "Legacy" πατούν σε  άκρως παλιομοδίτικα μονοπάτια με γερές thrash και grindcore δόσεις.

Το "Masses In Chaos" στη συνέχεια με έναν μοναδικό τρόπο, στα δύο λεπτά του, μπλέκει το death metal των Morbid Angel, με την πρώιμη θρασίλα των Sepultura, όσο κομμάτια σαν το "Aftermath" και "Inviseble War' προσθέτουν και λίγες πινελιές αγνού αρχαιοπρεπούς black metal της σχολής των Celtic Frost και των Sarcofago.

Με το "Ignorant" πηγάζει μαι βοθρίλα, πίσω από τα συνεχόμενα και ανελέητα riffs, όπως και με το 'Centuries" λίγο πιο πριν. Λίγο πριν το φλογερό φινάλε, το "Slaverobot" έρχεται πιο ογκώδες, ενώτο ομώνυμο "Infinite Regress'' με τις κρυφές του μελωδίες και τα doom χαρακτηριστικά δεν κάνει διόλου εκπτώσεις στο βάρος.

Η διαολεμένη ατμόσφαιρα και η υποχθόνια ενέργεια του "Infinite Regress" είναι κάτι που κερδίζει τον ακροατή μονομιάς. Μπορεί να μη μας δίνει σαν δίσκος κάτι εξαιρετικά καινούριο, αλλά οι Ιάπωνες καταφέρνουν με αυτό που κάνουν αν φέρνουν το τότε στο τώρα και να το γεφυρώνουν με πολλά ακόμα στυλ του ακραίου ήχου. Αυτό μάλιστα είναι και το ατού τους σε κάτι τόσο πιασάρικο και βαρύ, όπως είναι στην ολότητα του το έκτο τους άλμπουμ.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: