Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

MIDNIGHT-REBIRTH BY BLASPHEMY (Album Review)

Η κληρονομιά όλων των μεγάλων συγκροτημάτων της δεκαετίας του 80' πέρασε και εξελίχθηκε από πολλές μπάντες, αλλά μία από αυτές την άφησε εντελώς αναλλοίωτη. Οι Midnight λοιπόν, σταθεροί στο βλάσφημο ύφος τους, επιστρέφουν με το τέταρτο έργο τους, "Rebirth By Blasphemy".
Αποτέλεσμα εικόνας για midnight rebirth by blasphemy review


Χωρίς φιοριτούρες, αλλά με τσαγανό και ένταση, το εναρκτήριο "Fucking Speed And Darkness", δείχνει στο 100% τον χαρακτήρα των Midnight, σε μια σύγχρονη πλευρά των Venom, ενώ και το ομώνυμο "Rebirth By Blasphemy" πατάει σε αυτό το μονοπάτι, με τα απειλητικά του leads να κάνουν ακόμα πιο βαρύ το γνωστό "black rock n roll" τoυ Αμερικάνικου project.

Το "Escape The Grave", βγάζει μια αλλόκοτη ζωντάνια με αρκετά punk στοιχεία και thrash πινελιές που θυμίζουν τους Νορβηγούς Aura Noir. Xωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, έτσι προχωρά και το "Devil's Excrement" ενώ το "Rising Scum" έρχεται πιο ερεβώδες, αργό και groove-άτο.

Από την άλλη, το "Warning From The Reaper" αποτελεί μια από τις καλύτερες συνθέσεις των Midnight, αφού μπορεί αυτή η βρώμικη 80ιλα να υπάρχει, αλλά βλέπουμε το black metal στοιχείο πιο έντονο και μαζί με τις εμφατικές κιθάρες να δένει τέλεια. Το "Cursed Possessions" δεν αλλάζει, για καλό μας, δρόμο, όωπς επίσης και το "Raw Attack" που βάζουν μια "Motorhead-ίλα" να υπάρχει και να μας φτιάχνει παραπάνω. 

Έτσι αλήτικα, αλλά κι αρκετά ακραία, θα έρθει το "The Sounds Of Hell", αφού σίγουρα οι μουσικές της Κόλασης θα ακούγονται κάπως ανάλογα, ενώ τέλος, το "You Can Drag Me Through Fire" εξίσου μονολιθικά, θα βάλει ένα επικό και μελωδικό στίγμα στο όλο σύνολο, σαν κερασάκι στην τούρτα.

Προσωπικά δε θεωρώ ότι οι Midnight φέρνουν κάτι νέο στον ακραίο metal ήχο, αλλά αυτό που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια της πορείας τους, το κάνουν καλύτερο. Για ακόμα μια φορά, και με το νεοφερμένο "Rebirth By Blasphemy" ο Athenar βγάζει metal ύμνους με ανίερους ρυθμούς και σατανικές πινελιές. Τέλος η μαύρη ενέργεια των Midnight δε θα έχει τέλος αν σνεχίσουν πιστά έτσι, δείχνοντας μας κάθε φορά πως είναι το black n roll.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: