Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Στα σκαριά η ολοκαίνουρια μπάντα του Jim Mutilator

Μπορεί να πέρασαν χρόνια που απουσίαζε ενεργά από τη σκηνή, αλλά πλέον οι πύλες της μουσικής ανοίγονται ξανά μπροστά του. Ο λόγος φυσικά για τον Jim Mutilator, o οποίος είναι αναμφισβήτητα μια από τις ιστορικότερες μορφές του εγχώριου black metal, κάνοντας τη θητεία του ως μπασίστας και συνιδρυτής των Rotting Christ και των Varathron.
Αποτέλεσμα εικόνας για jim mutilator rotting christ



Με μια εικοσαετία να έχει περάσει από εκείνες τις εποχές που κυκλοφόρησε με αυτές τις δύο μπάντες δίσκους όπως τα "Thy Mighty Contract", "Non Serviam'', "Triarchy of The Lost Lovers", 'His Majesty At The Swamp", αλλά και βοηθώντας τους Rotting Christ σαν στιχουργός στα "A Dead Poem" και "Sleep Of The Angels", ο Jim επέστρεψε στην ενεργό δράση του ακραίου ήχου. Αρχικά με τη συμμετοχή του στα πίσω φωνητικά του νέου δίσκου των Mystifier, "Protogoni Mavri Magiki Dynasteia", αλλά πλέον είναι και μέλος της γνωστής underground black metal μπάντας, Medieval Demon, όπου αναλαμβάνει ξανά χρέη στο μπάσο.


Εκτός όλων αυτών όμως, μια νέα μπάντα βρίσκεται στα σκαριά με ιθύνοντα νου τον ίδιον τον Mutilator, η οποία όπως έμαθε αποκλειστικά το Metal View, θα φέρει το όνομα Yoth Iria και εκτός του ιστορικού μπασίστα, τις κιθάρες θα αναλαμβάνει ο Γιώργος Εμμανουήλ (Lucifer's Child, ex-Rotting Christ), ο οποίος θα είναι υπεύθυνος και για την παραγωγή του αλμπουμ, ενώ παρεα έχει κάποιους ακόμα μουσικούς, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το ντεμπούτο των Yoth Iria, αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο τρίμηνο, με τις ηχογραφήσεις να γίνονται στο Pentagram Studio, ενώ τα κομμάτια δουλεύονταν από το 2005. 

Μερικά από τα κομμάτια του δίσκου θα λέγονται "Farun Faro Vakshur", "Under His Sway", "Flame Of The Whirling Swords", "Mystica Vannus Lacchi'' και 'In The Tongues Of Birds". 
Όσον αφορά τους Medieval Demon, σε πρώτη φάση ετοιμάζουν ένα split με τους Ιταλούς θρύλους του μυστικιστικού black metal, Μortuary Drape, καθώς και στο τέλος του χρόνου αναμένεται και το νέο τους full length "Black Coven Will Rise".

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: