Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Funeral Storm στο Metal View: Οι γνώστες του αποκρυφισμού θα βρουν πολλά στοιχεία στο νέο δίσκο

 Οι Funeral Storm έχουν χτίσει το δικό τους όνομα στο Ελληνικό underground. Αποτελώντας ένα οχυρό για την προώθηση του κλασικού, εγχώριου black metal ήχου, η μπάντα έπειτα από πολλές split κυκλοφορίες, είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ. Ο ιθύνων νους της μπάντας, Wampyrion μίλησε στο Metal View για το επερχόμενο "Arcane Mysteries" καθώς και για τη σημερινή εποχή του black metal.





-Καταρχάς δε θα μπορούσα να μη σε ρωτήσω γιατί χρειάστηκαν τόσα χρόνια ώστε να κυκλοφορήσετε το πρώτο σας άλμπουμ;

 'Αρχισα από μικρή ηλικία να συνθέτω κομμάτια ανα καιρούς καθαρά και μόνο για εμένα. Δεν ένιωθα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να κυκλοφορήσει κάποιος δίσκος καθώς ακόμα ψαχνόμουν.Ναι μεν υπήρχε υλικό αλλα όχι τόσο καλό ωστέ να πω πως άξιζε να κυκλοφορήσει πόσο μάλλον να έχει μια συνοχή.

 -Οι Funeral Storm έχουν μια πληθώρα split κυκλοφοριών σε συνεργασία με κάποιες underground μπάντες του χώρου. Αυτό ήταν ένας τρόπος ανάδειξης των κομματιών σας, ή θεωρείς πως τα split καθώς και τα demos/EPs είναι μέρος της black metal κουλτούρας; 

Αν δεν υπήρχαν τα άλλα μέλη της μπάντας σίγουρα ακόμα splits θα κυκλοφορούσα ή ίσως έπαιρνε κ άλλο χρόνο ο δίσκος! Σίγουρα είναι μέρος της Black Metal κουλτούρας,ειδικά όταν υπάρχουν μπάντες οι οποίες συμβαδίζουν ιδεολογικά και είναι κοντά στον ήχο! Απο την άλλη το θεωρούσα πιο εύκολο να μπούμε στη διαδικασία να δουλέψουμε/συνθέσουμε ένα με δύο κομμάτια παρά ολόκληρο δίσκο! 
 
 -Πώς προέκυψε η συνεργασια σου με την Arcania καθώς και με τον θρυλικό Necroabyssious;

 Με την Arcania ήθελα να συνεργαστώ τουλάχιστον μια δεκαετία. Βέβαια άργησα και να το προτείνω! Αρχικά είχε πει όχι καθώς είχε αρκετά περιορισμένο χρόνο αλλά κάποια στιγμή έκατσε σωστά και έτσι και έγινε. Όσο αφορά τον Necroabyssious,είχα συνθέσει το "Necromancer",ζήτησα από το Νίκο Χριστογιάννη να περάσει κάποια πλήκτρα.Όταν το άκουσε μου είπε πως πρέπει να τραγουδήσει. Έχοντας τον ως ένα είδωλο ξεκαθάρισα πως δε θα τολμούσα χαχα. Ήρθε σε επαφή ο Νίκος λοιπόν κ έτσι έγινε.Αργότερα μίλησαν οι δυο τους και πρότεινε ο Necroabyssious να συνεργαστούμε οι τρείς μας. Εγώ απλά πρότεινα εφόσον είχαμε ήδη τη βάση με το "Necromancer" να ενταχθεί στους Funeral Storm αντί να αρχίσουμε κάτι εκ νέου και συμφώνησε.

 -Πρόσφατα υπογράψατε με την ήδη γνωστή στο underground, Hells Headbangers. Πώς είναι η μέχρι στιγμής συνεργασία σας καθώς και πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα το άλμπουμ σας;

 Η συνεργασία είναι σε άκρως επαγγελματικό επίπεδο! Λειτουργεί με αρκετό κόσμο από πίσω και μοιρασμένες ευθύνες,όπως θα έπρεπε άλλωστε! Αν δεν πιστεύουν στη μουσική δε σε υπογράφουν.Αν πιστεύουν πέφτουν από πάνω. Είναι φοβερό να σε κάνουν να νιώθεις σημαντικός και ξεχωριστός. Ο δίσκος είχε κάποιες καθυστερήσεις από το εργοστάσιο,αλλιώς θα είχε ήδη κυκλοφορήσει! Πλέον ξέρουμε, μετά από όσα έγιναν ότι το "Arcane Mysteries" θα κυκλοφορήσει τον Μάιο. 

-Τι πραγματεύεται το "Arcane Mysteries"; και που θα θέλατε να ταξιδέψετε τον ακροατή ακούγοντας το; 

Νομίζω ο τίτλος συμπεριλαμβάνει όλο αυτό το ταξίδι. Ο δίσκος μπορεί να έχει μια συνοχή αλλά το κάθε κομμάτι μπορεί να σταθεί και χώρια από τα υπόλοιπα. Είναι ένα συνονθύλευμα Lovecraft,νεκρομαντείας,αποκάλυψης,Goetia,μύθων αλλά και θρύλων. Έχει όμως και άλλα πολλά στοιχεία που οι γνώστες του αποκρυφισμού θα τα βρουν εκεί.
 
 -Προσωπικά ακούγοντας το άλμπουμ παρατηρώ μια ρετρό αισθητική αλλά με φρέσκο ήχο. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν εσκεμμένο; 

 Δε θα το έλεγα!Η σύνθεση των κομματιών δεν έγινε με σκοπό να ακουστούμε ως 90's. Η σύνθεση έγινε με καθαρή έμπνευση.Σίγουρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι επιρροές βέβαια. Τους ήχους σε κιθάρες,μπάσο τους έστησα εγώ από το μηδέν και ψάξαμε λίγο ήχους πλήκτρων που να συμβαδίζουν με τα υπόλοιπα. 

-Πώς προέκυψε η διασκευή στο Flowers of My Youth των Varathron; 

Θεωρητικά θα κυκλοφορούσε ενα tribute Varathron από μια μεξικάνικη εταιρία.Μάλιστα είχε ζητήσει και τη βοήθειά μου. Προφανώς δε θα μπορούσαν οι Funeral Storm να μη συμμετέχουν. Έτσι λοιπόν οι κιθάρες γράφτηκαν απο εμένα και τον κιθαρίστα των Lykaionas,το μπάσο από τον Pyriflegethon των Dizziness και η φωνή από τον Soter των Celestial Rite.

 -Μιας και το black metal αποτελεί σταθερή αξία στον ακραίο ήχο, και πολλές παλιές μπάντες επιστρέφουν με νέο υλικό. Έχεις παρατηρήσει μπάντες της νέας γεννιάς που να τιμούν τον παλιό ήχο; 

 Σίγουρα!Μάλιστα όχι μόνο ελληνικές! Ceremonial Torture,Necromantic Worship,Gnosis,Synteleia,Celestial Rite,Hierophant's Descent,Primal Cult,Winter Eternal,Cult Of Eibon,Caedes Cruenta,Ithaqua.

 -Υπάρχουν πλάνα για live; 

Σαφώς! Υπάρχει ήδη μια ζήτηση και μας παρακινούν κ άλλες φιλικές μπάντες να γίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα υπάρχει η όρεξη και το πάθος να το κάνουμε,απλά όταν γίνει θέλουμε να είναι αψεγάδιαστο.

 - Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου... 

 Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Ad Majorem Satanael Gloriam! 

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: