Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

THE ELYSIAN FIELDS-NEW WORLD MISANTHROPIA (Album Review)

 Πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια από τότε που οι The Elysian Fields κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους πόνημα. Το "Suffering G.O.D Almighty" άφησε ανάμικτα συναισθήματα στο κοινό, αλλά πλέον το πέμπτο τους, ολοκαίνουριο πόνημα θα κάνει τους κακεντρεχείς να μείνουν με το στόμα ανοιχτό. Κατάμαυρο και δυνατό, το "New World Misanthropia", βάζει ξανά το εν λόγω συγκρότημα στο χάρτη του metal.
 Αποτέλεσμα εικόνας για elysian fields misanthropia ρεωιες
Μέσα στις σκοτεινές, επικές και μεγαλοπρεπείς, συμφωνικές μελωδίες, το νέο πόνημα των "δικών" μας The Elysian Fields βγαίνει προς την επιφάνεια με το "Chaoskrator" που σαν πρώτη εντύπωση μας δίνει μια εκμοντερνισμένη και πιο τεχνική πλευρά της μπάντας σε ένα κράμα των θρυλικών Septicflesh, και των ύστερων Behemoth.  Xωρίς να αλλάζει μοτίβο, έτσι συνεχίζει και το "The Clavis Magna Doctrine", ενω η αλλαγή έρχεται στο σχεδόν ομότιτλο "World Misanthropia" που αποκτά την αίσθηση ενός majestic black metal έργου με πόνο, μίσος και μυστήριο πίσω από τις θεατρικές αλλαγές στη φωνή.

To "Throne Urania" που ακολουθεί έχει μια εξίσου μαύρη διάθεση αλλά με πιο heavy μοτίβα σε αντίθεση με τα "Wolves Among The Innosence" και "Phyres I Breath" που επιστρέφουν στη συμφωνική πλευρά του άλμπουμ, με την κατάλληλη επένδυση να θυμίζει ψυχολογικά thriller των 60s και 70s κάτι που θα συναντήσουμε με το επίσης τρομακτικό "Slain Upon The Earth".

Με το "Deceing The Children Of Men" να συνεχίζει, βγαίνει από τα έγκατα της αβύσσου με ένα πέπλο επενδυμένο με όλες τις σκοτεινές αποχρώσεις ενώ οι κιθάρες εδώ, είναι πολύ ευδιάκριτες.
Το "Grandiosity" θα κλείσει το νέο κεφάλαιο των συμπατριωτών μας, επίσης με μια μαγευτική και πομπώδη συμφωνική, μελωδική συνοδεία αγγίζοντας ξανά τα μονοπάτια του black/death metal τόσο έντονα όπως στην αρχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για elysian fields misanthropia
To φιλόδοξο όραμα των The Elysian Fields απέδωσε καρπούς χωρίς να ανακαλύπτει απαραίτητα τον τροχό. Η επιστροφή των Αθηναίων extreme metallers θα κάνει παλιούς οπαδούς της μπάντας, αλλά και νέους metalheads να δώσουν το πρέπον άκουσμα στο άλμπουμ, και να τους ταξιδέψει στους χειρότερους εφιάλτες τους. Τέλος, η νέα συμφωνική άποψη τους έχει απόλυτη συνοχή με το σύνολο του δίσκου ενώ η καθαρή metal πλευρά έχει τύμπανα και κιθάρες που προκαλούν κοπάνημα χωρίς να κρύβονται, ενώ σίγουρα θα το λατρέψουν φίλοι των Septicflesh, Behemoth, Fleshgod Apocalypse και Emperor.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: