Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Monster Magnet, Full House Brew Crew-Piraeus 117 Academy (9/2/2019)

 Υπάρχουν δυο λογιών μπάντες σε αυτή εδώ τη χώρα. Αυτές που πατούν μετά από πολλά χρόνια και δεν καίγεται καρφίτσα, και αυτές που ακόμα και κάθε μέρα να είχαν συναυλία θα γινόταν το αδιαχώρητο. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν και οι Monster Magnet που από τα 90s μέχρι σήμερα έχουν κάνει μια πληθώρα εμφανίσεων. Έτσι και το προηγούμενο Σάββατο, όσο και αποκαρδιωτική να ήταν στην αρχή η προσέλευση του κοινού, στο τέλος η νύχτα στην Πειραιώς μετατράπηκε σε ένα μεγάλο rock n roll hapening.
Αποτέλεσμα εικόνας για monster magnet athens 2019
Τις πρώτες, εναρκτήριες νότες της έπαιξαν οι "δικοί" μας Full House Brew Crew, οι οποίοι έδωσαν ειδική μνεία στο νέο τους έργο, "Me Against You". Με τον ήχο να δείχνει πως είναι ζεστοί και δεμένοι, ομολογώ και εγώ πως κάθε φορά που τους βλέπω είναι ακόμα καλύτεροι με τη σκηνή να τους ωριμάζει. Ο κόσμος που είχε έρθει από νωρίς δεν ήταν πολύς δυστυχώς, όσο κι αν αυξανόταν με το πέρας της ώρας, αλλά αυτό δε φάνηκε να πτόησε ούτε στο ελάχιστο τη μπάντα του Βαγγέλη Καρζή. Με περίσσια ενέργεια και πάθος έκαναν ένα πέρασμα και από το ντεμπούτο τους, "Bet It All", ενώ ο επγγελματισμός και το πάθος για το αμερικανοπρεπές groove metal τους, ζέστανε όσους παρευρεθήκαμε από τις 20:00 στο Academy, ενώ φαίνεται πως ο frontman έχει αποκτήσει τρομερή συναυλιακή εμπειρία και με τη θητεία του στους Rotting Christ.

Μόλις λίγα λεπτά μετά τις 22:00 oι Αμερικάνοι θρύλοι, Monster Magnet, που ετοιμάζονται, "τιμής ένεκεν" να πάρουν ελληνικό διαβατήριο, βγαίνουν στη σκηνή με τον αέρα μεγάλης μπάντας που διαθέτουν.  Oι Space Lords έκαναν ένα γερό πέρασμα ακριβώς μιάμισης ώρας από όλη τους την πορεία και φυσικά δεν άφησαν παραπονεμένο και το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, "Mindfucker", ενώ παρόλο που ο κύριος Wyndorf δεν ακουγόταν πολύ δύνατα, ο ενθουσιασμός, η τρέλα και τα μανιασμένα πέρα δώθε στη σκηνή, έκαναν τον καθένα μας να χοροπηδήσει, να κοπανηθεί και να παρτάρει πίνοντας τις μπύρες του ή κάνοντας το τσιγάρο του. Αναμενόμενο ήταν φυσικά τα αίματα να ανάψουν με τα "Radiation Day", "CNN War Theme", Negasonic Teenage Warhead", και φυσικά τον ψυχεδελικό ύμνο που μεγάλωσα ακούγοντας το, "Space Lord". Μετά το encore, οι Σαμπαθοχίπηδες, λαμβάνοντας ένα θερμό χιεροκρότημα συνέχισε ακάθεκτο, με αποκορύφωμα το "Powertrip", και με το κάθε μέλος ξεχωριστά να είναι σε φόρμα καλύτερη και από εικοσάρη νηφάλιου.

Ομολογώ πως αυτή ήταν η πρώτη μου live εμπειρία στους Monster Magnet, μετά από τόσα χρόνια επισκέψεων στη χώρα μας, και με αυτό που έζησα όντως γούσταρα το χαλαρό, απέριττο και πάρτυ στυλ τους, ενώ τέλος τα σχόλια των γύρω μου ήταν θετικά λέγοντας διάφοροι πως είναι η καλύτερη φορά που τους έχουν δει.

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: