Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

DER WEG EINER FREIHEIT-LIVE IN BERLIN (Album Review)

 Στις 14 Οκτωβρίου του 2017, η Γερμανική ανερχόμενη δύναμη του μαυρομεταλλικού στερεώματος, Der Weg Einer Freiheit, έπαιξαν στο Βερολίνο, και κάθε στιγμή από αυτή την ανάμνηση την έκαναν ένα live album, διάρκειας 78 λεπτών. Το συγκρότημα από την Βαυαρία έκανε ένα πέρασμα από όλη του τη δισκογραφία και μας το παρουσιάζει επίσημα την 1η Μαρτίου μέσω της Season Of Mist.
 Αποτέλεσμα εικόνας για der weg einer freiheit live in berlin review


Το πρώτο τους live album περιέχει δέκα κομμάτια, με εναρκτήριο να είναι το "Einkehr" του 2015, το οποίο μάλιστα βγάζει όλη την χαοτική ατμόσφαιρα της μπάντας, με την ένταση να αυξάνεται στην παρούσα εκδοχή. Η συνέχεια κάνει μια βουτιά στο πιο άγνωστο παρελθόν της μπάντας, και το ΕΡ τους "Agonie", από το οποίο βγαίνει στην επιφάνεια ένα από τα πρώιμα ατμοσφαιρικά κομμάτια της μπαντας, το "Der Stille Fluss", και ακολουθούν τα "Repulsion", και "Skepsis pt I&II", από το πολύ προσφατο τους παρελθόν, δίνοντας έτσι μνεία και στο τελευταίο τους πόνημα '' Finisterre".

Mε το κοινό να ζητωκραυγάζει, χωρίς διακοπές, ο δίσκος προχωράει στο "Ewigkeit" που αποτελεί το πρώτο κομμάτι, του πρώτου τους δίσκου, εξωτερικεύοντας τον ωμό τους χαρκτήρα, αλλά και την τεχνική τους κατάρτιση, όχι μόνο studi-ακά! Φυσικά υπάρχουν και τα πιο μελωδικά και ατμοσφαιρικά "Zeichen" και "Aufbruch", το "Lichtmensch" που κάνει την αντίθεση σε αυτή την αρμονία, ενώ το άλμπουμ, και η ίδια η συναυλιακή τους παρουσία κλείνει με το ''Ruhe", ξανά από το ντεμπούτο τους.

Μέσα σε μια δεκαετία οι Der Weg Einer Freiheit, μπορεί να έχουν μόνο τέσσερις δίσκους, αλλά κάθε ένας από αυτούς εξελίσσει τη φαντασία, την ατμόσφαιρα και την τεχνική τους. Αυτό οι Γερμανοί black metallers το δείχνουν και στα live τους, και είναι ευδιάκριτο και στο συγκεκριμένο live album, το οποίο και ηχητικά αλλά και αποδοτικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων στην ακραία σκηνή. Το Live In Berlin, μας χαρίζει 70 περίπου λεπτά σκληροτράχηλου, και μελωδικού, σκοτεινού metal, με τη σκοτεινή μας φαντασία να οργιάζει, ενώ όποιος το ακούσει, σίγουρα θα θέλει να τους δει σύντομα και στη χώρα μας!

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώης

Δεν υπάρχουν σχόλια: