Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Mortuary Drape-All The Witches Dance (25 Years of Primordial Evil)

Τα έργα και οι ημέρες των Mortuary Drape έχουν γραφτεί στα κιτάπια της black metal ιστορίας, ήδη από το 1986, αλλά με χρυσά γράμματα πάντα θα είναι το ντεμπούτο-ορόσημο, "All The Witches Dance" το οποίο φέτος κλείνει τα 25 του χρόνια και παρακάτω θα διαβάσετε ένα εκτενές αφέρωμα προς τιμήν του.
 Σχετική εικόνα


 Mπορεί με την πάροδο του χρόνου να έχουν αλλάξει διάφορα μέλη, με μοναδικό original τον τραγουδιστή, Wildness Perversion, αλλά σίγουρα η Ιταλική πεντάδα βρίσκεται σε πολλή καλή φόρμα, και το πένθιμο τους άμφιο θα μας φορεσουν και εμάς στο επετειακό τους show, στο Temple Athens, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για mortuary drape 1994Με τη Σκανδιναβία να έχει την πρωτιά στο black metal, πίσω στα μακρινά 90s, οι χώρες της Μεσογείου είχαν ξεκινήσει σιγά σιγά να βάζουν το λιθαράκι τους στο Ευρωπαϊκό underground, με την Ελλάδα κυρίως να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Παρόλα αυτά στην Ιταλία, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 80', ένα συγκρότημα ξεκίνησε να φέρνει το δικό του σκοτάδι και να καλύπτει τον ολόλαμπρο ήλιο της Μεσογειακής γης. Το όνομα αυτού, Mortuary Drape, που πρωτοστάτησε στον Ιταλικό απκρυφιστικό ήχο, έχοντας πλάι τους Necromass, και Opera IX. 

Με διάφορες demo κυκλοφορίες και EPs , οι Mortuary Drape ξεκίνησαν το μοχθηρό τους έργο και την αναγνωρισημότητα τους στο μαυρομεταλλικό στερέωμα, με αποκορύφωμα φυσικά, μετά από οχτώ χρόνια από την γέννηση τους, το ολοκληρωμένο άλμπουμ τους "All The Witches Dance".
Φυσικά το εν λόγω ντεμπούτο δε θα μπορούσε με τίποτα να περάσει απαρατήρητο, όταν έχει ένα τρελαμένα μακάβριο εξώφυλλο που μας προιδεάζει για τι πρεσβέυουν οι metallers από την Alessandria.

Σχετική εικόνα
Το ανατριχιαστικό περιτύλιγμα θα μπορούσε με ευκολία να συναγωνιστεί το "Dawn Of The Black Hearts" των Mayhem με το εξώφυλλο του νεκρού Dead, καθώς εδώ έχουμε μια σκηνή εκταφής στο απόλυτο σκοτάδι που πηγάζει άνετα η μούχλα και η σαπίλα του θανάτου, ενώ ακόμα και μουσικά το "All Witches Dance" προβάλλει με περίτεχνο τρόπο το τελετουργικό του θανάτου.

Απόλυτα ταιριαστό με την ιδεολογία της μπάντας φυσικά είναι το εισαγωγικό του δίσκου "My Soul", αλλά και τα "Primordial", "Funeral Chant" και ''Tregenda", τα οποία στην ολότητα τους έχουν έναν ωμό χαρακτήρα αλλά παράλληλα περικλείονται από διάφορες μελωδίες και ένα απόκοσμο, ατμοσφαιρικό πέπλο. Σε όλο αυτό συμβάλλουν οι αιθέριες και σκοτεινές γυναικείες φωνές, οι καμπάνες που ηχούν πένθιμα, καθώς και το αίσθημα ότι γύρω μας οι ψυχές χορεύουν χέρι χέρι με κάθε είδους μεταφυσικό πλάσμα.
 
Για το μεγαλείο του ντεμπούτου των Ιταλών και το δέος που του προκάλεσε μιλάει αποκλεισιτκά στο Metal View, ο κιθαρίστας των Mortuary Drape, Simone Rendina, χαρακτηριζοντας το ως το soundtrack της ζωής του ενώ συνεχίζει λέγοντας, " Eκείνη την εποχή που κυκλοφόρησε ήμουν μικρός και έμενα ακόμα στο πατρικό μου το οποίο ήταν πολύ κοντά από το τοπικό νεκροταφείο και το συγκεκριμένο άλμπουμ μου έβγαλε όλη τη σκοτεινή και αποκρυφιστική αύρα μέσω της ατμόσφαιρας της μουσικής του. Το εξώφυλλο του άλμπουμ με είχε σοκάρει, ήταν τόσο extreme και προερχοταν από μια μπάντα από την Ιταλία. Όταν παίζουμε live το "All The Witches Dance" μαγεύομαι, ειδικά στο Tregenda", που νιωθω σαν να μεταφέρομαι σε εκείνο το νεκροταφείο όπου οι ψυχές συμμετέχουν σε μια μυσταγωγική τελετή".
Σχετική εικόνα
Η ανίερη ύπαρξη των Mortuary Drape με τις νεκρομαντικές τους τελετές στοιχειώνουν ακόμα και σήμερα τα αυτιά μας, με το πιο πρόσφατο και εξίσου μοχθηρό "Spiritual Indipidence", ενώ στις 16 Φεβρουαρίου παίζοντας στην ολότητα του το δαιμονικό τους πρώτο άλμπουμ, θα συμμετάσχουν και οι δικοί μας Slaughtered Priest.

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: