Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

BLAZE BAYLEY-LIVE IN FRANCE (Album Review)

 O Blaze Bayley όσο άδικα και αν του έχει φερθεί η ζωή, πάντα βρίσκει την άκρη να κάνει αυτό που θέλει, και να παίζει τη μουσική που γουστάρει. Έτσι και τώρα, ο άγγλος frontman  έχοντας δύο δίσκους με τη Σιδηρά Παρθένο και δέκα προσωπικούς, μας παρουσιάζει μέσα σε μιάμιση περίπου ώρα το νέο του live album, που ηχογραφήθηκε στη Γη των Φράγκων!
 Αποτέλεσμα εικόνας για blaze bayley live in france


Με το "Redeemer" στην αρχή, και καπάκι το "Are You Here" να αποτελούν ένα τρελό εναρκτήριο δίδυμο, ότι πρέπει για να προβάλλει τον χαρακτήρα και την ενέργεια του τελευταίου του πονήματος, "The Redemption Of William Black", ο Blaze πετάει και το "Futureal" για να ανάψει τα αίματα στους απανταχού Maiden-όφιλους που δε μάσησαν να τον ακούσουν και να τον υποστηρίξουν.

Ο δίσκος μας δείχνει ότι το εν λόγω live στη Γαλλία, πήγε τόσο καλά, ενώ και σε video φαίνεται η ενέργεια και το πάθος του ίδιου και της μπάντας. Το κοινό ακούγεται ενθουσιασμένο σχεδόν σε κάθε κομμάτι με χειροκροτήματα και ιαχές, θυμίζοντας μου και προσωπικά αυτό που βιώσαμε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια, με έναν Καραφλό Βρετανό τόσο ευγενικό, γενναιόδωρο και στα καλύτερα του, ενώ εδώ τα νέα κομμάτια έχουν την τιμητική τους, με μόνο κακό για εμένα να εκλείπουν κομμάτια σαν το "Sign Of The Cross" και το "Clansman".

Παρόλα αυτά θα ακούσουμε, το "Angel And The Gamber", το "Man On The Edge", αλλά και το παρεξηγημένο "Virus", δίνοντας όμως περισσότερη βάση στη σόλο πορεία του. Αυτό το καταλαβαίνουμε καθώς πέρα από την αναφορά σε κάποια πιο πρώιμα όπως τα "Silicon Messiah" και "Indipedence", θα υπάρξει ειδική μνεία στην τριλογία του 'Infinity Entanglement" , με την πλειοψηφία των 20 κομματιών να βρίσκονται από εκεί, με αποκορύφωμα μάλιστα να είναι τα "Calling You Home", "Human", "Prayers Of Light", "Endure & Survive", "Escape Velocity' αλλά φυσικά και ο επίλογος που θα έρθει μέσω του "Dark Energy 256" που συμμετέχει στην κιθάρα και ο Luke Appleton των Iced Earth.

Μέσω του "Live In France", o Βlaze Bayley με τη μπάντα του, όχι μόνο κάνει ένα ολόκληρο sci-fi ταξίδι, από το εξώφυλλο μέχρι και το περιεχομενο των δίσκων του, αλλά δείχνει τη δύναμη του και ότι είναι ακόμα εδώ χωρίς να ξεχνιέται και να κάνει αρπαχτές για την καριέρα του με τους Iron Maiden. Η ηχητική του live album, πέρα από κάποια μπουκώματα, σε γενικές γραμμές είναι καλή, αλλά προσωπικά ως προς το σύνολο θα ήθελα και κάποια κομμάτια από τα "Τhe Man Who Would Not Die" και "Promise And Terror" εκτός όσων ανέφερα παραπάνω.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: