Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ROTTEN SOUND-SUFFER TO ABUSE (EP Review)

 Κλείνοντας δυόμιση δεκαετίες ύπαρξης, οι Rotten Sound από τη Φιλανδία επέστρεψαν στην ενεργό δράση, και με μια δουλειά αρκετά κοντά στο "Abuse to Suffer" του 2016. Εδώ έχουμε το "Suffer To Abuse", το οποίο δε ξέρω αν αποτελεί ένα λογοπαίγνειο ή απλώς τη βαρεμάρα της μπάντας.
 Rotten Sound - Suffer to Abuse


Το "Privileged" της αρχής έδωσε πιο αργόσυρτη death metal ατμόσφαιρα στη μουσική των Rotten Sound, σε αντίθεση με το "The Misfit", που πήρε πιο groove/punk δρόμους, ενώ εξίσου ακραίο με κάποιες βρώμικές μελωδίες να συνοδεύουν την πονεμένη χροιά του Keijo Niinimaa, έρχεται εν συνεχεία  το "Stressed Mess".

Από την άλλη, τα "Harvester Of Boredom" και "One Hit Wonder" ακολουθούν την κλασική grindcore πεπατημένη, με τις ιλλιγιώδεις ταχύτητες και την καφρίλα να αιωρείται μέσα από το συνεχόμενο και ανελέητο κοπάνημα. Βέβαια το "Nutrition" διαφοροποιεί ξανα το άλμπουμ δίνοντας του πάλι την death metal αύρα της έναρξης, και τέλος, το "Slaves Of Lust" φέρνει μια ένωση του σύγχρονου punk με το παλιομοδίτικο grindcore.

Ακολουθώντας την ποικιλομορφία και τη βάση του σχεδόν ομώνυμου προκατόχου του, "Abuse To Suffer", παρατηρούμε πως οι θρύλοι του Ευρωπαϊκού grindcore, θέλουν να δώσουν και άλλα στοιχεία εξίσου ακραία και νοσηρά που να ξεφεύγουν από τα συνεχή και συνηισμένα. Επίσης οι Φιλανδοί με το παρόν "Suffer To Abuse", μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες τος, όπως επίσης και όσοι δεν είναι φανατικοί ακροατές της μουσικής τους.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: