Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ALKALOID-LIQUID ANATOMY (Album Review)

Τρία χρόνια μετά τη γνωριμία μας με τους Alkaloid, το Γερμανικό σχήμα επιστρέφει με τον διάδοχο του "The Malkuth Grimoire". H αποκρυφιστική λογοτεχνία συνεχίζει ακόμα να αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη μουσική της progressive extreme metal πεντάδας, αλλά το "Liquid Anatomy" θα κατεβάσει και outsider στοιχεία που θα βοηθήσουν τη μπάντα και τον ίδιον τον δίσκο.
 SOM464-Alkaloid-Liquid Anatomy-1500x1500px-300d...


Με μια 70s rock προσέγγιση, μας υποδέχεται το εναρκτήριο "Kernel Panic", στο οποίο υπάρχουν πολλά porgressive στοιχεία των Rush, καθώς και τα πιο catchy των Yes, που μου θυμίζουν το "Owner Of A Lonely Heart". Όλα αυτά βέβαια μέχρι την αρχή του δεύτερου μισού που τα πράγματα περιπλέκονται με διάφορα death metal στοιχεία, τα οποία μας ακολουθούν και στο "As Decreed By Laws Unwritten" το οποίο πέρα από το ποικίλο ηχόχρωμα του είναι από τα πιο brutal κομμάτια του δίσκου, πλάι στο επίσης πολυδιάστατο "Chaos Theory And Practice" που περιέχει αρκετές επιρροές από την παλιά μπάντα της πλειονότητας των μελών, τους Obscura.

To "Azagthoth" ενώνοντας την τεχνική με την ακρότητα, ξεκινάει με ένα μελωδικό και μπερδεμένο intro, που στη συνέχεια μας βάζει στο χαοτικό τρυπάκι του extreme ήχου,  σε αντίθεση βέβαια με το ομώνυμο "Liquid Anatomy", το οποίο εξωτερικεύει μόνο την συανισθηματική και τεχνική πλευρά της μπάντας, κάνοντας ένα μικρό διαλειμμα από την όλη καφρίλα, η όποια θα συνεχιστεί πιο μετά με τον ακραίο και σκληρτράχηλο sci-fi ήχο του "Interstellar Boredom", ενώ λίγο πιο πριν, το "In Turmoil's Swirling Reaches" ακολούθησε τα αρχικά progressive death rock μονοπάτια.

Το κλείσιμο του δίσκου έρχεται με ένα 20λεπτο (ώ θέε μου, ναι) χαλί, το "Rise Of The Cephalopods", του οποίου ο κινηματογραφικός και soundtrack-ικός τους χαρακτήρας, το κάνει ένα μυστηριώδες μουσικό ταξίδι στις πιο περίεργες αισθησεις του εαυτού μας.

Ένα supergroup, σαν τους Alkaloid, που τα μέλη τους έχουν περάσει από την αφρόκρεμα του extreme progressive ήχου, αλλά και από πιο κλασικές black και death metal μπάντες, όπως είναι οι Obscura, που ανέφερα και παραπάνω, οι Dark Fortress, Nader Sadek, God Dethroned, Aborted και Hate Eternal, φαινεται αδιανόητο να μην έγραφαν κάτι τόσο σκοτεινό και μαγευτικό. Το μυστήριο και η ακρότητα είναι το δυνατό χαρτί στον ήχο του "Liquid Anatomy" αλλά ο άσος στο μανίκι είναι οι κλασσικές τεχνικές επιδράσεις της μουσικής του, όπου δίνει όλη την ατμόσφαιρα και τις μελωδίες πίσω από την μανιακή ακρότητα.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: