Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

OVERKILL-LIVE IN OVERHAUSEN (Album Review)

 Οι Νεοϋορκέζοι θρύλοι του thrash metal, κοντεύοντας να κλείσουν τα 40, φέτος έρχονται με ένα live album, με άρωμα Ευρώπης. Συγκεκριμένα, πριν 2 χρόνια οι Overkill έπαιξαν στο Oberhausen της Γερμανίας ένα σχεδόν 2ωρο show, το οποίο μετέτρεψαν έξυπνα σε "Live In Over-hausen", και μας το παρουσιάζουν με τις αρμόζουσες τιμές.
 Αποτέλεσμα εικόνας για live in oberhausen


To κοινό κραυγάζει και η καρό σημαία πέφτει υπό τους ήχους του "Coma" γυρνώντας μας πίσω στο 1991, όπως το ίδιο κάνει και το μπάσιμο με το "Infectious" και το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου εκείνης της περιόδου, το "Horrorscope", με τους fans από κάτω να καταλαβαίνουμε ότι έχουν σπείρει τον πανικό.

Χωρίς να αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους, και με τους Verni και Lipnicki να αποτελούν μπετό του rhythm section, το ¨"New Machine" είναι ακόμα ένα δείγμα πραγματικής δύναμης και ενέργειας, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και ύμνους όπως το "Feel The Fire", Hammerhead", Rotten To The Core" και "Blood And Iron", όπου οι θρυλικοί thrashers δείχνουν πως μπορούν ακόμα να παίζουν σαν 20άρηδες.

Ο Bobby "Blitz",  σαν ένας ακούραστος γερόλυκος, μπορεί να μην ακούγεται όπως στο ντεμπούτο, αλλά ο ήχος του πίσω από το μικρόφωνο και φυσικά η παρουσία του, μας πετάει απευθείας στα μούτρα ότι όντως συνεχίζει να εκτελεί με αρτιότητα, και μας κάνει να ζηλεύουμε ξέροντας πως στην ηλικία του δύσκολα θα μπορούμε να τον ανταγωνιστούμε.
Τέλος, ο επίλογος έρχεται με την τριάδα "Kill At Command", "Οverkill" και φυσικά το "Fuck You", σε έναν καταιγισμό από αίμα δάκρυα και ιδρώτα!

Όσοι αγαπάτε τους Overkill, και κυρίως υπεραγαπάτε την πρώτη τους περίοδο, τότε αξ΄ζει να δώσετε σημασία στο συγκεκριμένο live album, αφού η ενέργεια του τότε, και η σχεδόν τέλεια απόδοση τους πάνω στις παλιές τους κυκλοφορίες είναι άξια μαθημάτων και σεμιναρίων. Φαίνεται παρόλα αυτά πως η Γερμανία έχει μια προτίμηση όχι μόνο στο δικό τους thrash, αλλά και στης μακρυνής ηπειρου, μια και η στήριξη τους και το πάθος τους είναι ευδιάκριτα όχι μόνο στο DVD, αλλά και στο CD.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: