Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ACHERONTAS-FAUSTIAN ETHOS (Album Review)

 Οι Acherontas, μόλις έναν χρόνο από την προηγούμενη δουλειά τους, "Amarta", και ανοιχτοί σε κάθε είδους δαιμονισμένη πρόκληση, επιστρέφουν με το νέο τους πόνημα. Το "Faustian Ethos", που αποτελεί τον  έβδομο δίσκο τους κυκλοφορεί μέσω της Agonia Records, με το line up να έχει κατασταλάξει ενώ ο Indra (Crucifiction, Naer Mataron), έκανε ντεμπούτο με τη νέα του μπάντα.
 Αποτέλεσμα εικόνας για acherontas faustian ethos


Με το πρώτο κιόλας άκουσμα του εναρκτήριου "The Fall Of The First Pillar", καταλαβαίνουμε την ακραία κλίση του δίσκου, με τα γρήγορα και ξυραφιασμένα του riffs, ενώ με το "Sorcery And The Apeiron" ερχόμαστε πιο κοντά στην απεικόνιση του χάους και της Μαύρης μαγείας, όπου οι black metal ρυθμοί μπαίνουν σε πιο κλασικά καλούπια με τα solos να δίνουν μια ατμοσφαιρική πινελιά προς το τέλος.

Διαπιστώνοντας πως το νέο πόνημα των συματριωτών μας απέχει από την ατμόσφαιρα και τα διάφορα ακουστικά, απαλά σημεία του προκατόχου του, τα "Aeonic Alchemy" και το "The Old Tree And The Wise Man" θα έρθουν να μας θυμίσουν λίγο και τις εποχές του "Vamachara", ενώνοντας περίτεχνα το παρελθόν με το παρόν.

Aπό την άλλη με το "The Alchemists of The Radiant Sepulchre" το ύφος των Acheontas μετουσιώνεται με διάφορα death rock και 70s rock στοιχεία κυρίως στις κιθάρες, όπως και στο μελωδικό και θεοσκότεινο "Decline Of The West-Ο Ιερέας και ο Τάφος", όπου η τελετουργική και ποιητική πλευρά που υπάρχει και στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ ενώνεται με τα εν λόγω στοιχεία.
Τέλος, το "Vita Nuova"  ακολουθεί τον ίδιο, ταυτοποιημένο πλεόν χαρακτήρα της μπάντας, με τα χαοτικά black riffs να συνοδεύονται από πολλά μελωδικά κιθαριστικά leads.

Το βαθύ νόημα των στίχων, καλύμμένο με το ερεβώδες περίβλημα της μουσικής των Acherontas, έχουν δώσει στο black metal μια νέα έννοια. Η μπάντα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μην αποφασίζει να πειραματιστεί τόσο, αλλά ο ήχος που θυμίζει λίγο τις παλιές της εποχές, κάνει το "Faustian Ethos" μια αξιοσημείωτη κυκλοφορία με πολλά ύφη γύρω από το orthodox/occult black metal.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: