Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

HELLOWEEN-STRAIGHT OUT OF HELL(Album Review)

Οι Γερμανοί ξανάρχονται(με την καλή έννοια) κατευθείαν από την κόλαση!!!!
Αυτοί οι μανιακοί metallers,πρωτεργάτες του ευρωπαϊκού power metal εδώ και 30 χρόνια σχεδόν βγάζουν το κατά σειρά 14ο studio full length album τους και είναι έτοιμοι να μας κάνουν το μυαλό κιμά!!!!
Πραγματικά μην περιμένετε τίποτα από τα επικά και μνημειώδη Walls of Jericho και Keeper,αλλά κάτι φρέσκο και δυνατό από την “νέα” εποχή του συγκροτήματος σε στυλ 7 Sinners.

Ο δίσκος ξεκινάει με το πλέον γνωστό “Nabataea” το οποίο ξεκινάει με ένα electro intro και σε μια ανάμειξη από “Wasted Years”(!!) μπαίνουμε στο μοντέρνο και παράλληλα κλασσικό power metal των Helloween,φωνητικά και μουσική που αξίζουν τα 7 λεπτά διάρκειας.
Μετά προχωράμε στο “World of War” ένα κομμάτι με έναν ιδιαίτερο epic χαρακτήρα και με πολύ νόημα στους στίχους. Δυνατό ρεφρέν, σπαθάτες κιθάρες και πολλή δύναμη νομίζω πως είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του κομματιού.
Τρίτο κομμάτι το “Live Now!”,επίσης πολύ φρέσκο και δυνατό στην αρχή αλλά μετά βγαίνουν στην επιφάνεια λίγο από glam,pop Bon Jovi στυλ 2010,και δυστυχώς είναι κάτι που δεν πολυταίριαζει με το αληθινό στυλ της μπάντας(όμως το ρεφρέν είναι συμπαθητικό).
Τέταρτο το καθαρό heavy/power κομμάτι του δίσκου που φέρνει λίγο σε “World of fantasy” απο το προηγούμενο άλμπουμ τους, έχει τον τίτλο “Far From The Stars”.Πραγματικά μελωδικό,δυνατό και επικό που μας κάνει να νιώσουμε την δύναμη και την δυνατή συνέχεια των πατέρων του power!!!!
Στην συνέχεια ακούμε το δυνατό και γαμηστερό “Burning sun”.Το πρώτο κομμάτι που έγινε γνωστό από τον νέο δίσκο των Helloween και πραγματικά μας συνεπαίρνει με την μουσική,το ύφος των φωνητικών καθώς και το δυνατό ρεφρέν.
Έκτο κομμάτι,είναι ένα (ας πούμε) πιο symphonic κομμάτι με τίτλο “Waiting For The Thunder” που σε μερικά σημεία μας κάνει να κοπανηθούμε,να παθιαστούμε και να τρελαθούμε με το groov-άτο υφάκι του τραγουδιού(ίδιως στο ρεφρέν και σε μερικά κουπλέ),έπειτα αυτό δίνει πάσα στην μπαλάντα του δίσκου,με τίτλο “Hold me in your arms”.Ένα κομμάτι απαλό,με ένα ύφος από κλασσικές rock μπαλάντες που μας αγγίζει την καρδιά και μας κάνει να αποκτήσουμε πολλά συναισθήματα.
Ένα περιέργο αλλά ενδιαφέρον 2λεπτο περνάει ακούγοντας το “Wanna Be God” το οποίο έχει μόνο τυμπανοκρουσίες και προς το τέλος τις “πενιές” μιας ηλεκτρικής κιθάρας.
Ένατο κομμάτι είναι το ομότιτλο του δίσκου το οποίο πέρα από το μοντέρνο και νέο ύφος του συγκροτήματος,έχει και 80s στοιχεία μέσα καθώς και κάτι ψηλά από το “Destiny” των MSG.
Δέκατο και υπερβολικά μοντέρνο,το κομμάτι που σίγουρα κίνησε την περιέργεια των περισσοτέρων με τίτλο “Asshole”,το οποίο εμένα προσωπικά δεν με τρέλανε ιδιαίτερα,πέρα από το χώσιμο του Andi.
Ενδέκατο το “Years”,ένα πολύ καλό γρήγορο και power κομμάτι που σε μερικά σημεία ξαναφέρνει κάτι το ψιλο-symphonic.
Προτελευταίο κομμάτι το “Make Fire Catch the Fly”,το οποίο είναι γρήγορο,δυνατό,βαρύ αλλά και εξίσου μελωδικό. Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια στον δίσκο.
Το δέκατο τρίτο κομμάτι του δίσκου, “Church Breaks Down” ξεκινάει με τους ήχους και τις αργές μελωδίες οργάνου,που δίνουν άμεση πάσα στα δυνατά και power μέρη του. Επίσης από τα καλύτερα στον δίσκο και πραγματικά είναι ένα πολύ όμορφο κλείσιμο.

Τώρα,όσοι είναι κολλημένοι στις “ένδοξες” εποχές των mid 80s-early90s και σε όσου δεν άρεσε και το 7 Sinners,τότε ας μην μπουν καν στον κόπο να το ακούσουν. Όσοι είναι πραγματικά φίλοι του power και των Helloween,τότε λογικά θα σας αρέσει.
Πάντως οφείλω να πω ότι οι Helloween είναι μια μπάντα με κότσια και είναι καλό που κρατιέται ακόμα στα πόδια της!!
(78/100)
Για το Metal View: Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: