Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

DISOLVO ANIMUS-APHESIS (Darknagar Records)

Οι ανερχόμενοι Έλληνες black/death metallers Disolvo Animus,κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο που μας πέρασε το ντεμπούτο album τους,με τον ελληνικό τίτλο “Aphesis”.
Πιο κοντά στο σκοτεινό και μοχθηρό ύφος των Behemoth,των Septicflesh,των (παλιών) Morbid Angel και των Vader,το συγκρότημα μας οδηγεί στο χάος με 8 απόκοσμα κομμάτια.

Με ένα μυστηριακό και σκοτεινά ήρεμο intro και μετά κιθάρες και φωνητικά που μας στέλνουν στον Διάολο,ξεκινάει το πρώτο κομμάτι του album το οποίο έχει τον τίτλο “Unorthodox Lament”.
Στο δεύτερο κομμάτι,”Archetypal Liars” τα τύμπανα γκρεμίζονται,διπέταλα και blastbeats με την “σέσουλα” και τα βαριά παιξίματα σε κιθάρες και μπάσο να μας κάνουν να πέφτουμε ξεροί από το κοπάνημα!!!!
Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου μας πετάει στην φωτιά της κόλασης και μας κάνει να ανατριχιάζουμε με τις σκοτεινές μελωδίες,τους χαοτικούς ρυθμούς και τις απόκοσμες ψαλμωδίες,ένα πραγματικά υπέροχο τραγούδι,που εμένα προσωπικά μου άρεσε περισσότερο απ'ολα.
Τέταρτο,το επίσης δυνατό και βαρύ “Illumination” όπου σαν guest στα φωνητικά είναι ο Astrus των Aenanon. Κάπως έτσι είναι και το επόμενο κομμάτι με τίτλο “Penitential Psalm” όπου μετά τα ακατέργαστα riffs και τα πιο “industrial” μέρη,έρχεται ένα πολύ καλό solo από τον Bob Katsioni.
Περίπου στο ίδιο μοτίβο συνεχίζουν και τα επόμενα 2 κομμάτια “Holy Virtue” και “Words of Regression” που μας κάνουν να συνεχίζουμε το ταξίδι μας κάπου μακρυά και σκοτεινά.
Όγδοο και τελευταίο κομμάτι το “Particle of God”,το οποίο ξεκινάει με έναν διάλογο σχετικό με την πίστη και την αμαρτία και από πίσω χορωδίες,ψαλμωδίες και σκότος....μια μικρή παύση..και μετά πάλι κραυγές,καφριλίκια και οι κιθάρες για μια ακόμη φορά σαν ογκόλιθοι πέφτουν στο κεφάλι μας και σκοτωνόμαστε από το κοπάνημα !!!!

Είμαι πλέον σίγουρος ότι το metal ανθίζει στην χώρα μας(πόσο μάλλον το ακραίο),και πολύ καλές κυκλοφορίες διαδέχονται η μια την άλλη.
Στην προκειμένη περίπτωση οι Disolvo Animus μετά από διάφορες προσπάθειες με διάφορα demos και EP έβγαλαν ένα ολοκληρωμένο δίσκο που φαίνεται πόσο αίμα και ιδρώτα έχουν χύσει και πραγματικά είναι μια άξια δουλειά που χρειάζεται πολλά συγχαρητήρια,Μπράβο παίδες,και εις ανώτερα!!
(8,5/10)


ΥΓ: Το συγκρότημα θα παίξει στο An Club στις 13/1 και τον Μάιο θα είναι support μπάντα στις εμφανίσεις των Rotting Christ στην Κρήτη.

Για το Metal View: Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: