Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

BLESSED BY PERVERSION-DESTROY THE IMAGE OF GOD(EP review)

Μια νέα death metal κυκλοφορία έρχεται να ξαναταράξει τα “ήρεμα” νερά του underground.
Ένα νέο και δυναμικό ξεκίνημα από τους Έλληνες, Blessed by Perversion μας αναστατώνει και το ΕΡ τους με (έστω και)5 κομμάτια που έχει τον τίτλο “Destroy The Image Of God” έρχεται να μας οδηγήσει στην άβυσσο του νεκρομεταλλικού ήχου!!!
Κυρίως με αμερικάνικες επιρροές(όπως Death,Morbid Angel,Deicide και Autopsy) ,αλλά και χωρίς να ξεχνάνε την βόρεια σκοτεινιά της Ευρώπης(Entombed,Aasphyx κ.α) φτιάχνουν μια κατάλληλη ατμόσφαιρα στα αυτιά μας και την φαντασία μας.
Τα πέντε κομμάτια του δίσκου είναι τα εξής :
1)Whispers From Above:Ένα κομμάτι καθαρά επηρεασμένο από Deicide,με πολύ γρήγορα τύμπανα και φωνητικά που ξερνάνε αίμα,είναι μια κατάλληλη έναρξη για την συνέχεια του ταξιδιού μας στο χάος!!
2)Begging For An Abstract Hope: Ένα κομμάτι που στην αρχή φέρνει λίγο σε βαρύ doom και έπειτα σε κάτι ψιλά από Morbid Angel,με πολύ καλές κιθάρες και τύμπανα,και φωνητικά ελαφρώς πιο βαριά σε σχέση με το πρώτο κομμάτι.Πραγματικά ένα από τα πιο ωραία και καλοδουλεμένα κομμάτια της κυκλοφορίας τους.
3)Spirit Sacrifice On The Altar Of God:Πριν τύχει να ακούσω το κομμάτι βλέπω τον τίτλο που φέρνει μια ανάμιξη Deicide με Morbid Angel.Τελικά δεν πέφτω πάρα πολύ έξω μιας και φαίνεται σε πολλά σημεία η αγάπη των παιδιών για αυτούς τους μάστορες,αλλά είναι αξιοσημείωτο και το δικό τους στοιχείο και η τεχνικότητα που έχει το συγκρότημα(γιατί μπορεί να έχουν επηρρεαστεί από μερικά πρότυπα τους,αλλά σε καμιά περίπτωση δεν τα έχουν κλέψει!!!),κομμάτι με πολύ μίσος για την οργανωμένη θρησκεία και την “πίστη” που μας βάζει για τα καλά στο νόημα των στίχων!!!
4)Like A Touch In Nothingness:Και ξανά...πόνος,μίσος και ΑΙΜΑ,πολύ αίμα,έτοιμοι να κοπανηθούμε και να τρελαθούμε με την μουσική(που είναι περίπου στο γενικό ύφος των προηγούμενων κομματιών) ακούμε και το bass solo και φτιαχνόμαστε κι'άλλο.Μ΄νο ένα έχω να πω για αυτό το κομμάτι...ΚΑΥΛΑ...
5)Damned To Praise The Unholy Ones:Λίγο Death και λίγο Suffocation,νομίζω πως μας κάνουν τούτο εδώ το κομμάτι. Πέμπτο και τελευταίο λοιπόν,άλλο ένα κομμάτι που ξεχειλίζει από χολή και μίσος για τον χριστιανισμό μας κάνει να ανυπομονούμε για την επόμενη κυκλοφορία του συγκροτήματος.Με ένα πολύ καλό και μελωδικό solo καθώς και με βαριά και αργόσυρτα ρυθμικά riffs μας αποχαιρετάει αυτό το ΕΡ.
Είμαι σίγουρος πως όσοι είναι σκληροπυρηνικοί death-άδες πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουν αυτή την μπάντα και να μην την αφήσουν απ'εξω. Παραγωγή, απλά εξαιρετική και ζεστή,παίξιμο, άρτιο και παράλληλα ωμό.
Νομίζω πως είναι άξια η δουλειά του συγκροτήματος ώστε να μπει στα ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας σκηνής(αν και πιστεύω ότι αν βρίσκονταν στην Tampa,Florida θα είχαν ήδη μεγάλη καριέρα!!!).
(8,5/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: