Σάββατο 23 Μαΐου 2020

SOCIAL SCREAM-ORGANIC MINDSET (Album Review)

Η ιστορική και πολυσυζητημένη Σπάρτη, εκτός του θρυλικού της χαρακτήρα, αποτελεί και μάνα μιας από τις πιο τίμιες και ανερχόμενες metal μπάντες, τους Social Scream. Φέτος έπειτα από δύο χρόνια επιστρέφουν με το τρίτο τους άλμπουμ, υπό τον τίτλο "Organic Mindset".
SOCIAL SCREAM – “Organic Mindset” | Rock Overdose / Rock - Metal Music


Περίπου στους ίδιους τόνους με τις προηγούμενες δουλειές τους, αλλά πίσω από ένα ακόμα πιο σύγχρονο πρίσμα οι Σπαρτιάτες τα σπάνε όλα με το "Stigmata" που μέσα σε ένα δίλεπτο παρουσιάζουν όλα όσα περιμένουμε και για τη συνέχεια. Έτσι με στιβαρούς ρυθμούς και εκρηκτικά φωνητικά ακολουθεί το "Connect" ενώ το "Insane" θα δώσει μια πιο power/thrash γεύση στο σύνολο.

Στο "Thruth Divider" θα δούμε κλασικές χεβυμεταλάδικες επιρροές αλλά καλυμμένες με το στυλ που πάνω κάτω συναντάμε στον υπόλοιπο δίσκο, σε αντίθεση με το "Days Repeating" που χαράζει τον δικό του δρόμο, εμφανώς επηρεασμένο από τις μπάντες των ημερών μας, γεμάτο διάφορα υποβόσκοντα μελωδικά στοιχεία και τεχνικές. Το "Hive Of Fire" πυρακτωμένο και επιθετικό συνεχίζει δυναμικά το καταστροφικό έργο των εν λόγω metallers με τα τύμπανα να γκρεμίζουν ταβάνια. 

Το "War Demons" θα αναδείξει για λίγο την εύθραυστη και ευαίσθητη πλευρά του γκρουπ, αλλά οι εκρήξεις θα φανούν ξανά μετά τη μέση, δίνοντας έτσι πάσα στο "If I Were The Devil" που λειτουργεί σαν ιντελρλούδιο με τον προφητικό λόγο του ιστορικού ραδιοφωνικού παραγωγού Paul Harvey. Λίγο πριν το φινάλε, το "World Of Shadows" δε διαφοροποιείται ιδιαίτερα, ενώ για επίλογο οι Social Scream μας χαρίζουν το δεκάλεπτο ορχηστρικό και βιρτουόζικο "Taleton" που παίζει μεταξύ επικών και ανατολίτικων heavy μελωδιών.

Είναι πλέον κορεσμένη η έκφραση πως "η εγχώρια σκηνή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές του εξωτερικού" και μας το έχουν αποδείξει σειρές συγκροτημάτων. Πλέον, χωρίς πολλά πολλά πρέπει να το αναδείξουν και οι Σπαρτιάτες μας, αφού εκτός της όρεξης, έχουν φρέσκιες ιδέες και πολύ καλό υλικό για να αναδείξουν, ειδικά μάλιστα, όταν ένα άλμπουμ σαν το "Organic Mindset" σε κάνει να χτυπηθείς με πάθος.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: