Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

SINISTER DOWNFALL-A DARK SHINING LIGHT (Album Review)

Mόλις δύο χρόνια πέρασαν από τότε που η αλλόκοτη ύπαρξη των Γερμανών Sinister Downfall έκανε την εμφάνισή της. Πλέον, κερδίζοντας με νωχελικά βήματα έδαφος, φέρνουν το νέο άλμπουμ, αφήνοντας κατά μέρος μερικά στοιχεία που γνωρίσαμε από αυτούς, αλλά συνεχίζοντας το δραματικό στυλ που χρειάζεται για αυτό το έργο. Όλα αυτά αποκτούν σάρκα και οστά με το "A Dark Shining Light".
Sinister Downfall Premiere New Track - in Metal News ( Metal ...


Αργό, δυσκολοχώνευτο και άκρως μίζερο, έρχεται να μας συστήσει το νέο άλμπουμ, το ομότιτλο κομμάτι του, που εκτός από μερικά μελωδικά περάσματα έχει το απαραίτητο βάρος ενός funeral doom σχήματος που σέβεται τον εαυτό του, με μερικές death/black φόρμες. Ακολουθώντας πιστά την ίδια συνταγή, το "Shape In The Mist" μπορεί να θεωρηθεί πιο κατραμιασμένο, με τα ατμοσφαιρικά θέματα της κιθάρας, που φέρνουν λίγο στους παλιούς Draconian, να ραγίζουν την καρδιά μας, μιλώντας κατευθείαν σε αυτήν, με το τέλος μάλιστα να γίνεται πιο άγριο και heavy.

Στο "Reach For The Dead" η σκοτεινιά του συνόλου καταφέρνει να περιγράψει τα χειρότερα συναισθήματα του καθενός μας με μια ωμή σκιαγράφηση ογκωδών riffs και βασανιστικών ρυθμών. Έτσι ακριβώς, ως φυσική συνέχεια θα συναντήσουμε το "Bury Your Thoughts" δίνοντας μια ιδιαίτερη βαριά και μινιμαλιστική προσέγγιση του δίσκου σε μια υπνωτική και ελαφρώς μονότονη λούπα. Κάπως έτσι, και έπειτα από μια Οδύσσεια της ψυχολογίας μας, μέσα από τα δυσαρμονικά μουσικά κύματα του εν λόγω δίσκου φτάνουμε στο τέλος με το "Behold Darkness" οπου μακάβρια και επικά, στο ανάλογο ύφος, η πεμπτουσία των πολύ πρώιμων Black Sabbath καταφέρνει να ενώσει τη σκηνή του Γερμανικού μαύρου ήχου και του death παρελθόντος των ονομάτων από το Χάλιφαξ.

Το νέο πόνημα του Τευτονικού project, μοιάζει σαν ένα πιο βαρύ και μεστό sequel του ντεμπούτου που μέσα στην όλη αφάνεια, ακόμα και μια ριπή φωτός μπορεί να δώσει ελπίδα σε κάθε τραυματισμένη ψυχή. Όλος ο πόνος που βγαίνει από τη μουσική των Sinister Downfall φαντάζει τρομερά ρεαλιστικός, κι αυτό από μόνο του δείχνει πως η τέχνη του ιθύνοντος νου, Eugen Kohl αποδίδει καρπούς. Για όσους ξέρουν και τα υπόλοιπα σχήματα του Γερμανού θα δουν ομοιότητες σε αυτό το άλμπουμ, ενώ κλείνοντας η δομή του δίσκου συναντά δρόμους για κάθε φίλο του ακραίου ήχου.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: