Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

MALEVOLENT CREATION-THE 13th BEAST (Album Review)

 Για τους Malevolent Creation η μοίρα τα τελευταία χρόνια έπαιξε περίεργα παιχνίδια, καθώς μετά την αποχώρηση του θρυλικού μπροστάρη τους Brett Hoffmann, ακολούθησε και ο θανατός του, ενώ το 2017 έγινε μια μαζική ανασύσταση του line up τους, με μοναδικό αρχηγό κανέναν άλλον εκτός του Phil Fasciana. Ο Αμερικάνος κιθαρίστας, μετά από τριάμιση χρόνια επέστρεψε με το 13ο θηρίο της μπάντας.
 Αποτέλεσμα εικόνας για malevolent creation 13th beast
Με μια ανατριχιαστική και κινηματογραφική είσοδο, υποδεχόμαστε το "End Of Torture" με τα κλασικά και αγαπημένα στοιχεία που μας έχουν δώσει κατά καιρούς οι Αμερικάνοι και με μπλαστίδια που όπως πάντα τρελαίνουν, ενώ το ίδιο ύφος με συνεχόμενα riffs και σκοτεινό ύφος με τα υποβόσκοντα leads του έχει και το ήδη γνωστό "Mandatory Butchery".

To "Αgony For The Chosen" από την άλλη θυμίζει λίγο τους συμπατριώτες τους και επίσης θρυλικούς Hate Eternal ενώ στο "Canvas Of Flesh" οι γνωστές αμερικάνικες death metal φόρμες αποκτούν έναν πιο groove-άτο χαρακτήρα. Aπό την άλλη το "Born Of Pain" μέσα στις ακραίες και brutal κατευθύνσεις του, βγάζει και μια πιο κλασική heavy metal ατμόσφαιρα που το κάνει ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του άλμπουμ.

Στη συνέχεια με τα "The Beast Awakened", "Bleed Us Free" και "Knife At Hand", εκτός της μακάβριας τους θεματολογίας τα φωνητικά του νεοφερμένου Lee Wollenschlaeger, βγάζει όλη την σκληράδα και τη βοθρίλα που απαιτείται για αυτή  τη θέση, ενώ οι κιθάρες αποτελούν ένα φοβερό μέρος των εν λόγω κομματιών, ιδίως στο τελευταίο. Με πρωταγωνιστικό ρόλο στα τύμπανα θα συναντήσουμε τα "Decimated" και "Trapped Inside", ενώ ο επίλογος θα γραφτεί με το πιο Bolt Thrower-ικό, αργό "Release The Soul".

Το 13ο πόνημα των Malevolent Creation όσο κλασικό και να ακούγεται, δεν είναι παλιομοδίτικο και κορεσμένο. Σε αυτό σίγουρα βοηθουν και τα νέα μέλη της μπάντας, ενώ σίγουρα μέσα στη φρεσκάδα τους υπερτερούν πολλές heavy και thrash metal στιγμές. Τέλος αυτός ο δίσκος έρχεται να βουλώσει στόματα για όσους καλοθελήτες περίμεναν διάλυση ή να χαθούν από το δρόμο τους.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης 


Δεν υπάρχουν σχόλια: