Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ALTARAGE-THE APPROACHING ROAR (Album Review)

 Οι Altarage είναι από τα Ισπανικά συγκροτήματα που εδραιώνουν το μεταλλικό underground της χώρας τους. Kυκλοφορώντας μετά από ενάμιση χρόνο, το νέο τους άλμπουμ, οι death metallers, που κρατούν την ταυτότητα τους σαν επτασφράγιστο μυστικό, έρχονται και ουρλιάζουν μέσα στο μαύρο κενό.
 Αποτέλεσμα εικόνας για altarage approaching roar


Με εναρκτήριο το "Sighting", ερχόμαστε αντιμέτωποι με μερικούς απόκοσμους, ακουστικούς ήχους που δίνουν πάσα σε χαοτικά riffs, τα οποία απότελούν και την εισαγωγή του δίσκου. Με επίσης χαοτικούς ρυθμούς,  και κατά τόπους, γρήγορα riffs, βρίσκουμε στη συνέχεια το "Knowledge", το οποίο είναι ιδιαίτερα δυσαρμονικό και μας δημιουργεί ένα αίσθημα αγωνίας και απόγνωσης.

Έχοντας ήδη διαφοροποιηθεί, πηγαίνοντας τον ήχο τους σε πιο black μονοπάτια, το "Urn" θα έρθει να πειραματιστεί και με τους αργόσυρτους, doom ρυθμούς βάζοντας ως πρωταγωνιστή το μπάσο, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και στο 'Cyclopean Clash".  Βέβαια, το blackened death metal στοιχεία του παρόντος άλμπουμ θα φανoύν ξανά με το πιο μυστικιστικό "Hieroglyphic Certainity" και τα Behemoth χαρακτηριστικά του, ενώ το "Inhabitant" στην πορεία λέει να διαφοροποιηθεί με τους κλασικούς, ορθόδοξους death metal ήχους του.

Η τελική τριάδα θα έρθει με το "Chaworos Sephelln" το οποίο με τις ταχύτητες του αποκτά δύναμη και ενέργεια, το "Werbuild" που είναι πιο απειλητικό με τους τραχείς ήχους του, ενώ την σκυτάλη λαμβάνει το "Engineer" με τα "ηλεκτροφόρα" του εφέ και τον ερεβώδη δυσοίωνο επίλογο του.
Σχετική εικόνα
To τρίτο έργο των Ισπανών metallers, έρχεται ακόμα πιο μοχθηρό, και φυσικά εξελίσσει λίγο ακόμα την "βρωμερή" ατμόσφαιρα του ήχου τους. Το "Aprroaching Roar" είναι αμεσο και δείχνει πως το σύγχρονο black και death metal δεν αποτελείται μόνο από χιπστεράδες. Μέσω της Season Of Mist μπορείτε να βρείτε σε αυτό το link το άλμπουμ, να βολευτείτε και να το απολαύσετε, ειδικά αν είστε φίλοι των Dead Congregation, Deathspell Omega, των Behemoth, Portal και των πολύ παλιών Mayhem.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: