Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Gus G: Ο Έλληνας κιθαρίστας που άγγιξε το όνειρο

O Gus G, είναι από τους μουσικούς που δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, πόσο μάλλον σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Το Metal View, έχοντας κάνει αρκετές συνεντεύξεις με τον Θεσσαλονικιό guitar hero, παρουσιάζει λίγες μέρες πριν την επιστροφή του στη χώρα μας, πλάι στους Γερμανούς Primal Fear, ένα αφιέρωμα με πολλές σημαντικές στιγμές στην καριέρα του.
 Αποτέλεσμα εικόνας για gus g

Ήταν πριν περίπου 20 χρόνια, όταν ένας πιτσιρικάς από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας πάει στην Αμερική για μουσικές σπουδές, τα παρατάει και βάζει ρώτα για το προσωπικό του σχήμα. Οι Firewind, όπως θα λέγεται το project του, επηρρεασμένο από έναν δίσκο του θρυλικού Uli Jon Roth, θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους instrumental, κιθαριστικό demo, ενώ το 2002, μέσω της Leviathan Records, θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους με τίτλο "Between Heaven And Hell".

Σχετική εικόνα
Στο μεσοδιάστημα που είχε προηγηθεί είχε ήδη κυκλοφορήσει δύο δίσκους με τους Ελληνοσουηδούς melodic death metallers, Nightrage, με τους οποίους συνέχισε εώς το 2005 και με τους Mystic Prophecy που συνέβαλλε μέχρι την ίδια χρονιά στα "Vengeance'', "Regressus" και "Never-ending".
 Αποτέλεσμα εικόνας για firewind
Tην ίδια περίοδο ασχολούταν όμως και με τους Dream Evil, όπου αποχώρησε και από εκεί για να επικεντρωθεί στο "μικρό παιδί" του. Φυσικά όσο ασχολούταν με τους Firewind, ολοκληρώνοντας το line-up τους, στο "Forged By Fire", είχαν ακολουθήσει διάφορες προτάσεις, μια εκ των οποίων να γίνει μέλος των Rotting Christ, κάτι που βέβαια δε συνέβη ποτέ, πέρα από ένα guest solo στο "Sanctus Diavolos".

Αποτέλεσμα εικόνας για gus gΜε τους Firewind να έχουν ξεκινήσει ένα σερί επιτυχιών μέσω των "Allegiance" και "The Premonition", στο mail του Έλληνα κιθαρίστα θα βρεθεί ένα μήνυμα για τη θέση του axeman στη μπάντα του Ozzy Osbourne, την οποία με απόλυτη επιτυχία ακτακτά το καλοκαίρι του 2009, και αμέσως το επόμενο έτος κυκλοφορεί μαζί του το "Scream".

Aκολουθώντας μια ζωή στο δρόμο και με τους Firewind, αλλά και με τον Ozzy, θα ακολουθήσει μια ιστορική πλέον περιοδεία με το Ozzy and Friends, ενώ το δικό του σχήμα θα κυκλοφορήσει και τα "Days Of Defiance", "Few Against Many", αλλά και το live album "Apotheosis" το 2013.

Με τον Gus να αποτελεί το δεξί χέρι του Πρίγκιπα του σκότους για 8 χρόνια, τον Απρίλιο του 2017 ανακοινώνεται η αποχώρηση του από τη μπάντα του Ozzy, ενώ λίγους μήνες πιο πριν οι Frewind είχαν κυκλοφορήσει το 8 άλμπουμ τους "Immortals".
Σχετική εικόνα

Φυσικά ο Gus G όντας ένας πολυπράγμων και ανήσυχος μουσικός δεν επαναπαυτηκε σε όλα αυτά, μιας και το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του solo δίσκο με όνομα "I Am The Fire", και  συμμετοχές από μέλη των Arch Enemy, Megadeth, Steel Panther, Evergrey αλλά και τον τραγουδιστή των Candlemass, Mats Leven, ενώ ένα χρόνο μετά ακολυθεί το "Brand New Revolution".

Eν έτει 2018, ο Gus G κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Fearless, έχοντας στο πλάι του τον Dennis Ward από τους Pink Cream 69 και Unisonic, αλλά και τον drummer των Evanescence, Will Hunt. Φέτος ο Gus G ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη στις 12 Ιανουαρίου και μετά από Αθήνα στις 13, θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Γερμανούς power metallers, Primal Fear, ενώ θα συνεχίσει ένα headline ελληνικό tour.

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: