Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Suicidal Angels στο Metal View: Μας αρέσει να δίνουμε χώρο στη μουσική μας αφού η επανάληψη μας κουράζει

Αναμφίβολα οι Suicidal Angels είναι οι thrash ήρωες της χώρας μας εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Το ελληνικό γκρουπ που πρόσφατα κυκλοφόρησε το έβδομο του άλμπουμ, επιστρέφει για ένα εκτενές tour στην πατρίδα του πριν οργώσουν ξανά την Ευρώπη. Με αφορμή το "Years Of Aggression" το Metal View μίλησε με τον μπροστάρη της μπάντας, Νίκο Μελισσουργό, επεκτείνοντας την κουβέντα και σε άλλα θέματα.
 Σχετική εικόνα
-Καταρχάς, έχοντας περάσει ήδη λίγος καιρός από την κυκλοφορία του νέου σας άλμπουμ. Ποια η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;

Γεια χαρά, ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη.  Θα ήθελα πριν ξεκινήσουμε να στείλω ένα μεγάλο γεια σε όλους τους αναγνώστες σας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια!  
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν καταπληκτική, αγκάλιασε αυτό το δίσκο από τα πολύ πρώτα δείγματα κ ενδεικτικό είναι πως στη Γερμανία ανέβηκε στα charts στη θέση 33, πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Επίσης στη θέση 63 στην Αυστρία κ στη θέση 71 στην Ελβετία. Τα σχόλια συντακτών περιοδικών ήταν τρομερά, επίσης ανακηρύχθηκε άλμπουμ του μήνα στο Γερμανικο Rock Hard και στις πρώτες θέσεις σε αρκετά ακόμα περιοδικά. Όλο αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα κ μας δίνει θάρρος και κουράγιο να συνεχίσουμε κ να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά.

-Ο τίτλος σας "Years Of Aggression" υποδηλώνει τις εποχές που ζούμε;


Ξεκάθαρα! Ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο, μάλλον φαίνεται ότι έχουμε κοντή μνήμη σαν ύπαρξη σε αυτό το πλανήτη. Το πιο αποκαρδιωτικό όλων, είναι πως έχει χαθεί ο σεβασμός προς τον διπλανό μας, που κατά συνέπεια σημαίνει πως έχουμε χάσει τον σεβασμό προς τον εαυτό μας. Προφήτης δεν είμαι, ούτε θέλω να παριστάνω τον μάντη κακών, αλλά δυστυχώς αν δεν αλλαξει κάτι ουσιαστικά κ δραματικά, φοβάμαι πως το αίμα θα ξαναγίνει το μελάνι της ιστορίας που μας δίδασκαν κάποτε…

-Πόσος καιρός χρειάστηκε για το τελικό αποτέλεσμα;

Η διαδικασία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018 στα Soundlodge Studios στη Γερμανία, όπου ηχογραφήσαμε τα τύμπανα με τον καλό μας φίλο καθώς κ συνεργάτη από το 2012, Jorg Uken. Αμέσως μετά ήρθαμε στην Αθήνα. Σχεδόν ολόκληρο τον Σεπτέμβρη κλειδωθήκαμε στα Zero Gravity Studios, με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου μας Λευτέρη Νίκα ( κ την υπομονή του ), όπου ολοκληρώσαμε την διαδικασία της ηχογράφησης κιθάρας, μπάσου κ φωνής. Αρχές Οκτώβρη, αεροδρόμιο κ πτήση για Σουηδία, να ολοκληρώσουμε την διαδικασία της μίξης κ του μαστερ, με τον πολύ γνωστό για την δουλειά του Jens Bogren στα Fasciantion Street studios. Φτάσαμε σε ένα πολύ καλο αποτέλεσμα στην εβδομάδα που έμεινα επάνω. Βέβαια την τελική φάση την ολοκληρώσαμε γύρω στο Φλεβάρη του επόμενου χρόνου. Μιας κ είχαμε χρόνο, το αφήσαμε, να ‘ξεκουφαθούμε῾ κ να το ολοκληρώσουμε αργότερα. Ετσι κ έγινε, όπου το τελικό μαστερ το πήραμε στα χέρια μας τον Φλεβάρη του 2019.
 Αποτέλεσμα εικόνας για suicidal angels 2019
-Παρατηρώ με το νέο άλμπουμ και μερικά πιο νέα στοιχεία όπως περισσότερα groove-αρίσματα, αλλά και "σουηδικά" περάσματα τύπου At The Gates. Πώς προέκυψαν όλα αυτά;

Μέσα από κάθε αλμπουμ προσπαθούμε να εξελισσόμαστε όσο περισσότερο γίνεται. Η επανάληψη μας κουράζει, δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι καθώς επίσης μας αρέσει να δίνουμε χώρο στη μουσική μας. Όλα αυτά που ανέφερες προέκυψαν εντελώς φυσικά, χωρίς καμία πίεση η να το είχαμε προκαθορίσει. Πάντα η παραγωγική διαδικασία είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία. Θα μπορούσαμε να πάρουμε μια συνταγή του παρελθόντος και να την αντιγράψουμε, θα ήταν εύκολο. Αλλά δεν είμαστε αυτής της νοοτροπίας. Αν κάτι μας αρέσει τότε το δουλεύουμε ξανά κ ξανά κ ξανά, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να υπάρχει ποικιλία κ νομίζω το πετύχαμε. Αυτός ο δίσκος έχει 9 διαφορετικά τραγούδια μεταξύ τους, το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα αλλά όλα μαζί δημιουργούν έναν αμιγώς thrash δίσκο.

-Ο Gus Drax βλέπω ότι ωρίμασε περισσότερο στο στυλ της μπάντας. Πώς είναι η συνεργασ ία σας;


Πράγματι ωρίμασε κ αυτός μαζί με μας. Είναι μια καταπληκτική συνεργασία έως τώρα κ τείνει να γίνει ο μακροβιότερος κιθαρίστας! Πέραν του παιχτικού, υπάρχει εγκεφαλική επικοινωνία, κοινοί στόχοι. Είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι το ίδιο πάθος με κάποιον. Τώρα όσο αφορά το παιχτικό, δεν νομίζω πως χωράει κανένα σχόλιο αμφισβήτησης στις δυνατότητες αυτού του ανθρώπου.


-Γενικά καταπιάνεστε στους στίχους σας με πολλά σημερινά ζητήματα και θέματα της κοινωνίας. Υπάρχει κάτι που θέλετε ενδεχομένως να γράψετε κι ακόμα δεν έτυχε;


Για μένα ο στίχος είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία, σχεδόν μη σου πω κ εσωτερική αναζήτηση. Έχει μεγάλο βάρος, νομίζω πως πρέπει να πεις κάτι, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί ακόμα αλλά δε μας κυνηγάει κανείς, χρόνος υπάρχει, θα τα πούμε όλα, χαχα!


-Πόσο μεγάλο επίτευγμα θεωρείτε πως είναι η εισαγωγή των τελευταίων δίσκων σας στα Γερμανικά charts, που είναι μια ισχυρή αγορά για το heavy metal;

Η γερμανική αγορά όπως πολύ σωστά είπες είναι μια ισχυρή αγορά κ μάλιστα με πάρα πολύ εγχώριο προϊόν. Είναι μεγάλο επίτευγμα αδιαμφισβήτητα. Οι προηγούμενοι δίσκοι είχαν φτάσει έως την θέση 70, ο τελευταίος χτύπησε την θέση 33. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό, ήταν τρομερό το συναίσθημα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν κι ότι περνάει από το χέρι μας να μπορέσουμε στο μέλλον να κάνουμε ένα βήμα ακόμα ψηλότερα!
Αποτέλεσμα εικόνας για suicidal angels 2019
-Βρίσκεστε στη σκηνή εδώ και 18 χρόνια. Σας φαίνεται όντως πολύς καιρός με βάση ότι έχετε κάνει ή όχι;

Ειλικρινά και με το χέρι στη καρδιά δεν έχω καταλάβει για πότε έγιναν όλα αυτά, και οτι είναι πράγματι 18 χρόνια…Ειδικά από τότε που στο παρελθόν το thrash ήταν νεκρό, άντε στη καλύτερη, μουσειακό είδος, φτάσαμε στο σήμερα να ξεφυτρώνουν thrash μπάντες απο παντού. Φαίνεται εντελώς τρελό. Η σκηνή, όπως φαίνεται κ όπως έχουμε συζητήσει με μουσικούς μπαντών που έζησαν τα 80ς, έχει γιγαντωθεί. Τι μου ξαναθύμισες τώρα…18 χρόνια, σχεδόν απίστευτο…

-Το καλοκαίρι παίξατε μαζί με τους Slayer. Πώς νιώθετε με το τέλος μιας τόσο ιστορικής μπάντας;


Το καλοκαίρι πράγματι παίξαμε με τους Slayer κ πριν απαντήσω στην ερώτηση σου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου, πως ήταν μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες που έχω ζήσει. Οι Slayer για μένα είναι ο λόγος που άρχισα να ακούω κ να παίζω thrash metal. Αν δεν είχα ακούσει εκείνο το δαιμονισμένο πράγμα που ακούει στο όνομα “Show no Mercy”, δε θα υπήρχε τίποτα από όλα αυτά τα οποία έχω ζήσει έως σήμερα. Συνεπώς καταλαβαίνεις πως ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για μένα προσωπικά. Τώρα το γεγονός ότι σταματάνε ναι μεν είναι λυπηρό αλλά αν ένας καλλιτέχνης φτάσει στο σημείο να πει πως αυτό ήταν, δε μπορώ άλλο, τότε είναι απόλυτα σεβαστό. Η τέχνη του θα ζει για πάντα, τίποτα δεν το αναιρεί αυτό.

-Τον Ιανουάριο θα κάνετε ένα tour στην Ελλάδα, τι να περιμένουμε από αυτό αλλά και από το μεγάλο live της Αθήνας;


Η Ελλάδα είναι πάντα ένας ιδιαίτερος προορισμός, είναι το σπίτι μας. Αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις, περισσότερες σίγουρα από την προηγούμενη φορά. Θέλουμε να επισκεφτούμε φίλους κ οπαδούς από την επαρχία κ να στηρίξουμε κ την προσπάθεια των διοργανωτών να κάνουν όσο περισσότερες συναυλίες μπορούν. Οσον αφορά τη συναυλία της Αθήνας θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Μαζί με τους Full House BC και τους Domination Inc, θα φροντίσουμε να βάλουμε ‘φωτιά’ στο Peiraeus Academy το Σαββατο στις 11 Γενάρη. Έχουμε ετοιμάσει ένα εκτενές σετλιστ, βέβαια ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει ποια κ πόσα κομμάτια θα παίξουμε, αλλά ένα είναι σίγουρο, προβάρουμε πολλά και από όλη τη δισκογραφία!
Αποτέλεσμα εικόνας για suicidal angels 2019
- Πώς βλέπετε τους τελευταίους δίσκους των Full House BC και των Domination INC με τους οποίους θα παίξετε μαζί στην Αθήνα;

Εξαιρετικές δουλειές κ των 2. Απτή απόδειξη των όσων λέω στις συνεντεύξεις στο εξωτερικό, δηλαδή οτι η χώρα βγάζει πολύ καλές μουσικές σε πάρα πολλά είδη / παρακλάδια του μέταλ. Κ αυτοί οι 2 δίσκοι είναι πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα. Κ δεν το λέω επειδή παίζουμε μαζί, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, αλλά το πιστεύω πραγματικά κ τους εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία σε ότι κι αν κάνουν!

-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σας…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνέντευξη κ που είστε εκεί στηρίζοντας την σκηνή με οποιοδήποτε τρόπο. Γιατί αυτό χρειάζεται η σκηνή μας, στήριξη από κάθε μετερίζι, από κάθε σκοπιά! Τα λέμε με όλους το Σάββατο 11 Γενάρη στο Academy!!!

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: