Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Shadowmass-Shadowmass (Album Review)

Οι Shadowmass μας δίνουν την πρώτη τους δουλειά με το ίδιο όνομα, αν και με το παρελθόν τους ως Fadom, μας είχαν χαρίσει άλλη μια κυκλοφορία. Η νέα τους ταυτότητα μας δείχνει έναν πιο μαύρο και επιθετικό χαρακτήρα, κάτι που αβίαστα περνά και μέσα στον ίδιο τον δίσκο.
Αποτέλεσμα εικόνας για shadowmass album
Ευθύς εξαρχής, το "Exitium" βγάζει τα χαρτιά του και μας δείχνει την ορμή με την οποία έρχονται οι συμπατριώτες μας, ενώ οι old school ρυθμοί μας βάζουν για τα καλά στην ιδιοσυγκρασία της μπάντας. Έτσι, και το "Make It B-Rain" που ακολουθεί με το σκοτεινό του μοτίβο, βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στο σύνολο του δίσκου ενώ αξίζει να σημειωθεί πόσο catchy και ανεβαστικό είναι το ρεφρέν του.
 
Στη συνέχεια, το δίδυμο "Killing" και "The Age Of Dawn" χωρίς φιοριτούρες, διακατέχεται από μια αλήτικη αμεσότητα με thrash-άτο υπόβαθρο, σε αντίθεση με το "Massacre Of Mankind" που προσθέτει διάφορες μαύρες μελωδίες με πιο βρετανικό, κλασικό αέρα.

Tο πρώτο δείγμα τους, "Final Blow" με το βαρύ του μπάσο, αλλά και το"Skeletal Remains" χωρίς φόβους και έγνοιες προχωρούν ακάθεκτα σε ένα ανελέητο καφριλίκι με εκκωφαντικούς, μαύρους ήχους.Το "Tolerance Of Intolerance" από την άλλη προβάλλει καθαρότερα την τεχνική τους υπόσταση, ενώ κλείνοντας, το "Felicity" γράφει τον επίλογο του ντεμπούτου τους με ένα μελωδικό κι επικό τόνο.

Οι Shadowmass υπογράφουν με αίμα και τις ευλογίες του "εξαποδώ", την απόλυτη επιτυχία στο αποτέλεσμα του ομώνυμου δίσκου τους. Είναι παλιομοδίτες, το γουστάρουν, δε φοβούνται να εκδηλωθούν και η ήδη υπάρχουσα εμπειρία τους, τους βοηθάει. Ο πήχης των ίδιων αλλά και του εγχώριου underground φαίνεται πως ανεβαίνει ραγδαία, και ελπίζουμε τα νέα που θα μας φέρουν να είναι εξίσου ενδιαφέροντα με αυτή την κυκλοφορία.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: