Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Project Renegade στο Metal View: Το σημαντικό για εμάς είναι να νιώθουμε πως πάμε μπροστά

 Οι "δικοί" μας Project Renegade, είναι από τις πιο ιδιαίτερες και μουσικά πολύπλοκες μπάντες της γενιάς τους. Φέτος, το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ αποτέλεσε έκπληξη για τη σκηνή της χώρας μας, ενώ έχoυν ήδη συμμετάσχει σε μια πληθώρα live πλάι σε μεγάλα ονόματα όπως τους Harakiri For The Sky, Bullet For My Valentine και Evanescence. Ο ντράμερ, και ιδρυτικό μέλος της μπάντας, Ody μίλησε στο Metal View σχετικά για το "Order Of The Minus" αλλά και όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο.
Αποτέλεσμα εικόνας για project renegade
-Καταρχάς συγχαρητήρια για το ντεμπούτο σας. Ποιες οι αντιδράσεις του κοινού και του τύπου μέχρι στιγμής;

 Για το σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που έχει βγει το «Order of the Minus» είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου και του τύπου. Φάνηκε ότι η σκληρή δουλειά που έχουμε ρίξει παίζοντας lives όλο το προηγούμενο διάστημα από τότε που είμαστε ενεργοί σας μπάντα καρποφόρησε και αυτό που εισπράττουμε είναι ότι πολύ κόσμος περίμενε το άλμπουμ. Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι ο κόσμος ακούει συνειδητά τη μουσική και ασχολείται με το μήνυμα πίσω από αυτή πράγμα που είναι σημαντικό για εμάς. Ο λόγος που γράψαμε αυτό το άλμπουμ είναι να ευσαισθητοποιήσουμε το κοινό μέσα σε έναν κόσμο να δεχθεί τη διαφορετικότητα και να ενωθεί έναντι σε όλους τους καρκίνους της εποχής μας όπως τον ρατσισμό, τον σεξισμό, το μίσος και την πόλωση που προμοτάρονται σήμερα. Οπότε για εμάς αυτό μετράει πιο πολύ και χαιρόμαστε που υπάρχει κόσμος που ακούει και καταλαβαίνει!

-Μέσω του "Order Of The Minus" ακούμε κάτι μεστό και ώριμο. ήταν κάτι που δουλέψατε επανειλημμένως ή σας βγήκε φυσικά; 

Σαν ήχος και σαν ύφος νομίζω ότι ήταν κάτι που μας βγήκε τελείως φυσικά γιατί αυτό θέλαμε να κάνουμε σαν μπάντα εκείνη την στιγμή. Αυτές είναι οι ρίζες μας και θέλαμε να δείξουμε την προσωπικότητά μας οπότε αυτό ήταν το εύκολο μέρος. Συνθετικά περάσαμε τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για να πραγματοποιήσουμε το μουσικό μας όραμα, άλλες φορές αυτό ήταν δύσκολο άλλες φόρες εύκολο οπότε π.χ. σε ένα κομμάτι όπως το «Black Mountain” φτύσαμε αίμα για να βγει έτσι όπως θέλαμε ενώ αντίθετα στο “Liber8» η διαδικασία ήταν αρκετά εύκολη και διασκεδαστική. 

-Επίσης το πρώτο σας ΕΡ "Cerebra" παρόλο που μας σύστησε το ύφος σας, είναι αρκετά διαφοροποιημένο. Θέλατε στον δίσκο σας να εξελιχθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο; 

Θέλουμε σε οτιδήποτε κάνουμε να προχωράμε μπροστά. Δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει και τι επιφυλάσσει αυτή η πορεία, μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό, μπορεί να είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς ή μπορεί να είναι η λογική εξέλιξη του προηγούμενου μας εγχειρήματος. Το σημαντικό για εμάς είναι να νιώθουμε εμείς ότι πάμε μπροστά και με το «Order of the Minus” το νιώθουμε αυτό. 

-Θεωρείτε πως το ιδιαίτερο ύφος που έχετε σαν μπάντα να βοήθησε στην μέχρι στιγμής αναγνώριση; 

Δεν ξέρω να σου πώ την αλήθεια… Προσωπικά θέλω οποιαδήποτε αναγνώριση έχουμε να έρχεται επειδή τα παιδιά που μας ακούν καταλαβαίνουν ότι έχουμε βάλει τις ψυχές μας πίσω από την δουλειά μας και επειδή είμαστε ειλικρινείς απέναντι τους. Δεν τους πουλάμε ένα lifestyle που δεν ζούμε, δεν το παίζουμε μάγκες και tough guys για να ικανοποιήσουμε κάποιο alpha ego…Είμαστε αυτοί που είμαστε, 4 άτομα τα οποία βλέπουν τί γίνεται στον κόσμο και έχουν κριτική σκέψη και δεν φοβούνται να σηκώσουν την φωνή τους και να πούνε την γνώμη τους. Δεν είναι απαραίτητο ότι όλοι πρέπει να συμφωνούν με αυτά που λέμε αλλά αν δεν λέγαμε αυτά που πιστεύουμε θα ήμασταν ψεύτες και δεν έχουμε όρεξη να πουλάμε ψέματα σε έναν κόσμο που έχει φάει αρκετό ψέμα στην ζωή του. Προσπαθούμε να δώσουμε ένα σπίτι σε κάθε φωνή που θέλει να ακουστεί. Ευελπιστούμε για αυτό να μας αναγνωρίζουν όποιοι μας αναγνωρίζουν. 

-Μιας και ο ήχος είναι πολύπλευρος, υπάρχουν καθόλου επιρροές από άλλα μουσικά είδη εκτός του metal; 

Ψόφαγα εδώ και καιρό για αυτήν την ερώτηση. Φυσικά και υπάρχουν. Όλοι μας ακούμε κυριολεκτικά τα πάντα. Αν είναι καλή μουσική θα την ακούσουμε. Ειδικότερα όμως εγώ και ο Νίκος ακούμε πολύ 90’s early 00’s hip hop/rap, η Μαριάννα ακούει πολύ r n’ b και soul, εγώ ακούω πολύ folk και world music με κρουστά και ακουστικά όργανα από διάφορα μέρη του κόσμου καθώς και πολύ synthwave John Carpenter τύπου ηλεκτρονική μουσική. O Jay ακούει αρκετά mainstream pop και εγώ και η Μαριάννα ακούμε φανατικά κλασική μουσική και ανατολίτικη μουσική. Πάντα ψάχνουμε να βρούμε χώρο για να βάλουμε πινελιές από όλες αυτές τις επιρροές στην μουσική μας. 
 
 -Έχετε παίξει ήδη πλάι σε μεγάλα συγκροτήματα. Ποια θεωρείτε την πιο σημαντική σας live στιγμή; 

Το live μας με τους Evanescence γιατί ανοίξαμε/γνωρίσαμε μια από τις μεγαλύτερες μπάντες ever και παίξαμε σε πολύ κόσμο κερδίζοντας έτσι πολλούς fans ενώ ακούσαμε και θετικά σχόλια backstage από τους ήρωες μας για αυτό που κάνουμε. Και το live μας με τους Bullet for my Valentine καθώς λάβαμε την αγάπη της πόλης μας και την αποδοχή όλων αυτών των παιδιών με τα οποία ήμασταν και ακόμα είμαστε μαζί τους στο pit και κοπανιόμαστε παρέα. Η ζεστασιά της Αθήνας είναι ένα ανεπανάληπτο πράγμα καθώς οι ρυθμοί ζωής μας είναι τρελοί και όταν πάμε σε συναυλίες συμβαίνει αυτό το περίεργο πράγμα που – όχι μόνο με μας αλλά με όποιον καλλιτέχνη και αν βλέπουν – τους δίνεις 100%, σου δίνουν 1000% και συνεχίζει μέχρι να τελειώσει το live…Την αγαπάμε την πόλη μας! Τέλος προσωπικά χάρηκα και το live στην Ρουμανία γιατί εκεί γνώρισα τον Matthias από τους Ηarakiri for the sky και μου είπε ότι ήταν σε μια πολλή περίεργη φάση της ζωής του και κινητοποιήθηκε επειδή με είδε να παίζω τύμπανα και να χαίρομαι αυτό που κάνω…Το κοινό ήταν σούπερ και περάσαμε και εμείς τέλεια αλλά αυτή η στιγμή μου έμεινε στο μυαλό γιατί χάρηκα που επηρέασα – έστω και για μια μέρα πιθανόν – έναν άνθρωπο θετικά.
 

-Υπάρχουν πλάνα και για νέα live;

Φυσικά, έχουμε ανακοινώσει το πρώτο μας live στην Κύπρο και υπάρχουν και άλλα στα σκαριά απλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διακανονισμοί ώστε να μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι.

- Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σας...

Το «Order of the Minus” κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες και σε φυσική μορφή digipack μέσω του Bandcamp μας όπου μπορείτε να βρείτε επίσης t-shirts και posters αν θέλετε να υποστηρίξετε την μπάντα μας. Ευελπιστούμε να το ακούσετε και να χρησιμοποιήσετε την μουσική μας για να πετύχετε οτιδήποτε θέλετε να πετύχετε στις ζωές σας και να αλλάξετε τον κόσμο προς το καλύτερο.
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη!

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: