Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Lucifer's Child, Cursed Blood-Temple Athens (14/12/2019)

 Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που οι συμπατριώτες μας Lucifer's Child κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, και μόλις ένας από το ολοκαίνουριο The Order, αλλά η Αθήνα μόλις μία φορά είχε την τύχη να τους δει ζωντανά. Πλέον, αποφασίζοντας για την επιστροφή με το headline show τους, το Metal View, ήταν στο Temple το βράδυ του Σαββάτου, υποστηρίζοντας το εγχείρημα του Γιώργου Εμμανουήλ και της παρέας του, ενώ πλειάδα από fans του ακραίου ήχου, έπραξε επίσης τα δέοντα.


Με ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο μας υποδέχτηκαν οι Cursed Blood, που άνοιγαν την αυλαία της χθεσινής βραδιάς. Το παρθενικό live των Αθηναίων death metallers που φέτος κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους demo, περιείχε βρωμιά, τσαντίλα και μίσος. Στο σχεδόν 40λεπτο σετ τους, ακούσαμε τον ακραίο και σκληρό, παλαιάς κοπής ήχο τους, ο οποίος εκτός από ακατέργαστος, μπορούσε να βγάλει όλη την ωμότητα που αγαπήθηκε στα 90s από μπάντες όπως οι Dismember κσι Entombed, ενώ δεν έλειπαν και μερικά punk, thrash και grind στοιχεία. Κάποιες στιγμές δυστυχώς ο ήχος δεν ήταν στο πλευρό τους, αλλά βλέποντας το από μια θετική οπτική, ταίριαζε με την σάπια ομορφιά του ήχου τους, ενώ διασκεύασαν και Terrorizer, ξεσηκώνοντας τους μύστες που παρευρίσκονταν.

Mε τις ετοιμασίες της σκηνής να γίνονται με γρήγορα βήματα, τα λάβαρα υψώνονται, τα λιβάνια ανάβουν, και το σανίδι που έχει γεμίσει αποκρυφιστικά σύμβολα  υποδέχεται για το πρώτο τους headline show στην πατρίδα, τους Lucifer's Child. Η παρουσία των μελών πριν καν ξεκινήσουν έδειχνε τι μέλλει γενέσθαι με την ενέργεια και το πάθος που ανάβλυζε από μέσα τους, ενώ χωρίς πολλά πολλά, το intro τους έκανε την πρώτη του επίκληση στον "εξαποδώ". Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο τελευταίο τους πόνημα "The Order" το ακούσαμε στην ολότητα του, με ένταση που ξεπερνούσε την "τελειότητα" των ηχογραφήσεων, με τον Γιώργο Εμμανουήλ που έχει μάθει στους μετρ τους είδους Rotting Christ, να έχει τον κατάλληλο αέρα για να ξεσηκώσει το κοινό. Κομμάτια σαν τo ομώνυμο, το "The Fall Of The Rebel Angels", "Through Fire We Burn" και "Viva Morte" ήταν αρκετά για να πέσει και το αναμενόμενο ξύλο, ενώ το ίδιο συνέβη και στους δύο εκπροσώπους του "The Wiccan", το "Hors De Combat"με την πληθωρική παρουσία του Μάριου να κατεβαίνει στο pit όσο τραγουδούσε, αλλά και στο "He Who Punishes And Slay" που ακούσαμε δύο φορές με τους σβέρκους να φεύγουν. Η μία ώρα και κάτι των Εωσφορικών Τέκνων έκλεισε με έναν φόρο τιμής στο παρελθόν και τους πατέρες Bathory, διασκευάζοντας το "Enter The Eternal Fire".


Εκτός ότι ο ήχος τους βοήθησε αρκετά, η ώρα τους κύλησε σαν νερό, ακούγοντας κάτι ακόμα πιο ολοκληρωμένο από την προηγούμενη φορά, στο πλευρό των Enslaved, και με την μεγάλη προσέλευση του κόσμου από νωρίς, να δείχνει πλέον ποιες μπάντες στη χώρα μας αξίζουν υποστήριξη για το ήθος αλλά και την προσφορά τους στο extreme metal. Κλείνοντας μακάρι την έκρηξη που νιώσαμε χθες να τη βλέπαμε τουλάχιστον στα μισά live, αποτελώντας το πιο καλό κλείσιμο της φετινής συναυλιακής χρονιάς.


Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: