Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

BURNING WITCHES-WINGS OF STEEL (EP Review)

Οι Burning Witches, είναι μια πεντάδα γυναικών, γεμάτων μαγκιά, πάθος, ένταση και αγάπη για το heavy metal. Ένα χρόνο μετά το εκρηκτικό τους δεύτερο άλμπουμ, έρχονται φέτος να μας παραθέσουν ένα νέο κομμάτι, σε μορφή ενός ΕΡ τεσσάρων κομματιών, φτιαγμένο από ατσάλι.
 Αποτέλεσμα εικόνας για burning witches wings of steel ep


Το ομότιτλο "Wings Of Steel" που για χάρη του μάλιστα κυκλοφορεί αυτό το ΕΡ, ξεκινά με έναν καταιγισμό τσαμπουκαλεμένων riffs, σε thrash μονοπάτια, με μια τσιρίδα ανάλογη των Judas Priest. Κατά τη διάρκεια των 4:30 λεπτών του θα βρούμε πτυχές αρκετά μελωδικές, αρκετά heavy, ακομα και πιο σύγχρονες μέσα σε ένα γενικό, παλιομοδίτικο πλαίσιο. Εκτός αυτού, πολλές επιρροές από Iron Maiden ή κιθαριστικές τεχνικές του πρώιμου progressive ήχου, χαρίζουν μερικές στιγμές, ενώ η φωνή στο ρεφρέν είναι τόσο μα τόσο κολλητική. 

Ταυτόχρονα, μαζί με το νέο τους κομμάτι, οι μάγισσες της Ελβετίας, δίνουν κι ένα ζωντανό δείγμα του περσινού τους άλμπουμ, από την καλοκαιρινή τους εμφάνιση στο Wacken, με τα "Executed", "Open Your Mind" αλλά και το ομώνυμο "Hexenhammer", με τα οποία βλέπουμε ότι όντως είναι μαι δυνατή live μπάντα που η ενέργεια της δε χάνεται σε κανένα σημείο.

Στα τέσσερα χρόνια της ύπαρξης τους, οι Burning Witches έχουν καταφέρει να φτιάξουν το δικό τους όνομα, με τη δύναμη και τη γοητεία τους. Το "Hexenhammer" είναι από τους δίσκους που δύσκολα θα μπορούσε μπάντα να βγάλει μέσα στη δεκαετία του 2010, αλλά και τώρα το "Wings Of Steel" προβάλλει πολλά χαρακτηριστικά στοιχεία που πολλοί δε θα χωρούσαν ούτε σε ολόκληρο άλμπουμ. Ολόκληρο το ΕΡ αλλά κυρίως το εν λόγω κομμάτι, είναι μια σφραγίδα που δείχνει πως η θέληση και η έμπνευση υπάρχει ακόμα και σε μπάντες που δε στοχεύουν στο μοντέρνο, αλλά προτιμούν τον κλασικό βαρύ ήχο του μεταλλικού ιδιώματος.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: