Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

TWILIGHT FORCE-DAWN OF THE DRAGONSTAR (Album Review)

Οι ανερχόμενοι Σουηδοί, Twilight Force, επέστρεψαν φέτος με το τρίτο τους άλμπουμ, ταξιδεύοντας μας για ακόμα μια φορά σε μεσαιωνικούς, μαγικούς κόσμους. Εκτός όλων αυτών βέβαια, το "Dawn Of The Dragonstar" μας συστήνει τον νέο frontman της μπάντας, τον Ιταλό Alessandro Conti, ο οποίος είναι γνωστός από τις συνεργασίες του με τον Luca Turilli και τον Fabio Lione από τους Rhapsody, των οποίων όπως φαίνεται το στίγμα, έχει μείνει μέσα του.
 Αποτέλεσμα εικόνας για dawn of the dragonstar


To ομότιτλο κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο έρχεται με θετική αύρα, ενέργεια και ένα επικό στυλ που θα μας συνοδεύσει και στο υπολοιπο σύνολο, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει οι Σουηδοί τους οπαδούς τους όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τα πλήκτρα δίνουν μια παραμυθένια αίσθηση, τα οποία με έναν παρόμοιο τρόπο στολίζουν αργότερα και το "Long Live The King", δίνοντας τη θέση τους σε μια heavy riff-ολογία και σε μερικά folk περάσματα εποχής .

Η μεγαλοπρεπής εισαγωγή στο "Thundersword" είναι σαν να υποδέχεται τον μεγάλο βασιλιά μετά από εκστρατεία, ενώ οι μελωδίες θα συνεχιστούν σε πιο "ηλεκτρικούς" τόνους και με ένα χαρούμενο europower στυλ, εφάμιλλο με αυτό των Freedom Call. Φυσικά αυτό το ύφος "χαίρονται" επίσης τα "Winds Of Wisdom" και "Queen Of Eternity" τα οποία εκτός των άλλων διακατέχονται και από πολλά τεχνικά και εκφραστικά κιθαριστικά σόλο.

Μέσω του "With The Light Of A Thousand Suns" θα ακούσουμε χορωδίες με μια επική και μυσταγωγική διάθεση, εμφανώς επηρεασμένη από τους Ιταλούς θρύλους, Rhapsody. Από  την άλλη πλευρά όμως, μια πολύ ωραία στιγμή του δίσκου, με στοιχεία από τη μπάντα που προανέφερα, αλλά κυρίως από την Κνετροευρωπαϊκή παράδοση, είναι αυτή στο "Valley Of The Vale".

Με επίσης βαρύγδουπους ήχους και και μεγαλοπρεπείς μελωδίες θα έρθει και το "Hydra" σε πιο κλασικό metal μονοπάτια, σε αντίθεση με το εμφατικό αλλά σκοτεινό "Night Of Winterlight" που δίνει τη σκυτάλη στο καταληκτικό "Dawn Of Immortal Steel", που παρά το Manowar-ικό του τίτλο, ακολουθεί τους ίδιους δρόμους των υπόλοιπων κομματιών, αλλά με μια power οπτική, η οποία διακρίνεται έντονα κυρίως στις ρυθμικές κιθάρες και τα τύμπανα.

Σε γενικές γραμμές το νέο έργο των Twilight Force είναι καλό, με ένταση και δυναμισμό πλην της ατμόσφαιρας. Βέβαια είναι γεμάτο κλισέ, και προσωπικά θεωρώ ότι μπορώ να ακούσω πληθώρες συγκροτημάτων σε ανάλογο ύφος. Παρόλα αυτά μιλάμε για μία μη κουραστική για τα αυτιά δουλειά, και οι φίλοι του europower ήχου και συγκρεκριμένα των Helloween, Freedom Call, Wisdom και Rhapsody θα το τιμήσουν!

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: