Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

SiXforNinE στο Metal View: Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα σύμπαν από μόνος του

 Οι SiXforNinE είναι από τα σχήματα που δε βλέπεις κάθε μέρα στην Ελλάδα, καθώς oι ταμπέλες που κατά καιρούς έχουν μπει ως "alternative" ή "progressive" metal, είναι φτωχές για αυτό που πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό των τεσσάρων μελών τους. Φέτος, πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, το ακόμα πιο εξελιγμένο συγκρότημα, μας χάρισε το 'Parallel Universe", και ο Φώτης Benardo (φωνή) μαζί με τον Pete Outfox (τύμπανα) δίνουν εξηγήσεις στο Μetal View.

 Αποτέλεσμα εικόνας για sixfornine
-Καταρχάς συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ. Γιατί χρειαστήκατε πέντε χρόνια για μια νέα κυκλοφορία;

 Φ: Σ’ευχαριστώ πολύ. Είναι μια ερώτηση που μας κάνουν συχνά. Όντως φαίνεται οτι για 5 χρόνια ήμασταν ανενεργοί, όμως η αλήθεια είναι οτι συνθετικά το “Parallel Universe” ήταν έτοιμο μέσα στο 2017. Η διαδικασία της ηχογράφησης , της μίξης και του mastering, είχαν τελειώσει τον Απρίλιο του 2018. Για να κυκλοφορήσει όμως μια δουλειά δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα, ειδικά όταν υπάρχει απο πίσω μια εταιρία, που έχει ήδη προγραμματισμένες κυκλοφορίες. Χρειάζεται ένας προγραμματισμός, και όλη αυτή η διαδικασία παίρνει κάποιο χρόνο. 

 -Υπάρχει κάποιος συμβολισμός μέσω του τίτλου "Parallel Universe"; Προσωπικά το εξέλαβα μουσικά λόγω των πολλών ηχητικών διαστάσεων του δίσκου... 

 Φ: Το “Parallel Universe” αναφέρεται στο πολύ ιδιαίτερο (για εμάς) σύμπαν στο οποίο βρεθήκαμε ως SiXforNinE όταν συνθέσαμε μουσική για αυτό το άλμπουμ. Όποιος γνωρίζει το πως μπήκα στο γκρουπ, καταλαβαίνει ίσως ότι είναι το πρώτο άλμπουμ όπου στην ουσία συνθέτουμε όλοι μαζί από την αρχή. Περιγραφή αυτής της κατάστασης θα βρείτε περισσότερο στους στίχους του «Meditation Hyperjam».

 Π: Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα σύμπαν από μόνος του. Όταν τα σύμπαντα αυτά ενώνονται το κάνουν με γεωμετρική πρόοδο. Με πολύ απλά λόγια, η κατάσταση ξεφεύγει πολλές φορές (με την καλή έννοια) και είμαστε «αλλού». Και πολύ σωστά όπως αντιλήφθηκες όλο αυτό μεταφράζεται μουσικά στην ποικιλομορφία που άκουσες στο άλμπουμ. 
 Αποτέλεσμα εικόνας για sixfornine
-Το όνομα SiXforNinE πώς προέκυψε; 

 Φ: Θέλαμε κάτι το οποίο να εκπροσωπεί απόλυτα αυτό που κάνουμε. Το 6 και το 9 είναι δυο δυνατοί αριθμοί, μπορούν να είναι ολόιδιοι, ή και ακριβώς αντίθετοι, αναλόγως την οπτική γωνιά. Είναι ένα όνομα που δείχνει το χαρακτήρα της μουσικής μας, τον άλλοτε επιθετικό χαρακτήρα μας, ή τον πιο ατμοσφαιρικό. 

-Σχετικά με τη νέα κυκλοφορία βλέπω το άλμπουμ πιο grooveατο και αρκετά πιο περίπλοκο με τη φωνή του Φώτη μάλιστα να είναι στα καλύτερα της. Θέλατε να εξελίξετε κι άλλο τη μουσική σας; ήταν δύσκολο σαν εγχείρημα; 

Π: Δεν ήταν καθόλου δύσκολο, αντιθέτως μας βγήκαν όλα πολύ φυσικά επάνω στο jamming. Δεν το πολυαναλύουμε, όσο εξελισσόμαστε εμείς, εξελίσσεται και η μουσική μας. 

 - Έχετε ασχοληθεί με ένα είδος πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Θεωρείτε πως είναι ρίσκο; 

 Π: Αν δεν έχει ρίσκο δεν έχει πλάκα! Έχουμε καθήκον απέναντι στους εαυτούς μας να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε. Οι περιορισμοί στο να το καταφέρουμε είναι ούτως ή άλλως πολλοί και διάφοροι, γιατί να βάζουμε κι άλλα εμπόδια όπως το να σκεφτόμαστε πχ τα «ελληνικά δεδομένα». Δεν το έχουμε σκεφτεί έτσι να σου πω την αλήθεια. Τα όρια πάντως είναι για να επεκτείνονται. Ας επεκταθεί οπότε και όρος «ελληνικά δεδομένα». 
 Αποτέλεσμα εικόνας για sixfornine
- Έχετε παίξει ήδη σε μερικές συναυλίες λίγο πριν την κυκλοφορία του δίσκου. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού; Αποτέλεσε μια γεύση για την επικείμενη κυκλοφορία; 

Φ: Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει πολύ θετικά σχόλια για τις εμφανίσεις μας και το κοινό μας έδειξε ιδιαίτερη αδυναμία. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, αν σκεφτείς οτι δεν γνώριζαν κανένα κομμάτι πέραν του "Bullet off its Course". Περιμέναμε πως και πως να κυκλοφορήσει το "Parallel Universe" για να το μοιραστούμε με όλο αυτό τον κόσμο που μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα, ελπίζω να τους δικαιώσαμε. 

 -Αρχές Σεπτέμβρη παίζετε σε ένα ανοιχτό φεστιβάλ στα Οινόφυτα. Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας; Θα ακολουθήσουν στην πορεία κι άλλα λάιβ; 

 Π: Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το σετ μας στο Let’s Rock Festival θα εμπεριέχει κυρίως τραγούδια απο το καινούριο μας άλμπουμ. Σύντομα θα ανακοινώσουμε την συναυλία που θα κάνουμε για την κυκλοφορία του δίσκου σε ένα δικό μας ξεχωριστό live show στην Αθήνα.
 Σχετική εικόνα
-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος δικός σας.

Φ: Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση, σειρά μας να σας προσκαλέσουμε στο επόμενό μας live.
Τα λέμε εκεί!!!


Γιάννης Χαρτζανιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: