Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

DOMINATION INC-MEMOIR 414 (Album Review)

 Toυς Domination τυχαίνει να τους γνωρίζω από την πρώτη τους περίοδο και το ντεμπούτο ΕΡ τους, "Realm Of Crisis''. Οι "δικοί" μας thrash metallers, μπορεί να είναι πάντα οι πιτσιρικάδες της εν λόγω σκηνής, αλλά έχουν αποδείξει τι μπορούν να καταφέρουν, κι έτσι μια τετραετία μετά το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, "Infants Of Thrash" φέρνουν μέσω του "χρυσού" συμβολαίου με τη Steamhammer, το "Memoir 414".
 Αποτέλεσμα εικόνας για μεμοιρ 414


Το "Cutting Edge" ως εναρκτήριο, βγάζει όλη τη δύναμη και την ενέργεια που έχουν οι Έλληνες thrashers, παράλληλα με την εξέλιξη τους, η οποία είναι ευδιάκριτη, ενώ φρενήρεις ταχύτητες θα συναντήσουμε και σε κομμάτια όπως τα "Sickening" και "Dehumanized".

Από την άλλη στο "Day VII Deus' Ignorance", με τις πένθιμες καμπάνες να υποδέχονται το κομμάτι, θα έρθουμε σε επαφή με την τεχνική πλευρά της μπάντας, κυρίως στον ρυθμικό τομέα, όσο τα mid tempos ανά περιόδους θυμίζουν Slayer εποχής "South Of Heaven", παντρεμένα με τις groove-ιες των Pantera. Στα ίδια μοτίβα, αλλά με περισσότερο μπρίο και πιο ανεβασμένες ταχύτητες, έρχεται το "Dark City",  αν και στη συνέχεια τα ηνία θα πάρουν οι δυσαρμονίες του  instrumental"Crux, Nux, Lux" και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε ρυθμικά μέσω του "The Eye".

To "Culling" λίγο πριν το τέλος, είναι επίσης ένα δείγμα ανελέητου thrash όπου οι εντάσεις του έχουν έναν πιο παλιομοδίτικο χαρακτήρα, ενώ κάποιες μελωδίες στην αρχή του θύμισαν Voivod και με τα φωνητικά να είναι ιδιατέρως κάφρικα, κάτι που συμβαίνει και στον επίλογο του άλμπουμ με την ιδιαίτερη διασκευή στο "Love Me Forever" των θεών, Motorhead.
Αποτέλεσμα εικόνας για μεμοιρ 414
Σε γενικές γραμμές, οι Domination, πλέον ως Domination Inc, δείχνουν ότι βρήκαν τον δρόμο τους, και οι Αμερικάνικες επιρροές είναι πιο βαθιά χωμένες στο πετσί τους. Πέρα από τα Slayer-ιστικα περάσματα, και τις αναφορές στους Pantera, μερικές στιγμές θυμίζουν την ύστερη περίοδο των Metallica, ενώ το hardcore και το death metal κρυφοκοιτάει τον ήχο της ελληνικής μπάντας. Το "Memoir 414" δεν έρχεται να αλλάξει όσα ξέρουμε για το metal, αλλά είναι εδώ για να δείξει ότι η εγχώρια σκηνή έχει σταματήσει να μασάει και πως το Ελληνικό thrash δεν έχει μόνο μία οπτική.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: