Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ELVENKING-READER OF THE RUNES-DIVINATION (Album Review)

Οι Elvenking, φέτος συμπληρώνουν 18 χρόνια από το πρώτο τους άλμπουμ, και γιορτάζουν την "ενηλικίωση" της δισκογραφίας τους μέσω του φετινού τους, "Reader Of The Runes-Divination". Η δέκατη δισκογραφική τους δουλειά έρχεται για να φέρει κάποια νέα στοιχεία στη μπάντα, κρατώντας όμως τη φλόγα του δικού τους metal, ζωντανή κι αναμμένη.
 Αποτέλεσμα εικόνας για elvenking reader of the runes
Με το "Perthro" να προλογίζει το άλμπουμ έχοντας έναν τελετουργικό, πρωτόγονο, tribal τρόπο και το "Heathen Divine" που παίρνει σειρά, θα δούμε την εξέλιξη των Ιταλών metallers, καθώς πέρα από τα folk/power στοιχεία θα δοθεί έντονα μια σκοτεινή ατμόσφαιρα πίσω από την ενέργεια που υπάρχει.

Το "Divination" στη συνέχεια προσθέτει επικές διαστάσεις στο άλμπουμ, αφήνοντας λίγο κατά μέρος τις folk μελωδίες, ενώ αυτόν τον επιβλητικό δυναμισμό θα συναντήσουμε αργότερα στο "Eternal Elanor" πλάι στο κλασικό τους μοτίβο και τις μεσαιωνικές τους επιρροές αλλά και στην τριάδα των "Malefica Doctrine", "Sic Semper Tyrannis" και "Warden Of The Bane".

Aπό την άλλη, με την ποικιλία να παίζει εξέχοντα ρόλο, στα "Silverseal" και "The Misfortune Of Virtue", υπάρχουν πολλές τεχνικές, σχεδόν progressive, στιγμές και περισσότερη σύγχρονη power διάθεση, σε αντίθεση με τα κλασικά europower στοιχεία του "Under The Sign Of The Black Star" ή την αλά Rhapsody αύρα του Davide Moras στη φωνή του.

Τελείως διαφορετικό, μόνο με μια ακουστική κιθάρα και φωνή, το "Diamonds In The Night", φαντάζει τέλειο στο concept των στίχων, ενώ τέλος το ομώνυμο του δίσκου, "Reader Of The Runes-Book I", που ίσως αφήνει και μια υπόνοια για το μέλλον, αποτελεί ένα μεγαλοπρεπή, δεκάλεπτο power επίλογο.
Σχετική εικόνα
Το νέο άλμπουμ των Elvenking, έχει μια γλυκιά μελαγχολία σε πολλά σημεία, αλλά και φοβερές δυναμικές και αεπικές στιγμές, οι οποίες έχουν αναφερθεί. Το folk στοιχείο, σε σχέση με άλλες δουλειές των "γειτόνων" μας, δεν υπερτερεί αλλά σίγουρα έχει θέση. Παρόλα αυτά, μπορεί η τάση τους για εξέλιξη και πειραματισμό να είανι ε΄ντονη, αλλά δ εθυσιάζουν το κλασικό τους στυλ και σίγουρα αυτά τα παντρέματα, έκαναν το "Reader Of The Runes" μια δουλειά που μας προετοιμάζει για το Φθινόπωρο και το Halloween, για τους λάτρεις του εν λόγω εθίμου...

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: