Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΕΜΥ ΙΝSIDE-PHOENIX (Album Review)

 Χωρίς κάποια ιστορία πίσω τους, αλλά με όρεξη και βλέψεις, οι Enemy Inside μας συσήνονται με το πρώτο τους άλμπουμ. Το Γερμανικό σχημα που "παίζει" μεταξύ του σκοτεινού rock, του power και του μοντέρνου metal, έχοντας τον συμπατριώτη μας Evan K (Mystic Prophecy, Exit Eden), στην κιθάρα, σαν άλλος φοίνικας, ήρθε μέσω της Rock of Angels Records, να μας θυμίσει, αλλά και να πειράξει, ήχους που είχαμε χρόνια να ακούσουμε.
 Enemy-Inside-Cover-96dpi.jpg

Το δυναμικό μπάσιμο της αρχής, με το εισαγωγικό "Falling Away", είναι κάτι που εκτός από μερικές, μετρημένες μπάντες με γυναικεία φωνητικά, δεν τυχαίνει να συνηθίζουμε. Η σκληρή και groovάτη αύρα του κομματιού θυμίζει αρκετά τους Lacuna Coil, ενώ και στο ακόλουθο "Bleeding Out", η αιθέρια παρουσία της ξανθιάς Nastassja Giulia, δείχνει πως δεν είναι το "αγγελούδι " που φαίνεται.

Μετά από το ασήκωτο, σκοτεινό δίδυμο της αρχής, το ομώνυμο "Phoenix", βγάζει προς τα έξω περισσότερες μελωδίες και έναν σύγχρονο power metal αέρα. Με αυτά τα μελωδικά στοιχεία προχωράει και το "Doorway To Salvation" αν και οι κιθάρες με τα τύμπανα γκριζάρουν το τοπίο, δίνοντας συναίσθημα και μελαγχολία στο κομμάτι.
Τα γκάζια ανεβάζει στη συνέχεια το "Angel's Suicide", ενώ πιο πάνω το "Lullaby", μόνο γλυκό δε θα μπορούσε να είναι, καθότι ζήλεψε λίγο από την ένταση και το πάθος της αρχής.

Το "Death Of Me" είναι ένα από τα πιο κιθαριστικά κομμάτια στο ντεμπούτο των Γερμανών, με βαρβάτα heavy riffs, και μετρημένα αλλά ξεσηκωτικά leads, με τη φωνή όμως να κλέβει λίγο το ύφος της Sharon Den Adel. To "Οblivion" που θα ακολουθήσει είναι από τα hits, του δίσκου, αφού οι μελωδίες και οι γραμμές της φωνής δε γίνεται να μη σε μαγέψουν, με το catchy ύφος του ρεφρέν, και σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικό συναυλιακό κομμάτι.

Μετά το "Halo", που ακολουθεί την ίδια σκληρή και μοντέρνα πεπατημένη, το "Dark Skies" με το εισαγωγικό του, απαλό πιάνο και μια Nastassja να δίνει κατάθεση ψυχής, δίνει άλλου είδους σκοτεινιά μέσα στο σύνολο, ενώ το τέλος έρχεται με μια ανεβαστική, power διασκευη στο "Summer Son".

Οι Enemy Inside, μπορεί να μη φέρνουν την επανάσταση στο female-fronted στερέωμα, αλλά δεν παύουν να πολεμούν για κάτι μέσα από το πρώτο τους άλμπουμ. Αναβιώνοντας και δίνοντας πιο σύγχρονα στοιχεία στη μουσική που γνωρίσαμε μέσω των Evanescence, Within Temptation, Lacuna Coil και Αmaranthe, το Γερμανικό σχήμα δίνει τον εαυτό του και πολλές πινελιές που δε κάνουν βαρετό το αποτέλεσμα.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: