Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Metal Allegiance-Power Drunk Majesty (Αlbum Review)

 Πέρασαν τρία χρόνια μετά τη γνωριμία του κοινού με τους Metal Allegiance, όπου οι κύριοι Skolnick (Testament), Ellefson (Megadeth) και Portnoy( Dream Theater, Andrenaline Mob, Sons Of Apollo και 255 ακόμα), ένωσαν τις δυνάμεις τους και με εκλεκτούς καλεσμένους έφτιαξαν μια τεράστια μπάντα. Το προηγούμενο άλμπουμ δεν πήγε τόσο καλά όσο ενδεχομένως όλοι θα περίμεναν, αλλά πλέον με δεκα νέους guests, οι Αμερικανική metal λεγεώνα ελπίζει σε κάτι καλύτερο στο "Power Drunk Majesty".
Αποτέλεσμα εικόνας για power drunk majesty

Το shredoσόλο του Skolnick υποδέχεται το "The Accuser"το οποίο αν και δυναμικό, με τη φωνή του Trevor Strnad των Back Dahlia Murder να δίνει κίνητρο για κοπάνημα, στο σύνολο του είναι σχεδόν αδιάφορο, σώζοντας ουσιαστικά την κατάσταση μόνο το κιθαριστικό part.
Στο ίδιο heavy αλλά ρηχό μοτίβο, έρχεται το "Bound By Silence" που σε αντίθεση με το προηγούμενο, αξίζει κυρίως το rhythm section και το δίδυμο Portnoy/Ellefson, ενώ ο θρυλικός John Bush από τους Armored Saint, δυστυχώς δεν είναι αρκετός για να ανεβάσει τα standards του κομματιού. 

Βέβαια ο Bobby Blitz που θα συμμετάσχει στο "Mother Of Sin", επιτέλους καταφέρνει να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα, κι έτσι οι μεγάλοι του thrash  Skolnick, Ellefson, καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο, σε ένα από τα κομμάτια που πραγματικά αξίζουν στην "ιστορία" των Metal Allegiance. Σε διαφορετικό μονοπάτι ύφους, αλλά εξίσου καλό, με την κλασική φινέτσα του παραδοσιακού metal, το "Terminal Illusion" ήταν κομμένο και ραμμένο για τον Mark Tornillo, αφού θα μπορούσε να αποτελεί κομμάτι ενός από τα τελευταία άλμπουμ των Accept.

Mετά απόα αυτές τις μικρές εκπλήξεις του άλμπουμ, επιστρέφουμε στο αδιάφορο μέρος του δίσκου, με τον Johan Hegg να βαριέται πίσω από το μικρόφωνο στο "King With A Paper Crown", ενώ και ο Troy Sanders στο "Liars And Thieves" δεν τα πάει καλύτερα. Ευτυχώς, κάπου ενδιάμεσα υπήρξε άλλη μια αρκετά καλή στιγμή στο groovy/tribal "Voodoo Of The Godsend" με τον Max Cavalera, να υπογράφει με τη ψυχή του το εν λόγω κομμάτι.
Αποτέλεσμα εικόνας για power drunk majesty

Ο Mark Osgueda, μέσα στην βαρετή ποικιλομορφία του δεύτερου πονήματος των Metal Allegiance, με το "Impulse Control" βάζει λίγη old-schoolιά, και το υπόλοιπο group ακολουθεί πιστά, σε ένα heavy/thrash κομμάτι με κλασικό Αμερικάνικο αέρα, ενώ και τα leads του Ellefson στο μπάσο και του Alex Skolnick στην κιθάρα δεν περνούν απαρατήρητα!

Ο δίσκος θα μας αφήσει με το ομώνυμο του, ξεκινώντας στο πρώτο μέρος δυναμικά, με θεατρικές αλλαγές στα φωνητικά του Osgueda, ο οποίος κάνει δύο στα δύο, ενώ το δεύτερο και τελευταίο μέρος θα έρθει με την μπροστάρα των Nightwish, Floor Jansen,όπου αφήνει κατά μέρος τον αιθέριο χαρακτήρα της, μπαίνοντας στο σκληρόπετσο μέρος του ρόλου, και με το μεγαλείο της φωνής της, βάζει γρεζι και διάρκεια στο ρεφρέν του τραγουδιού.

 Το "Power Drunk Majesty", έχει συνθέσεις σαφώς καλύτερες από τον προκάτοχο του, αλλά κυκλοφόρησε μέσα στην αφάνεια, και την περίοδο έκδοσης πιο σοβαρών δίσκων. Δυστυχώς, οι Metal Allegiance, απ΄'ότι φαίνεται δεν είναι το supergroup που θα σώσει το heavy metal, και το δεύτερο άλμπουμ τους, θα χαθεί στα αζήτητα όπως και το ντεμπούτο τρία χρόνια πριν.

(6,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης




Δεν υπάρχουν σχόλια: