Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

OUTLOUD-VIRTUAL HERO SOCIETY (Album Review)

Τέσσερα χρόνια μετά το "Let's Get Serious", και ο Bob Katsionis με τους Outloud επιστρέφει. Έχοντας ήδη κλείσει την πρώτη δεκαετία ύπαρξης, ο πολυπράγμων μουσικός βρίσκει λίγο χρόνο για τις μελωδικές AOR ανησυχίες του, και τις ενώνει στο ολοκαίνουριο τέταρτο άλμπουμ με τίτλο "Virtual Hero Society" με ένα μωβ εξώφυλλο, τόσο old school όσο και η κατεύθνση του νέου πονήματος.
Αποτέλεσμα εικόνας για virtual hero society

Το τρένο σφυράει, φορτώνεται με κιθάρες, πλήκτρα και μελωδίες και ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Περιληπτικά, αυτό είναι το "Fool's Train", με την hard rock ατμόσφαιρα του, τα riffs που πρωταγωνιστούν και τις μελωδικές γραμμές του Chandler στα ρεφρέν να μας ταξιδεύουν στα 80s και το γνωστό "You Keep Me Hanging On". Οι υποβόσκουσες μελωδίες της αρχής στο "My Promise" που ακολουθεί, συνεχίζει από εκεί που μας είχε αφήσει το προηγούμενο άλμπουμ των Outloud, θυμίζοντας μου αρκετά το "I Was So Blind", κρατώντας αυτή την ατμόσφαιρα του πάρτυ, κυρίως στα ξεσπάσματα των πλήκτρων. 

Για όσους millenials διαβάζουν τώρα, οι "εξωγήινοι" ήχοι στο καθηλωτικό και σχεδόν ομότιτλο "Virtual Heroes, δεν είναι κάτι άλλο παρά από την πρωτόγονη σύνδεση μας στο internet, πριν από 15+ χρόνια. Μουσικά τωρα, είναι από τα κομμάτια που θα σε βάλουν αμέσως σε ένα παλιομοδίτικο feeling και με τις heavy κιθάρες του, αλλά και με τον χαρακτήρα που θυμίζει Bon Jovi, ενώ όσοι δουν και το video clip, με την vintage αισθητική του και το game boy, θα νοσταλγήσουν αυτή την εποχή των arcades και των πρώτων video games που μας ταξίδευαν...ή μας "παγίδευαν"!

Χωρίς να γυρνάμε στο σήμερα, μένοντας έτσι πιστοί στην δεκαετία της καρδιάς μας, το "I Am The One" μετά την αλά "Noemon" εισαγωγή των πλήκτρων, μπαίνει επιθετκά σε κλασικά μελωδικά και σινάμα δυναμικά μονοπάτια, ενώ αν ήταν και λίγο πιο κιθαριστικό τολμώ να πω πως θα μου θύμιζε και λίγο Europe, ενώ  αργοτερα σε παρόμοιο μοτίβο θα συναντήσουμε το "We Got The Time" με εισαγωγή που θυμίζει πολλά από τα είδωλα της δεκαετίας του 80', όπως Judas Priest ή Accept.

Το "World Go Round", έχει την smoothy γεύση των Outloud, σε ένα άκρως γοητευτικό και ερωτικό rock κομμάτι, με αποκορύφωμα το σόλο σαξόφωνο. Λίγο πιο πριν βέβαια θα προλάβουμε την μπαλάντα "Share My Dreams", με τον Bob να δίνει ρεσιτάλ πιάνου και να συνοδεύει τη φωνή του Chandler, ενώ προχωρώντας, δε θα μπορούσαν τα πράγματα να μην αποκτήσουν ενέργεια και δύναμη.
Το "Borrowed Time", ανεβάζει πάλι τα γκάζια σε ένα catchy AOR κομμάτι, το οποίο συνδυάζει λίγο τις εποχές του "Love Catastrophe" και "We'll Rock You To Hell and Back Again" αν και τα φωνητικά αισθάνθηκα να αγγίζουν λίγο...George Michael(!!!). Aπό την άλλη, το "Live With It" αποτελεί ένα από τα πιο ρυθμικά και χορευτικά κομμάτια του άλμπουμ με το "And I Tried" εν συνεχεία  να έρχεται πιο τσαμπουκαλεμένο και στακάτο, και να τα χώνει στο ρεφρέν.
 Αποτέλεσμα εικόνας για virtual hero society
To "Fallen Love" με τα ακουστικά περάσματα, τα πολυφωνικά και τη σχεδόν  a capella εκτέλεση του κομματιού, θυμίζει πολύ εύκολα Queen, ενώ τέλος, το "Fight On" με την εντελώς μελωδική metal  αύρα του, μου θύμισε κάτι από τις εποχές του "Forged By Fire" των Firewind.

Το αστείρευτο πάθος των Outloud μας ξαναχτυπάει την πόρτα, και χωρίς αν επαναπάυεται μας δείχνει άλλη μια πλευρά της μπάντας. Έχοντας πειραματιστεί και μπλεξει διάφορα πράγματα κατά καιρούς, η μπάντα των Bob Katsioni και Chandler Mogel, με το VHS, ανακαλύπτουμε πλεόν σε βάθος τι μπορεί να επηρρέασε αυτά τα παιδιά...back in the days. Βέβαια για να επιστρέψουμε επιτέλους στο σήμερα, το μόνο που μένει είναι να τους δούμε και live, μετά από αρκετό καιρό.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: