Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

BLESSED BY PERVERSION-REMNANTS OF EXISTENCE (Album Review)

Τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το ντεμπούτο των "δικών" μας Blessed By Perversion, οι οποίοι ήδη έχουν φτιάξει το δικό τους όνομα στο underground με ένα σύνολο διαφόρων κυκλοφοριών. Συγκεκριμένα, μετά από καιρό, η ερεβώδης αύρα τους γεννά νέους καρπούς φέτος, μέσα από το νέο τους άλμπουμ. Ο τίτλος αυτού, "Remnants Of Existence" κι ότι περιμένουμε μέσα από εκκωφαντικές μουσικές εκρήξεις φαίνονται διάχυτα παρακάτω. 

Οι σκοτεινές, ακουστικές μελωδίες του εισαγωγικού "Descending To The Catacombs" μας βάζουν στο βάθος και το μυστήριο του ήχου τους, κι όσο περιπλέκονται τα μοτίβα τους, τόσο εμείς νιώθουμε τη μαυρίλα, η οποία μάλιστα θα γίνει ακόμα εντονότερη στο "Gallery Of Bones" με τους στακάτους κι έντονους βόμβους. Τα σκληροτράχηλα φωνητικά μαζί με την εξωστρεφή οργή, γράφουν τα δικά τους κιτάπια, με μελάνι σκούρο και πηχτό όπως ακριβώς το αίμα που ρέει για να βγει κάτι τόσο βαρύ, και η riffoλογία με τα leads στις κιθάρες το αποδεικνύουν περίτρανα.

Από την άλλη πιο γκαζιάρικο και δυναμικό ακολουθεί το "Atonement Refused" για να ενώσει πολλά πρακλάδια του ακραίου ήχου, οδηγώντας μας ξαφνικά από τις υπόγες στα παράλια της Φλόριντα. Στο ίδιο μήκος κύματος μάλιστα, με το ογκώδες rhthm section να πρωταγωνιστεί θα ακολουθήσει το "Among The Tombs Of Absent Gods" που εξίσου τεχνικά μα συνάμα ωμά φέρνει στο προσκήνιο τη συνθετική ωριμότητα των Ελλήνων, με ανάλογες επιρροές που βοηθούν.

 Δυσαρμονικό αλλά και σαρωτικό λίγο πριν το τέλος περνά για να μας ισοπεδώσει το "Caverns Of Torture" που με λίγη προσοχή πίσω από την παρανοϊκή διάθεσή του θα φανούν οι ατμοσφαιρικές του προσθήκες που κάνουν το σύνολο ακόμα πιο μεστό και γεμάτο. Τέλος, με μια πασάρικη εισαγωγή να σημάνει την αρχή του τέλους, το "Within Monumental Chaos" μας γνέφει και μας αποχαιρετά με μουσικές που σέρνονται σαν απομεινάρι των παλιών ημερών που παλεύει να αναστηθεί, κάτι που βεβαίως οι ίδιοι οι Blessed By Perversion το καταφέρνουν.

Με βήματα σταθερά αλλά και με βλέψεις για εξέλιξη, το δεύτερο πόνημα των εν λόγω death metallers προχωρά ακάθεκτο μέσα στo χάος. Η βρωμιά κι ο πόνος σε ένα τέτοιο δημιούργημα είναι παράσημα για το ίδιο το συγκρότημα και οι δαιμονισμένοι ήχοι τους βαρούν αλύπητα, όσο η ροή και η κατραμιασμένη ενέργειά του περνούν αβίαστα από το αυτί στη ψυχή μας. Φυσικά δεν περιμένουμε να ανακαλυφθεί ο τροχός μέσα από το , "Remnants Of Existence", αλλά κλείνοντας, το μεράκι, η μαεστρία και το πάθος που βγαίνουν προς τα έξω είναι κάτι περισσότερο από αρκετά για να πορωθεί και να χορτάσει ο μέσος πεινασμένος κάφρος, αφού τόσα πράγματα που χωρούν μέσα σε 25 λεπτά μας γεμίζουν με το παραπάνω.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: