Σάββατο 20 Απριλίου 2019

LUKE APPLETON-SNAKE EYES (Album Review)

Ο Luke Appleton, μπορεί να είναι γνωστός ως μπασίστας των θρυλικών Αμερικάνων, Iced Earth, αλλά είναι και ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης καθώς αποτελεί κιθρίστας των Absolva, αλλά έχει και το προσωπικό του ακουστικό project, με το οποίο ήδη έχει κάνει περιοδείες. Έτσι φέτος, κυκλοφορεί το "Snake Eyes", με ένα εξώφυλλο που μας παραπέμπει στο "Powerslave".
 


Το "Inside Out" που μας εισάγει στο ντεμπούτο του Βρετανού μουσικού, συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το περσινό ΕΡ του, με διάφορες όμορφες και γλυκές μελωδίες από την ακουστική κιθάρα αλλά και με χροιά πιο σοβαρή και ταυτόχρονα ανέμελη, βάζοντας μας για τα καλά στο τι μέλλει γεννέσθαι.

Με το "Medusa" που ακολουθεί, τα πράγματα γίνονται πιο σκοτεινά και ταυτόχρονα επικά, θυμίζοντας λίγο Dio ήχους, από τα 80s, κάτι το οποίο και στο "Crocodile Tears" το οποίο κρατάει γερά τη μελαγχολία και το έρεβος, σπάζοντας το με το solo του, ο αδερφός του Luke, Chris Appleton, που είναι πιο γνωστός από τη συνεργασία του με τον Blaze Bayley αλλά και με τους Absolva.

Το "Snake Eyes" από την άλλη, με τη μεσαιωνική του αύρα, θυμίζει αμυδρά κάτι από Ritchie Blackmore  στον ήχο της κιθάρας, συνδυάζοντας επίσης και στοιχεία που φέρνουν στο μυαλό τους Iron Maiden, όπως συμβαίνει και στο "A Man Of Thousands Words" ενώ συνεχίζοντας σε ελαφρά ακουστικά μοτίβα,έρχεται το "First Star", το οποίο μάλιστα περιέχει και τη φωνή της Theresa Smith, η οποία κάνει πιο μαγική την όλη ατμόσφαιρα.

H συνέχεια βέβαια μέσω του "Heart Returns" γίνεται πιο γρήγορη, και κυρίως πιο heavy metal, ακόμα και με τις ακουστικές κιθάρες, σε αντίθεση με τα πιο ατμοσφαιρικά "Stone Broke Of My Heart", το Iced Earth-ικό "Walkers" αλλά και το πιο ρομαντικό "The Other Side".

Μιλώντας για Iced Earth, φτάνοντας σιγά σιγά προς το τέλος, σε μια ανάμιξη με το "Fear Of The Dark", έρχεται το "Slay The Hydra", το οποίο μάλιστα είναι σε συνεργασία με τον πρώτο μπροστάρη των θρυλικών Αμερικάνων, καθώς και των Purgatory, Gene Adam.

Ο επίλογος βέβαια μας επιφυλάσσει μια live εκδοχή του "How Does It Feel To Be Alive", το οποίο μας έρχεται από το ομώνυμο ΕΡ του, όπου κάναμε έναν χρόνο πριν και τη γνωριμία μας με αυτή την πελυρά του Luke.

Το "Snake Eyes", όπως και ο προκάτοχος του, "How Does It Feel To Be Alive", είναι κάτι παραπάνω από απλώς δύο ακουστικές κυκλοφορίες. Οι heavy ρίζες του μπασίστα των Iced Earth φαίνονται ξεκάθαρα, ενώ και οι επιρροές από τη μπάντα στην οποία τον έκανε γνωστό πορφανώς δε λείπουν. Το ίδιο ισχύει και για τις ευρύτερες επιρροές όπως Maiden, Dio και Rainbow, κάτι το οποίο πλάι και στους guests του, κάνουν έναν όμορφο και καλοδουλεμένο κλασικό metal δίσκο.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: