Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

CAELESTIA-ANGEL ON FIRE (Single Review)

 Οι "δικοί" μας Caelestia, ένα χρόνο περίπου μετά την κυκλοφορία του σημαδιακού τους, όπως φάνηκε, "Thanatopsis", επέ΄στρεψαν στον τόποτ του εγκλήματος με μια ολοκαίνουρια και γεμάτη ενέργεια, mini κυκλοφορία. To νέο τους έργο, φέρει το όνομα "Angel On Fire'', και αποτελεί ένα single το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 50 μόλις αντίτυπα 7'' βινυλίου.
 Αποτέλεσμα εικόνας για caelestia angel on fire


Η πρώτη μεριά του δίσκου, η οποία περιλαμβάνει το ομώνυμο, "Angel On Fire", μας υποδέχεται με ένα σκοτεινό και μελωδικό βάθος από το μπάσο το οποίο προσωπικά μου θύμισε το "Aerials" των SOAD. H πορεία αλλάζει ριζικά την ατμόσφαιρα όμως, με τα ακραία συμφωνικά στοιχεία να πιάνουν χώρο σε όλο το κομμάτι. Οι θεατρικές εναλλαγές μεταξύ βαριών και καθαρών φωνητικών βγάζουν κάτι θεατράλε προς τα έξω, με το ρεφρέν της Δήμητρας να είναι κολλητικό, χωρίς να λείπουν για ακόμα μια φορά τεχνικά κιθαριστικά σημεία, ιδιαίτερα στο solo.

Aπό την άλλη, με το "Agony" που ακολουθεί, οι ρόλοι πίσω από το μικρόφωνο αλλάζουν καθώς τα brutal στοιχεία έχουν μεγαλύτερη θέση στα κύρια σημεία του κομματιού, ενώ δε λείπουν και μερικές στιγμές που οι φωνές συνδέονται. Το κομμάτι αυτό είναι αρκετά πιο γρήγορο σε σχέση με το προηγούμενο,σε μοτίβα που θυμίζουν τη μεσαία περίοδο των Paradise Lost, με μερικά εφέ και κάποιους ρυθμούς στην αρχή, ενώ η ενέργεια σε συνδυασμό με το ορχηστρικό στοιχείο βγάζει κάτι από "Thanatopsis", αλλά με περισσότερη φρεσκάδα.

Το νέo single των Ελλήνων metallers θα κάνει πρεμιέρα στο live τους, στα πλαίσια του Rise Of Decay mini fest, μαζί με τους Nightrage, Anthology και Evil Within. Το εν λόγω έργο, χωρίς αμφιβολία, για ακόμα μια φορά εξωτερικεύει το ύφος και τις επιρροές των Caelestia, ενω παράλληλα φαίνεται πως ωριμάζει η ίδια η μπάντα μετά το δεύτερο τους άλμπουμ. Το "Angel On Fire" δείχνει πως ακούγεται μία από τις πιο γνωστές underground μπάντες τους είδους στη χώρα μας, προμηνύει ενδεχομένως τι μέλλει γεννέσθαι, και όλα αυτά με τη δουλειά πυο έριξαν, μαζί με τη βοήθεια βέβαια του θρυλικού Dan Swano.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώης

Δεν υπάρχουν σχόλια: