Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Lucifer's Child στο Metal View: Το black metal θα είναι από τα λίγα ιδιώματα του σκληρού ήχου που θα μείνει αθάνατο

 Μετά από μια τριετία, οι Lucifer's Child επέστρεψαν στο προσκήνιο με το δεύτερο τους άλμπουμ. Η αναζήτηση στο σκότος, τους έκανε για ακόμα μια φορά να προβάλλουν τον ανίερο εαυτό τους και να εξωτερικεύσουν τα άγρια τους συναισθήματα. Με σκοπό το νέο τους άλμπουμ, αλλά και την επικείμενη, παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα, πλάι στους θρυλικούς Enslaved, ο πρωτότοκος του Εωσφόρου, Γιώργος Εμμανουήλ, μίλησε στο Metal View.

 Αποτέλεσμα εικόνας για lucifer's child


-Πέρασαν τρία χρόνια για να κυκλοφορήσετε κάτι νέο. Που οφείλεται αυτή η αναμονή;

Κάθε δίσκος είναι ένα ταξίδι εσωτερικό, γεμάτη αναζητήσεις, περισυλλογή εμπειριών, αναμνήσεις, και ένα ταξίδι που δεν έχει πατέντα. Η σύνθεση δεν ακολουθεί κάτι συγκεκριμένο, οπότε είναι άγνωστο πόσο θα χρειαστεί κάτι τέτοιο, και στην προκειμένη περίπτωση χρειάστηκαν τρία χρόνια.

-Τι συμβολίζει το "The Order";

Μια συναγωγή, μια ανίερη αίρεση, γεμάτη με σημεία που φαίνονται σε κάθε κομμάτι. Το κάθε ένα ξεχωριστά, έχει το δικό του μήνυμα και την δική του προσωπικότητα, χωρίς να αποτελεί ένα ενιαίο concept.
Αποτέλεσμα εικόνας για lucifer's child

-Ο νέος σας δίσκος είναι αρκετά διαφορετικός από το ντεμπούτο σας. Τι σε ώθησε σε κάτι πιο ακραίο και σκοτεινό;

Η ψυχολογία μου! Πραγματικά συνέχεια προσπαθώ να είμαι όσο πιο αυθόρμητος γίνεται, να μην ακολουθώ μοτίβα και standards, ή μόδες ενδεχομένως, ώστε να είμαι επικεντρωμένος στις πτυχές του εαυτού μου. Αυτό το άλμπουμ βγήκε πιο ακραίο και έντονο, καθώς στη δεδομένη φαση, και η ζωή μου ήταν πιο ακραία και έντονη στο σκότος.

-Η μέχρι πρότινος πορεία σου με τους Rotting Christ, πιστεύεις πως σε βοήθησε ως συνθέτη και μουσικό;

Ναι φυσικά. Κάθε εμπειρία που παίρνω εγώ και κάθε άνθρωπος, θεωρώ πως είναι σημαντική και πολύτιμη, ανάλογα και ο καθένας πως τη διαχειρίζεται. Στην περίπτωση των Rotting Christ, όπου συμμετείχα και δισκογραφικά, κυρίως στον ήχο, αλλά και στα live τα τελευταία χρόνια, παίζοντας κομμάτια με τα οποία μεγάλωσα, είδα μια διαφορετική αντίληψη και εικόνα για το στήσιμο και την έμπνευση όταν βγάζεις μουσική.

-Παρατηρώ πως η μουσική των Lucifer's Child έχει μια σύγχρονη ακουστική πάνω σε κλασικά black metal στοιχεία του παρελθόντος. Θέλεις έτσι να δίνεις ταυτότητα σε μουσική βασισμένη στις επιρροές σου;

Με τους Lucifer's Child γράφω και παίζω μουσική βασιζόμενος και τιμώντας τις επιρροές μου. Είμαι πιστός στις ρίζες μου και στις μπάντες που κίνησαν εμένα και τα άλλα παιδιά να κάνουμε αυτό που θέλαμε και μας ώθησαν σε αυτόν τον ήχο. Για να μπει ταυτότητα στη μουσική σου ξεκινάς από τις ρίζες σου και βάζεις σιγά σιγά το δικό σου λιθαράκι. Έτσι είναι και οι Lucifer's Child που με τη μουσική μας, σεβόμαστε το παρελθόν και προσθέτουμε ένα κομμάτι της προσωπικότητας και του εαυτού μας.
Σχετική εικόνα
-Το black metal έχει συνέχεια ή μένει στο ήδη γεγραμμένο;

Το black metal, νομίζω πως θα είναι από τα λίγα ιδιώματα του σκληρού ήχου και διαφόρων ακόμα μουσικών, το οποίο θα μείνει αθάνατο!

-Ο νέος δίσκος έχει πολλές κουλτούρες, πολλές γλώσσες και στοιχεία από διάφορους πολιτισμούς. Πώς προέκυψε αυτή η κίνηση;

Τα ταξίδια που έκανα περισσότερο, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, πολλές φορές αρκετά διαφορετικές από τη δική μας. Σημαντικό κομμάτι σε αυτό αποτέλεσε κυρίως η επαφή μου με ανθρώπους από διάφορες χώρες, οι οποίοι μου έλεγαν θρύλους, παραδόσεις και διάφορες ιστορίες αλλά και δικές τους εμπειρίες, ενώ κάποιες φορές έτυχε να βρεθώ σε τελετές τους και έθιμα. Όλα αυτά προσπάθησα κατά κάποιον τρόπο να τα μεταφέρω μέσω των εικόνων και της φαντασίας στη μουσική, σαν βασικό ερέθισμα.

-Πώς και αργήσατε να κάνετε κάποιο live στην Αθήνα;

Μέχρι στιγμής δεν ειχε εμφανιστεί η ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Με τη συμμετοχή μου στους Rotting Christ, και με τη δουλειά μου στο studio, οι Lucifer's Child ήταν σαν ένα side project, που δεν είχα πολύ χρόνο και χώρο για το όραμα αυτό. Πλέον, με την απόφαση μου να αποχωρήσω από τους Rotting Christ, και να κάνω ένα βήμα παραπάνω, επικεντρώνοντας στη δική μου μπάντα, κατάφερα σιγά σιγά να κάνω ένα πλάνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για george emmanuel
-Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας στις 10 Μαΐου με τους Enslaved;

 Κάτι έντονο, επιθετικό, γεμάτο black metal!

-Oι προσωπικές σου προσδοκίες και βλέψεις για το παρθενικό live των Lucifer's Child στην πρωτεύουσα ποιες είναι;

Με τους Rotting Christ και κάποιες άλλες μπάντες στις οποίες μετείχα , κάθε φορά ήταν ξεχωριστή στην Αθήνα, γεμάτη με τις καλύτερες αναμνήσεις. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και τώρα, και έχω τον ίδιο ενθουσιασμό με κάθε άλλη φορά που τυχαίνει να παίζω σε αυτό το μέρος.

-Οι Lucifer's Child στη μουσική τους έχουν τεχνική και πολλά εκφραστικά riffs, κάτι το οποίο συμβαίνει και με τον ήχο των Enslaved. Έχουν αποτελέσει επιρροή για εσάς;

Μας αρέσει η μουσική τους, αν και δε θα έλεγα πως μας έχουν επηρεάσει. Παρόλα αυτά, έχουμε κοινές ρίζες και ταιριάζουμε μουσικά λόγω της ατμόσφαιρας που μπορεί να βγει και από τα δύο συγκροτήματα, αλλά και από τον χαρακτήρα μας, που η βάση μας είναι black metal, και αυτό μας ενώνει.

-Μιας και ήσουν μέλος στους Rotting Christ, θα ήθελα να μου πεις πως αντέδρασες με το γεγονός στην Πάτρα και την πρόοφατη ακύρωση του live τους...

Θεωρώ απαράδεκτο εν έτει 2019 να λειτουργούν αυτές οι πράξεις σκοταδισμού. Είναι τρομερό που απλώς μια συναυλία καταλήγει να απαγορεύεται, και με κάνει να ντρέπομαι. Όλη η ελληνική black metal σκηνή, μαζί με εμάς θα βρίσκεται εκεί να εναντιώνεται σε κάθε αντίστοιχη πράξη. Όσο καιρό έπαιζα στους Rotting Christ, δεν αντιμετωπίσαμε στην Πάτρα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας σχετικό πρόβλημα, και δε ξέρω αν αυτό ήταν ένα προεκλογικό ή θρησκευτικό παιχνίδι, αλλά όπως και να'χει, είναι δυσάρεστο να ακούμε τέτοια νέα.
Αποτέλεσμα εικόνας για lucifer's child agonia
-Να περιμένουμε από εδώ και πέρα μεγαλύτερη κινητικότητα και παρουσία από το στρατόπεδο των Lucifer's Child;

Ναι, και αυτός είναι ένας βασικός μου στόχος για τη μπάντα. Θέλουμε να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε και να συμμετάσχουμε και σε αρκετά φεστιβάλ. Θέλω να βγάλω τη μπάντα στο "δρόμο", και είναι ένα όνειρο που σιγά σιγά θέλω να ζήσω. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την περιοδεία για το "The Order" στη Σόφια, και στο "Horns Up Festival" στα Τρίκαλα, και πλέον σειρά έχει η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και κάποιες εμφανίσεις μας στο εξωτερικό. 

-Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου...

Ευχάριστω Γιάννη που μας στηρίζεις και μας έχεις για ακόμη μια φορά στο Metal View. Stay black metal! 

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: