Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

U.D.O.-STEELFACTORY (Album Review)

 Τρία χρόνια μετά το αρκετά καλό "Decadent" , το σχήμα του Udo Dirskchneider επανέρχεται με το ολοκαίνουριο και βαρύ, όπως φαίνεται "Steelfactory". Όλος ο καιρός που περιόδευε θυμίζοντας στο κοινό την περίοδο του με τους Accept, ενδεχομένως τον "ξύπνησε" και τα παλιομοδίτικα traditional metal στοιχεία προφανώς δε παίζει να είναι λίγα.

 Picture

 Μπορεί ο προκάτοχος του "Steelfactory" να ήταν ωραίος, αλλά με ένα άκυρο εξώφυλλο...Βέβαια εδώ όλα βρίσκονται σε μια άρτια σειρά και αυτό θα αποδειχτεί παρακάτω...

Το εναρκτήριο "Tongue Reaper" δίνει την αίσθηση μιας όμορφης, καλοδιατηρημένης "παλιατζούρας", καθώς το ατσάλι που το περιβάλλει μπορεί να θυμίζει το παρελθόν των Accept, αλλά ούτε καν που έχει σκουριάσει.

Με τον ίδιο αέρα έρχονται τα "Make The Move" και "Raise The Game" που είναι πιο κοντά σε hard rock φόρμες, αλλά και το ανατολίτικο, επιθετικό μπάσιμο του σχετικά ατμοσφαιρικού "Keeper Of My Soul", ενώ το "In The Heat Of The Night" με το βάρος και τις πιασάρικες κιθαριστικές μελωδίες, θα αποτελέσει σημαντικό μέρος των live του Γερμανού θρύλου.

Ο δίσκος φτάνει στο απόγειο του με την τριάδα-φωτιά "Blood On Fire", "Rising High" και "Hungry And Angry" όπου το γρέζι του Udo είναι σε μια πολύ καλή φόρμα χωρίς να  διστάσει να ανταγωνιστεί τα παλιά. Επίσης το επικό "One Heart One Soul" δείχνει πως το υπόλοιπο κομμάτι της μπάντας δεν αποτελεί μια γαρνιτούρα, αντιθέτως μάλιστα, κάθε όργανο έχει την τιμητική του, και φυσικά ο μέγας πρωταγωνιστής επιβεβαιώνει γιατί το εν λόγω τραγούδι ήταν από τα πρώτα που έγιναν γνωστά!

Από την άλλη το "A Bite Of Evil" βγάζει μυστήριο και σκοτάδι, ενώ το "Rose In The Desert" είναι πιο δυναμικό με αρκετές heavy rock και ενδιάμεσες power στιγμές.
Το "Eraser" έχει πιο ξεσηκωτική και απειλητική διάθεση με πολλές Maiden επιρροές, με τον επίλογο στη συνέχεια να γράφεται με το "The Way" που κλείνει κάπως μελαγχολικά το άλμπουμ με τα ακουστικά σημεία να έχουν κυρίαρχο ρόλο.

Ο Udo με το προσωπικό του σχήμα δεν είναι από τα άτομα που θα επαναπαυτούν σε ότι κάνουν, και αυτό πολλές φορές έχει αρνητικό κόστος. Εδώ οι U.D.O αναβιώνουν λίγο το παρελθόν τους, με πολλές φρέσκες ιδέες, και με αρκετό χώρο στο ορχηστρικό κομμάτι. Το "Steelfactory" είναι σίγουρα από τα άλμπουμ που δείχνουν τα δόντια τους σε μια συγχώνευση του παραδοσιακού με το σύγχρονο classic heavy metal!

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: