Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

MOB RULES-BEAST REBORN (Album Review)

 Δύο χρόνια μετά το τελευτίο τους άλμπουμ, "Tales From Beyond", οι Γερμανοί power metallers, Μοb Rules, επιστρέφουν με το νέο τους πόνημα "Beast Reborn". To ένατο άλμπουμ τους, χωρίς να ξεφεύγει από το είδος που έχουν ταυτοποιηθεί οι ίδιοι, φλερτάρουν με το παλιομοδίτικο κλασσικό heavy, αλλά...με διακριτικότητα.


MOB RULES_BeastReborn_1500px.jpg


Το ομότιτλο, ανοίγει το άλμπουμ με έναν μαγευτικό και μεγαλειώδη, παραμυθένιο τρόπο, με διαφορα ορχηστρικά σημεία που δίνουν τη θέση τους στο ξέσπασμα του "Ghost Of A Chance" με τον μελωδικό του δυναμισμο και τη ζωντάνια που το διακατέχει. Το σόλο μαζί με τα ρεφρέν σε κάνουν να χοροπηδήσεις και να κοπανηθείς, ενώ ήδη όλοι όσοι το ακούσουν θα καταλάβουν ότι πρόκειτια για ένα άλμπουμ με ωραίες κιθαριστικές στιγμές, δυνατά τύμπανα και εύρος στη φωνή του Klaus Dirks.

H συνέχεια με το "Shores Ahead" δίνει μεγαλύτερο βάρος στον ήχο του δίσκου, με πολλά riffs σε πιο αργό tempo, ενώ από την άλλη στο "Sinister Light", μια ακτίνα αισιοδοξίας φαίνεται ξανά από το κλασικό europower ύφος του, όπως επίσης και με το φευγάτο "Traveller In Time", έπειτα από την ακουστική εισαγωγή του.
Το "Children's Crusade" που ακολουθεί έχει τον εισαγωγικό-σολιστικό αέρα των Maiden, ενώ θυμίζει αρκετά Gamma Ray στις κιθαριστικές του γραμμές.

Υπό τους πρώτους ήχους του "War Of Currents", ο δίσκος αλλάζει κατεύθυνση ακολουθόντας πιο επικούς δρόμους με τις κιθαριστικές, ακουστικές μελωδίες και τα βιολιά να ακολουθούν τον όγκο του μπάσου. Κάπως έτσι και με αρκετά folk στοιχεία έρχεται στην πορεία το "Explorer" χωρίς να χαμηλώνει την ζωντάνια όλου του συνόλου, ενώ πιο μετά το "Revenant Of The Sea" ακολουθεί τους δρόμους μια μεγαλειώδους power μπαλάντες, με πολλά παλιομοδίτικα κλασικά heavy περάσματα ανά περιόδους, μέχρι λίγο πριν τον επίλογο να βρεθούμε αντιμέτωποι με το "Way Back Home" και το πρωταγωνιστικό του rhythm section που θα ξαναθυμίσει Maiden.

Τέλος, ο δίσκος κλείνει με το "My Sobriety Mind", μια καθαρή, απαλή συμφωνική μπαλάντα που συνοδεεται και με γυναικεία φωνητικά, να συνοδεύουν τον Dirks.

To "Beast Reborn" ακολουθεί τέλεια τον δρόμο που χάραξε με τις διθυρραμβικές κριτικές του, το "Tales From Beyond", συναντώντας εδώ κομμάτια με δυναμισμό, ένταση, πάθος, catchy riffs και ρεφρέν που σου μένουν στο μυαλό, και όχι άδικα, ενώ οι κιθάρες και το rhythm section, φυσικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με το άλλωτε τρελαμένο και άλλωτε ήρεμο ύφος στη φωνή του μπροστάρη των Mob Rules.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: