Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ο βίος και πολιτεία του Phil Campbell

 Ο Phil Campbell, που αποτέλεσε για τρεις δεκατίες το δεξί χέρι του Lemmy, και βασικό κιθαρίστα των Motorhead, με την ανησυχία και τις μουσικές που επικρατούν στο μυαλό του, επιστρέφει στη χώρα μας με το νέο του σχήμα, "Phil Campbell And The Bastard Sons".
 Αποτέλεσμα εικόνας για phil campbell and the bastard sons

Τα χρόνια της καριέρας του είναι πολλά, όπου με αφορμή τη συνάντηση του Βρετανού κιθαρίστα με το ελληνικό κοινό, το Metal View αποφάσισε να συλλέξει όσες πληροφορίες ξέρουμε για το έργο και τη ζωή του!

Ήταν Μάιος του 1961, όταν ο Philip Anthony Campbell ήρθε στον κόσμο, ενώ δέκα χρόνια μετά τη γέννηση του ήρθε σε επαφή με τον έρωτα του, αυτό το αντικείμενο με το οποίο θα ενωνόταν για μία ζωή. Με επιρροές από τους Black Sabbath, Led Zeppelin, Jimi Hendrix και τον Γερμανό Michael Schenker, η αγάπη του για την κιθάρα αναπτύχθηκε έντονα, ώσπου σε ηλικία μόλις 13 ετών, έπαιζε επαγγελματικά σε μπαράκια με την πρώτη του μπάντα Constrast. Ένα χρόνο πριν όμως, μια συνάντηση στα νότια της Ουαλίας με τον τότε τραγουδιστή των Hawkwind, θα φαινόταν μοιραία, αφού ο πιτσιρικάς Campbell, γνώρισε τον μέγιστο, Lemmy Kilmister.
Σχετική εικόνα
Περίπου δέκα χρόνια μετά από εκείνη τη συνάντηση, ο μικρός θαυμαστής που ζήτησε αυτόγραφο από τον Lemmy, έμελλε να γίνει ο νέος κιθαρίστας των Motorhead, με το άστρο του κυρίου Phil Campbell πλέον, να ξεκινά να λάμπει! Το βάπτισμα του πυρός έγινε με τη συμμετοχή του στο υμνώδες πλέον "Killed By Death", με τη συνεργασία του πλάι στον έταιρο κιθαρίστα "Wurzel", να είναι άψογη, που μεχρι και ο ίδιος ο Kilmister, θαύμασε τη χημεία των δύο.
Αποτέλεσμα εικόνας για phil campbell motorhead
Από εκεί και πέρα, ακολούθησε το "Orgasmatron",που θεωρείται ένας από τους πιο εμπορικούς δίσκους της μπάντας, ενώ συμμετείχε σε όλους τους δίσκους μέχρι τον θάνατο του μπροστάρη των Motorhead. 

Σχετική εικόναO Phil Campbell είναι από τα άτομα που δεν έχουν προκαλέσει ούτε κίνησαν την περιέργεια, εκτός από τη μουσική που έβγαζε, αν και η παρέα του με τον Kilmister, ήταν αρκετή για μια ξέφρενη, rock ζωή.

To παλιομοδίτικο, έντονο και μοναδικό rock n roll της εν λόγω τριάδας έφερε στο προσκήνιο ο Campbell, στα "Motorizer" και "The World Is Yοurs", ενώ με το κύκνειο άσμα των Motorhead, είδαμε τη διασκευή σε ένα κομμάτι από τις μπάντες που λάτρεψαν από κοινού ο Lemmy με τον πενηντάρη πλέον Campbell, το οποίο δεν είναι άλλο από το "Sympathy For The Devil" των Rolling Stones.

Με τον θάνατο του Lemmy, ο Campbell συμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και αφιερώματα προς τιμήν του, παίζοντας πλάι στους Saxon, Scorpions και τον Dee Snider, ενώ το 2016, μαζί με τους γιους του,  και τον Neil Starr πίσω από το μικρόφωνο, δημιούργησε τους Phil Campbell And The Bastard Sons.
Αποτέλεσμα εικόνας για phil campbell and the bastard sons

Oι φήμες για μια επανένωση των Motorhead ως φόρος τιμής στον Lemmy, τα τελευταία χρόνια οργιάζουν, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι, το ντεμπούτο με τους 'Sons,  που φέρει το όνομα "The Age Of Absurdity'', και για χάρη αυτού θα τον ξανασυναντήσουμε στη χώρα μας, ούτως ώστε να ακούσουμε blues και heavy rock μελωδίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για phil campbell

Στην Ελλάδα, την τελευταία φορά που είδαμε το δεξί χέρι του Lemmy πλάι στους Motorhead, ήταν το 2007, ενώ τώρα περιμένουμε σε Αθήνα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, στις 29, 30 και 31 Αυγούστου αντίστοιχα, για να ακούσουμε πολλές από τις επιτυχίες με τη μπάντα που τον έκανε γνωστό, καθώς επίσης και πολλά από τα τραγούδια που θα γίνουν γνωστά μαζί με τους μπάσταρδους γιους του.

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: