Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

BAEST-DANSE MACABRE (Album Review)

 Η τρέλα των σχετικά νεοσύστατων Baest, φαίνεται από τον ποιητικό και εξίσου μακάβριο τίτλο του ντεμπούτου τους, αλλά και από το αιματοβαμμένο εξώφυλλο του. Όλα αυτά προλογίζουν ουσιαστικά τον ήχο και τις μανιασμένες νότες που θα ακουστούν στην πορεία μέσα στο "Danse Macabre"!
 baest dansemacabre - REVIEW: BAEST - "Danse Macabre" 
 Οι χαοτικές κιθαριστικές μελωδίες που στοιχειώνουν τον καταιγισμό του rhythm section, αποτελούν τη βάση του "Crosswhore" που ανοίγει το άλμπουμ, ενώ το "Hecatomb" που παίρνει τη σκυτάλη είναι πιο βαρύ και ωμό με σκληρό drumming σε αντίθεση με το groove ύφος της έναρξης.

Το ομώνυμο "Danse Macabre" χαλαρώνει αρχικά την αμτόσφαιρα με τους ήχους της βροχής και τις ακουστικές του μελωδίες, προετοιμάζοντας όπως φαίνεται όμως, μια αρρωστημένη, brutal ατμόσφαιρα με τις κιθαριστικές γραμμές που θυμίζουν λίγο Death. Εξίσου αρρωστημένο, και σε μια φυσική συνέχεια του προηγούμενου κομματιού, έρχεται το βαρβάτο και groovy "Αtra Mors", με την καθαρόιμη Bloodbath αισθητική του.

Έπειτα τα "Messe Macabre" και "Vortex" ακολουθούν τον χαοτικό, γεμάτο λάβα, δρόμο της αρχής με τα σκληροτράχηλα ντραμς, τα υποβόσκοντα μπάσα και τις heavy κιθάρες, αν και λίγο πιο πριν, το instrumental "Ritual" καταλλάγιασε με τους κιθαρισμούς του, την ατμόσφαιρα με έναν απόκοσμο αλλά smoothy τρόπο!
Τέλος, το "Ego Te Absolvo" είναι αργόσυρτο και σκοτεινό, πολύ κοντά όμως στο γενικό υφος του συνόλου.

Οι Baest, αποτελούν άλλο ένα από τα ονόματα που το death metal του μέλλοντος θα γράψει με μεγάλα γράμματα. Οι Δανοί, μαζί με τους Carnation, που έβγαλαν επίσης το ντεμπούτο τους τη φετινή χρονιά, έχουν κοινά που θυμίζουν τις παλιές λατρεμένες εποχές του σκληρού ήχου. Το "Danse Macabre" έχει την σπιρτάδα και την χαώδη αισθητική που έβγαλε το Σκανδιναβικό death metal μέσω των Grave, Entombed ή Dismember, αλλά ο καλογυαλισμένος ήχος του καθαρίζει λίγο τη βρωμιά  αναδείχνοντας έτσι,  καλύτερα την τεχνική και το πάθος της μπάντας.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: