Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

VISIONS OF ATLANTIS-THE DEEP & THE DARK (Album Review)

 Δύο χρόνια μετά τη γνωριμία του κοινού με την διάδοχο της δικής μας Maxi Nil, την Clementine Delauney, και μια πενταετία περίπου μετά το "Ethera", oι Visions Of Atlantis, αποφασίζουν να μεταμορφώσουν τη μουσική τους, και να φέρουν τη γεύση της αβύσσου στο ολοκαίνουριο "The Deep & The Dark".
 K800_729_VoA_RGB.JPG


Η απαλή soundtrack-ική έναρξη, με το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου δίνει πάσα σε πιο symphonic/heavy ρυθμούς, όχι τόσο μοντέρνους αλλά σίγουρα μαγευτικούς, με την ένωση μουσικής και φωνητικών να θυμίζουν κάτι από Nightwish στο "Bye Bye Beautiful". Με τις παρόμοιες επικές και μεγαλειώδεις μελωδίες, κοντά στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζεται και το "Return To Lemuria", με τo ντουέτο Clementine-Samer να δίνει σε αυτή την ατμόσφαιρα πιο power στιγμές, βοηθώντας και τα κιθαριστικά leads του προς το τέλος.

Το "The Silent Mutiny" έχει τη σύγχρονη αισθητική που πολλοί έχουν αγαπήσει στο αυστριακό συγκρότημα, θυμίζοντας σε μερικά σημεία το "A New Dawn", ενώ βέβαια τα "Book Of Nature" και "The Grand Illusion" συνεχίζοντας σε αυτό το δυναμικό μονοπάτι παντρευουν την αρχοντική αύρα της Γαλλίδας frontwoman με την αλητεία του heavy metal.

Από την άλλη, ξεχνώντας όλα αυτά που προανέφερα, το "Ritual Night" έρχεται πιο σκοτεινό, με αρκετές folk μελωδίες, όπως επίσης και το "The Last Home" που μας αφήνει την μελαγχολία και τη γλυκιά θλίψη ενός παραμυθιού με το πιάνο που πρωταγωνιστεί.
Έχοντας ήδη ποτιστεί από τις ψυχρές και στενάχωρες μελωδίες, το "Dead Reckoning" φέρνει την κορύφωση με την αργή αλλά επιθετική του έναρξη και τα δραματικά φωνητικά που το συνοδεύουν, συνεχίζοντας έτσι και το "Words Of War", το οποίο δίνει την σκυτάλη στο τελικό "Prayer To The Lost", μια δυναμική power μπαλάντα με φοβερά πονεμένα φωνητικά στα ρεφρέν!

Καθότι είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των Visions Of Atlantis με την Clementine Delauney, παρατηρούμε πως παρόλο που ο βασικός κορμός του μοντέρνου power metal παραμένει, εδώ σιγά σιγά προσθέτεται και η μελαγχολική γλυκήτητα που μιλάει απευθείας στη ψυχή. Έτσι, το "The Deep & The Dark" κάνει το πρώτο βήμα σε μια νέα τάξη πραγμάτων στη μουσική των Αυστριακών metallers, συνδυαζοντας το τώρα με το τότε.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: