Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

The Slayerking στο Metal View: Ο Χρόνος δεν είναι καλός μαζί μας, διαλύει τα πάντα

 Η επανένωση του Ευθύμη Καραδήμα από τους Nightfall, μαζί με τον παλιόφιλο του, Κώστα Κυριακόπουλο δημιούργησε σαν ένα δεύτερο big bang, τους The Slayerking. Το σκοτεινό πέπλο που καλύπτει τους Έλληνες prog/doom metallers κρατά όλο το μυστήριο πίσω από τους ίδιους και το ντεμπούτο τους "Sanatana Dharma". Οι λεπτομέρειες που δίνονται σχετικά με το πρώτο τους πόνημα, την επικείμενη συναυλία μαζί με τους Septicflesh και Scar Of The Sun στην Αθήνα, αλλά και τι μέλλει γεννέσθαι στο επόμενο τους άλμπουμ, φωτίζουν λίγο τον απόκρυφο δρόμο που ακολουθούν.

 Φωτογραφία του χρήστη The Slayerking.


-Καταρχάς σε τι φάση πετυχαίνουμε τους The Slayerking αυτή την περίοδο;
Επιστρέψαμε απο την περιοδεία με τους Avatarium και έχουμε ένα νέο άλμπουμ έτοιμο για κυκλοφορία μέσα στο 2018.


-Παρατηρώ πως οι The Slayerking ξεφεύγουν κατά πολύ από το ύφος των Nightfall. Πως προέκυψε η ιδέα αυτού του project; Ποιες ήταν οι επιρροές σας;

Ναι, μιλάμε για τη μισή ταχύτητα απο τους Nightfall. Οι The Slayerking έχουν άλλη προσέγγιση στον ήχο και έχουν επηρεαστεί πολύ απο τις δεκαετίες του 70 και του 80. Θέλαμε να ξεφύγουμε απο τα στεγανά του σκληρού ήχου του σήμερα χρησιμοποιώντας σα βάση το live straigh forward παίξιμο εκείνων των εποχών με κάποια στοιχεία που εμείς θεωρούμε μοντέρνα.

-Είχε λείψει από πιο ώριμους ανθρώπους σαν εσάς η αίσθηση του undergound;
Πάρα πολύ. Αυτό δε σημαίνει κάτι όμως. Μια ανάμνηση είναι πάντα μια ανάμνηση.


-Βλέπω μέσα στο ντεμπούτο σας αλλιγορικούς και μυστηριώδεις τίτλους, από που βρίσκετε έμπνευση;

Βιβλία, συγγράματα και αρκετή λυρικότητα. Οσο περνάνε τα χρόνια μαθαίνουμε και άλλα πράγματα που συμπληρώνουν τα κενά απο τις απαντήσεις που ψάχνεις μικρός. Οι θρησκείες και η κουλτούρα τους που εν τέλει διέπει τον κόσμο που ζούμε είναι γεμάτες απο συμβολισμούς και μύθους που αξίζει να ψάξεις.

-Φαντάζομαι το "Sanatana Dharma" σχετίζεται με την ινδική φιλοσοφία. Ποια είναι η σημασία του; Είναι κάποιο concept άλμπουμ;

Εχει να κάνει με την αέναη κίνηση, το αιώνιο. Οι άνθρωποι είμαστε θνητοί και φοβόμαστε το σκοτάδι. Το θεωρούμε το τέλος. Βάσει αυτού του τέλους ζούμε, μεθάμε, τρέχουμε και γενικά προσπαθούμε να ξεχάσουμε ή να ξορκίσουμε. Ο Χρόνος δεν είναι καλός μαζί μας, διαλύει τα πάντα. Ακόμα και αυτά που φτιάχνουμε τα δοκιμάζει στο πέρασμα του, όπως λένε και οι στίχοι του Sargon of Akkad.

 
-Τι νέο να περιμένουμε από το στρατόπεδο των The Slayerking ή των Nightfall;

Νέο δίσκο και απο τις δύο μπάντες.


-Που θα κυμαίνεται η νέα σας δουλειά;

Το "We Crucified the Pilgrims They Believed in You" είναι ένα χαρακτηριστικό κομάτι του νέου υλικού. Θα έλεγα λοιπόν σίγουρα ότι πρόκειται να είναι πιο σκληρό και πιο σκοτεινό από το ντεμπούτο

-Γιατί δεν έχετε τόση ενεργή live παρουσία; Να περιμένουμε μεγαλύτερη κινητικότητα στη συνέχεια;

Οι συνθήκες για να παρουσιαστει ζωντανά η μουσική των The Slayerking δεν είναι τόσο εύκολες. Δεν είμαστε φαν της χύμα κατάστασης. Θέλουμε το live σαν εικόνα να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα της μουσικής μας. Πιστεύω το Πειραιώς Academy μας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

 
-Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας πλάι στους Septicflesh;

8 κομμάτια γύρω στα 45 λεπτά, εκ των οποίων τα 5 είναι ακυκλοφόρητα. Ο κόσμος δεν μας γνωρίζει και είναι μια καλή ευκαιρεία να του παρουσιάσουμε αυτό που είναι οι The Slayerking στο μάξιμουμ.

-Ακούσατε το νέο τους δίσκο, Codex Omega; Ποια είναι η γνώμη σας;

Τα παιδιά είναι στη καλύτερη φάση της ιστορίας τους και αυτό είναι πολύ καλό. Το νέο τους άλμπουμ είναι δυνατό και γουστάρουμε. Σα συναυλιακό πακέτο αυτή η διαφορά μεταξύ αργού και γρήγορου είναι γαμάτη. 

-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σας...
Ευχαριστούμε Γιάννη για τις ερωτήσεις. Ευχόμαστε τα καλύτερα στο Metal View και τους αναγνώστες του!


www.slayerking.com
speak@slayerking.com
https://youtu.be/zoyccZYuCJc


Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: