Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

BOB KATSIONIS-PROGNOSIS & SYNOPSIS (Album Review)

Έξι χρόνια μετά το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερο "Rest In Keys", ο πολυπράγμων Bob Katsionis, επιστρέφει στην αμιγώς instrumental πλευρά του, με το ολοκαίνουριο προσωπικό του άλμπουμ. Το πέμπτο του solo έργο, "Prognosis And Synopsis" έχοντας πολλές ελληνικές αναφορές, θα κυκλοφορήσει από το προσωπικό του record label, την Symmetry Records.
 Αποτέλεσμα εικόνας για prognosis & synopsis


Με την εξωκοσμική και αμιγώς soundtrack-κή διάθεση του "Prognosis", οι ατμοσφαιρικές στιγμές της εισαγωγής παίζουν με τους μεταλλίζοντες ρυθμούς της συνέχειας σε πολύ δυναμικά ξέσπασματα προμηνύοντας έτσι τι μέλλει γεννέσθαι στο άλμπουμ!
Το "Secret Of The Nomads" διοχετεύει όλη του την εξωτική ενέργεια με τις ακουστικές μελωδίες της αρχής οι οποίες εν συνεχεία ενώνονται με τις prog επιρροές των Dream Theater, τις οποίες θα συναντήσουμε και σε πολλά κιθαριστικά περάσματα του "Αsymmetric Parallels". Eδώ μιλάμε για ένα κομμάτι που τα leads των πλήκτρων και της κιθάρας μοιάζουν σαν να εκφράζονται μέσα από τις νότες ενώ οι ταχύτητες που παίρνουν θυμίζουν κάτι από το "Imaginery Force".

Το παρελθόν ξαναχτυπάει την πόρτα και το "Νοemon" περιμένει το "Cold Embrace", το "Aegean Sunset" που θυμίζει λίγο το "Αthenian Light" αλλά και το προσωπικό μου αγαπημένο στον δίσκο, το "Tomorrow Starts Today" με την κολλητική μελωδία της εισαγωγής του η οποία θα ταίριαζε θαρρώ και σε κάποιο κομμάτι των Outloud.

Aπό την άλλη, ένας επίμονος και δουλευταράς μουσικός σαν τον Bob, σίγουρα δε θα μπορούσε να ην πειραματιστεί και με άλλα πράγματα. Η soundtrack-ικές μουσικές που ανέφερα και στην αρχή βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν στο μυστηριακό πιο cinematic, "Dark Matter" αλλά και στο "The Messenger", που αναπτύσσονται τα ηλεκτρονικά στοιχεία του Jean Michelle Jarre, θυμίζοντας μου μάλιστα κάτι από το "Oxygenne pt.4".
To "Amnesia" χωρίς να ξεφεύγει από αυτόν το δρόμο μας χαλαρώνει οδηγώντας μας στο τελικό "Synopsis", το οποίο όπως λέει και ο τίτλος συνοψίζει μέσα σε έξι λεπτά, τι συναντήσαμε παραπάνω.

Έχοντας περάσει από ένα σωρό μπάντες και έχει συνεργαστεί με άλλες τόσες, βλέπουμε πως ο Bob Katsionis είναι ένας μουσικός με ανεξάντλητη έμπνευση και ένας άνθρωπος με αστείρευτη ενέργεια. Το πέμπτο του solo πόνημα όχι μόνο συνεχίζει και εξελίσσει τον rock/metal χαρακτήρα των προηγούμενων solo κυκλοφοριών του, αλλά πατάει πανω σε νέους δρόμους, κάνοντας το "Prognosis & Synopsis" να είναι Apokalypsis.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: